Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Sunday, June 29, 2014

Masker from Blackmores Vitamin C


Hye Assalammualaikum




Sebelum ni hana ade share pasal blackmores vitamin c kan. Nak jadikan cerita, pil blackmores ni terjatuh kat dalm beq. Habes terburai, sekali ngn perfumes. Fuh… tak leh nak telan la gamaknye. Kang bau minyak wangi.. Telan minyak wangi je lebih. Baha!

So, tibe2 dapat idea.. Tumbuk blackmores tu jadikan masker muke. Rather than wasting my money utk beli baru or try some products yang kita sendiri tak tau berkesan atau tak, why not cuba cara yang macam ni.




So, sape2 yg ade masalah jerawat pun leh try ni. Aku suggest letak vitamin c kat muka even muka sensitive pun boleh, so nak kuatkan daya tahan kulit tu, cuba letak vitamin c. Tiap2 mlm tumbuk vitamin c, campur dgn air sikit, tempek kat muka macam pakai bedak sejuk tu. Kalau jerawat meriah sgt, cmpur dgn vitamin b. Memg serius jerwat cepat surut. Kulit pon makin lembut.




Actually lg bagos kalau mkn vitamin2 tu sebenarnya tp ape boleh buat takleh nak telan, so cuci2 tumbuk and tmpek trus kat muka. Haha. So skarang ni aku mantain je letak vitamin kat muka and alhamdulillah muka dah ok sgt sekarang ni :) Tapi aku bukan penjual vitamin ni ye. Just nak share. Vitamin c dgn vitamin b  boleh guna jenis blackmore. Boleh beli kat guardian :) 




Kelebihan blackmores :

Kulit semakin lembut
Jerawat makin surut
After apply blackmores ni, kulit macam tegang je. Best!

So, sape2 yg takleh telan pil tu bolehla wat gini ye. Beehhe. 





Thanks ye adik sbb jadi model tak berbayar. Muke die ni tibe2 naik jerawat kemain. So, aku patut try kat muke die . Result die nanti aku update ye. For my skin berjaye. So, try kat skin laki pulak. Berjaye ke idak.. tunggu :)



Toodles
XOXO, Hannah Sytieh







Saturday, June 28, 2014

Tampil Segar dengan Compact Powder Maybelline - White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++


Hi, Assalammualaikum




Lame dah tak update blog gare2 ternet kejap masuk kejap tak masuk.. Grr… Bersiap sediala.. Sat g publish post dr blog hannah sytieh je. Lepas gian nak menaip..

Hari ni nak share pasal satu produk best keluaran Maybelline.. Mesti ade setengah dr korunk ni pengguna tegar Maybelline mcm aku jugak kan. Ade berita gembira utk korunk. Sekarang Maybelline tengah keluarkan produk terbaru iaitu  White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++ .

Apa yang best pasal compact powder terbaru ni ? Of course la best sbb tak perlu lagi nak touch up2 muke lepas ni sebab compact powder ni akan mengekalkan kesegaran sepanjang mase. For whole day ok.. Dalam 12 jam boleh bertahan.




Mesti ade antara korang yang bersiap pagi2 nak kerje nampak cun je meletup letup, tapi bile sampai tengahari da nmpk kusam. Ehem… aku pun selalu mcm tu ok… mesti kene g toilet touch up balik.. Tapi sekrg da tak perlu da dgn  White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++ .

Sistem inovatif  yg ade dalam compact powder ni membantu utk mempercepatkan pengeringan peluh and penyejatan kulit supaya kekal bersih, segar and smooth. Selain itu, kandungan Mineral dalam serbuk powder ni mengandungi 5x serbuk menyerap peluh. So, kulit kite akan kelihatan sentiasa segar tanpa touch up. So, kat sini da boleh berjimat dr segi belanja make up. Betul tak.




Kelebihan compact powder ni bagi aku :

 Ultra-smooth surface on your skin
Akan kelihatan segar sepanjang masa
Tidak akan blok pori2 dekat kulit . Liang tak akan tersumbat .
Stay white whole day even u o’lss busy mcm mane pun
Have SPF34 PA+++
 Mampu milik and senang je nak beli. Guardian, watsons semua ade..

Berapa lame boleh tahan ?
12 jam long-lasting & 12 hours of UV protection. Best sangat…

Produk Maybelline ape je aku pakai ? Nak tau tak. Behhe
Compact powder White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++. Aku pergi kerje tak pakai foundation just simple, Eye Liner Maybelline, Mascara Maybelline plus lipstick warne nude from Maybelline. Jenama Maybelline ni memang puas hati ok. Daebak…

Sebelum compact powder yg terbaru ni keluar aku pakai yg casing hijau tu.. Sbab murah and selesa. Tapi yg terbaru  ni lagi selesa.. 3x ganda. Aku satisfied.



Still segar walaupun dah malam.

How to apply ? Application is easy. Just using the puff application, apply White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++ all over face. Skin whitens up and feels fresher with a lasting matte texture.

Sebenarnye, Maybelline New York White Superfresh Cake Powder SPF34 PA+++ is only available June 2014 . Tersangat sangat baru dipasaran.

Recommended price :
Retail Price : RM23.90
Refill Price : RM 11.90

Kalau aku puas hati dengan sesuatu produk why aku tak kongsi kan. Sharing is caring maaa. Jumla kongsi ape yang korang try and ape org lain pun patut try..





Klau aku happy, korang pun patut happy. Tak perlu fikir da, p beli lekaihhh…. Hana pakai code : HONEY.

Dia punye packaging pun smart , casing kale putih.. Sesuai dengan name die White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++ .

I’m happy with my new compact powder so u’olss pun should try. Marila segar and putih sepanjang mase. AUWWW!





Toodles
XOXO, Hannah Sytieh




Wednesday, June 11, 2014

Review : BOLD MATTE redlipstick Maybelline



Hi, Assalammualaikum





Review Red Lipstick Maybelline yg awesome. Cube korang try beli jename Maybelline, boleh tahan awesome. Suke sangat, die tak berminyak sgt and tak kering sgt. Datz y aku leh pakai whole night mlm tu time dinner… atas ni lipstick yg aku try tu : Bold Matte, red lipstick Maybelline. Code lupe. Tapi lain org akn jadi lain color bile pakai kat bibir.. Ikut warne kulit masing2.. Yg pasti aku beli yg merah menyale. Memang awesome and aummm... Pakai time ade event je k. Ahaks... :)


Beli ade discount harge die jatuh RM 23 tak silap.. Kalau harge asal dalam Rm30 .. Kalau korang nak beli pastikan packaging mcm kat atas k.. Red chilli mavelesss.. BOLD MATTE..







I love the colors. Bile lagi nak pakai ala2 merah mak ngah... Time ade event mcm ni la.. Behhee :)


XOXO,Toodles
HannahSytieh






LOOK POST : Selfie kat Muzium Negara katenye~


Assalammualaikum




"Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayang kan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia.."

Hi, Sambil layan lagu sambil taip. Rindu peneng. Dulu selalu lepak pantai. Sekarg dah balik hometown sendiri selalu nampak bangunan je. Kalau kat peneng. Beli kopok lekor RM2 air RM1 . Cukup untuk dinikmati tepi pantai . Sambil melihat pantai yang tak pernah sakit hati biar di hempas ombak berjuta kali. Kalau lah hidup kita ni memang menghadap pantai sepanjang masa kan bagus? Timeq Sq, Sunway, the curve atau klcc mesti tak terpandang lagi. Unfortunately, you can’t live your life on the beach, sebab orang kata kalau takut di lambung ombak jangan berumah di tepi pantai. Eh tak ada kena mengena. Macam mana pun keadaan panas matahari di pantai atau awan mendung selepas hujan, there is something about being on the beach that makes us all feel alive!
Tapi disebabkan kat KL ni takde pantai, kite prgi muzium negare saje la. Saje tukar angin dr nak g tmpt shopping je. Bosan tahu x! Habes duet pun habes. Jum la kite :

\
Ootd sgt la katakaw
Pergi ngan budak kecik ni. Senyum lobeyh ha die ni. Muke awet mude sgt... genetikkkk



Kite mestila syg dengan MALAYSIA, bla bla blah blah blah... bebel tak habes...

Ni name die bukan kaki camera. Kaki selpie aku ngn mek onie je. Hat yg sorang ni kaki pemalu. kahkahkahkah. Pandang tepi tak habes habes. Teleng kang pale tu bang~
K, jum pulang. Ni je nak update. Nampak lam lattop banyak sgt gmbar,so update sini sikit. Mane la tau korang pun nak layn gambar kat sni gak. mihmihmihmih

XOXO,Toodles
HannahSytieh





Product Kurus Terhebat and Berkesan - Secret Laxing


Hi Assalammualaikum




Don’t have any idea nak post pasal ape wo sekrg. Grrr. Tapi baru teringat nak update pasal satu bende… Testimonial  aku after amalkan SECRET LAXING. Wehhu.. Sape tak tau secret laxing tu ape ? meh usha2 jeling2 sini. Click sini : APA ITU SECRET LAXING ???

Dah tau kan ape bende secret laxing ni ? So, no need to elaborate here right.

Meh nak update testimonial. Tarrraaa :

  1. Turun 5kilos. Rase2 mampu tak untuk sebuln turun 5kg… Aku mampu dgn diet seimbang and amalkan secret laxing.
  2. Membuang dgn tanpa rase bersalah. Tehhheee. Harap maklum la..  Malu je tau nak elobrate panjang2.
  3. Badan rase ringan and katekan tidak pada belly2 jelly kat perut tu… Tau x jelly perut tu ape.. Yg mcm spare tyre kat perut tu… Bile pakai baju ikut badan je tak lawa. Sbb ape ? sbb ade spare tyre. Segan la mcm ni. Tapi skrg xde da.. Lngsing gituuuu perut ku… ahaks…
  4. Kdang2 bile mkn certain ubat , perut kite akn memulas mulas kan utk membuang. Tapi ni x… Ni senang gile nak membuang tanpe rase sakit perut yg mcm nak gile TU. Huhu
  5. Lagi satu, secret laxing ni dalam bentuk cecair. So senang nak hadam lam perut kite berbanding pil. Kalau aku memg prefer dalam bentuk liquid dr pil… So jawapan die secret laxing memng terbaik.





 Gambar ni tersimpan rapi lam lattop.. Haha. Awat rase badan mcm tegap mcm hape ntah. Berisi kemain weyh time ni. Sakit jiwe aku tgok gmbar ni. Haha. Tp nak update testimonial nye pasal kan, ku relakan jiwa ( nyanyi sambil lap hingus) .... Kite medium kan je la. segan kalau besar2 kan. HAHA! NI TAK ADIL TAK ADIL ... *nyanyi .. Berat time ni NOMBOR AWAL DIE BERANGKA 6... 60 okk...



Ni de latest one. Pic go to dinner. Ok x bdn mcm ni or kene kuruskan lagi? urmm. seksa jemah oi.. Now, already 55 kilos.. 


Dis one too.. Awal huruf 5 but middle.. 5 kilos dah lari weyh.. seronok taw... Skrg tgh berusaha lagi utk dapatkan bdn mcm bawah ni : 

:
:
:
:
:
:
:
:
v


Wehhhuuu, 50 kilos only dat time... Tulang aku berat, so takboleh bawah 50 kilos.. Nnti mcm tengkorak hidup berjalan. Hehe, papepun aku memg suke product ni SECRET LAXING ni. Memang terbaik sgt hokieh.. Will update more regarding dis product.. Tunggu k.. Only R33 not including postage.. 


Nak tahu lebih lanjut, pergi laman web dibawah. Segala pertanyaan boleh pergi ke page mereka. Mereka lagi arif :





XOXO,Toodles
HannahSytieh










Sunday, June 8, 2014

Beza jujur dengan ikhlas.


Assalammualaikum


Selama ni aku sangat pentingkan kejujuran. I'm so sick of ppl yang suka menipu, mereka-reka cerita dan merasa diri mereka awesome bila org terpegun and percaya dgn kisah tipu mereka tu. Apa yang dibanggakan sey? Tak cool langsung perangai sedemikian.

Pada aku, orang yang berani bercakap benar tu lah yang paling cool, paling classy and style! Sebab aku tau tak senang. :) Kadang-kadang sesetengah soalan tu cuma perlukan jawapan ya atau tidak je. Tapi ramai yang suka elaborate and corner sini-sana. Kalau perlu, tak apa.

Bukan nak cakap yang aku tak pernah menipu, but seriously, kalau aku menipu pun.. aura tak best akan meresap dlm diri. I don't like it at all. :(

So jujur tu semacam penting kan? Tapi rupanya ada yang lebih penting...

iaitu ikhlas.

Orang ikhlas takkan merahsiakan yang tidak-tidak dengan alasan mereka jujur. :)

Mind my own business.

Betul lah. It's my nature kot suka nak fix orang and fikirkan untuk orang lain. Aturkan untuk orang. Nak betulkan itu betulkan ini. Tapi end up aku yang stress. Idk, maybe it's true as ilie said it was on my horoscope that I am with this kind of character. Serious penat.

Dah lah. Sekarang ni aku dah malas nak bising-bising gigih-gigih nak semangatkan orang. Kalau korang down, bangkitlah sendiri.

P/s: Kadang-kadang aku jeles gak ngan orang yang selfish and full of themselves. Macam best je naturally built tak fikir pasal orang lain.


XOXO,Toodles





Thursday, June 5, 2014

Stamp Card untuk Card Wedding or Business


Assalammualaikum



Harini nak update sikit pasal wedding… Sape2 yang nak kawen boleh la try ni. Nak cantik, something yg simple and tak membazir sgt. Aku rase elok sgt pakai stamp cenggini.. Cantik and simple je tapi cukup berbaloi. Untuk doorgift boleh beli kertas bag yg warne coklat tu and stamp kan bende ni je.... Lepas tu boleh jugak cop kan kat atas envelop kad kahwen.. Boleh gune sekali untuk 2 bende terus… Senang kan.   

Harga pun murah sangat… Memang cukup berbaloi.. Just RM35 and boleh siap within 3days time hari bekerje

Nak tau kat mane ? Meh click sini : https://www.facebook.com/weddingstamp

Sape2 yang buat jualan o9 pun boleh jugak pakai stamp ni untuk promosikan produk korang. No need card…. Simple and murah plus cantik berbaloi-baloi…




Simple and siap boleh letak alamat kite lagi.. Name and tarikh corak2 sikit..


Yang ni pun tersangat simple but smart.. Orang tengok pun mcm wow, nice la bende alah ni. 












Rase macam nak buat mcm ni. Tapi bunga tu ceq tak ngeti nak buat mcm tu. Tutorial pls . Tapi tak mungkin aku buat bunge2 mcm tu. Bunga telurku nanti nak sumbat dimana dong. Aku plan doorgift utk VIP aku letak terus bunga telur dalam tu, Senang koje den.

Ok, kat bawah ni semua idea untuk doogift korang. Menarik kan... Just bagi mcm ni je doorgift tapi da lawa and superb bebeh.






Dapat idea tak for doorgift kotang ;)


Contoh tag yg korang boleh buat. 


I love this one for my business stamp.


Untuk business pun boleh jugak tau... Murah and simple but nice.

Tadaaa.. Pilih cik kak cik bang. Semua sekali memang menari perhatian. Less is more. Biar simple tapi menarik. Peace.. Keep calm and plan your wedding.

Thanks and regards, Hannah Sytieh
Toodles








Final outcome : DIY Gubahan Hantaran Pink + Blue


Hi, Assalammualaikum




Jum cuci mate gubahan hantaran time tunang. Gubahan tunang tu DIY sendiri.. Buat mane yang mampu je. Bunga pakai bunga kertas then kalau tak cukup baru beli bunga and tambah2 sikit.. 

Hantaran time tunang tu semua manisan je. Banyak gule2, coklat, biskut. Just tambah perfumes, baju kemeja, kain putih nikah + sampin . Yang lain cupcakes, cakes, buah, kek sarang semut, pavlova, agar2 ikan, agar2 buah.. 

Berlambak lambak makanan bagi kat pihak lelaki sebab ramai yang nak sponsor.. Auww! Dari 9 akan jadi 13 dulang.. Hana memang da prepare dulang and kain alas dulang sekali siap2.. Memang beli sekali bnyak. Cukup-cukup 13 alas dulang. Banyak sgt dulang k.

Harap pihak lelaki tak terase or pape sebab dulang pihak perempuan banyak sgt… Color theme gubahan hantaran : BIRU + GREY/SILVER + PINK. Gabungan 3 warne sekali gus.. Memang terbaik.. And suke dengan final outcome. Bile lagi nak DIY sendirikan. Ni la masenye..

Jum tengok ape yang dah siap gubah : 




Kek sarang semut 2 tingkat :)


Biskut and coklat kesukaan tunang. Behhe


Kemeja + Pretzel + Gula2 + Coklat. Manis baju ku. Haha


Sireh Tipu . Ops!


Gula-gula , paling kuat pun cabut gula2 tu then pakai je bunga tu sebagai hiasan rumah :)


From side, pinjam bilik adik lelaki. Bilik akak untuk makeup nanti.


Buah buahan.. Beli kat pasar pagi je. Just anggur + epal + pisang + buah naga


Cupcakes tiga tingkat. Semua perisa ade :) Tk sempt nak beli kotak yg nampak isi dalam. lutsinar kotak. Hurmm. Tak tau pulak ramai yg nak sponsor.


Agar2 ikan.. Nice kan.. Ni semua org sponsor. Alhamdulillah :)

Baru Part 1 punye gambar ni. Banyak lagi gmbar yg xde.. Macam agar2 buah, baju melayu, perfumes, bakul gula2.. Semua dekat camera lagi satu.. Next entry ok.

Done teaser gubahan hantaran sendiri. Nanti hana cerita lagi details k. Gambar bnyk lagi kat camera lagi satu.

Toodles~
Regards, Hannah Sytieh







© Hannah Sytieh | Design By MH