Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Saturday, July 12, 2014

Tudung Bawal Raya 2014, lailailai... Murah2 saja~


Hi Assalammualaikum





Sape tercari cari lagi tudung raye… Lagi2 peminat bawal? Mai dekat-dekat. Nak bagi tau satu collection tudung bawal ni… Handmade ok! Bukan beli borong kat mane2… so, tak perlu takut tudung akan same dengan org lain.. Memang takkan same la jawabnye..


Macam2 jenis corak ada… So, banyak pilihan untuk korang.. Jum terjah sini ALEENA COLECTION ..


Koleksi tudung bawal aleena memang awesome.. Ade dalam dua jenis bidang: Bidang 45 & Bidang 60… Material sangat selesa  and tidak licin.


Harga asal RM 25 untuk tudung bawal bidang 45..  Tapi untuk #promosiRaya jatuh RM 18.90..

Ni contoh corak  tudung bawal  :






Contoh tudung bawal printed  aleena colection



Only RM25 tapi boleh bagi diskaun.. Dengar kan... Diskaunnnnn! SALE RAYA, SALE RAYA, SALE RAYA



  Bukan setakat printed bawal... 2 tone bawal and plain bawal pun ade jugak.


Berminat sila PM atau watssap disini k  019-5081063
Sebarang pertanyaan pun boleh wassap di number di atas... 


Kenapa mesti membeli dengan aleena collection ?

1)Tudung selesa
2) Tak licin
3) Limited edition
4) Tudung handmade 
5) Servis tiptop

Jangan lupe utk dapatkan koleksi bawal Aleena ok utk raye ni!



Happy Reading, toodles

XOXO, Hannah Sytieh





Wednesday, July 9, 2014

Event L'oreal White Perfect Total 10 yg Superb !



Assalammualaikum






Hi,  sape tau dulu aku pakai produk collagen ? Sekarang aku tak pakai da… Sebab mcm2 bunyik kuar kan psl dis product… 


Tapi sekarang aku try L’oreal Paris White Perfect 10… Aku ingat tak sesuai utk kulit aku, tapi rupe rupenye superb… Sgt superb utk kulit muka aku… Sangat suke and aku akan terus pakai. 




                                               
                                             Selfie dulu sebelum g event. Benda wajib kan..


Nasib baik 28 jun 2014 haritu aku di invite utk pergi ke event Loreal, White Perfect Total 10 produk terbaru . Terbaru dari l’oreal paris…

Bertempat di Chillax, TGV One Utama. Disebabkan aku tak selalu pergi OU! So aku sesat! Aku lambat half an hour sebab berpusing pusing dalam OU … T_T” Huwaaaa….

Tapi naseb baik dapat masuk jugak even lambat… sampai2 TGV je aku nampak dat gurl tgh tggu… Tehhheee J Ambik kad then terus masuk….




Jumpe Cassie yg selalu sent email.. Comel je org die... 



 Admits one only, jum masuk.. Tunggu ape lagi


Naseb baik die punye explanation pasal produk ni baru je start. Tapi aku dah terlepas sesi makan2 and selfie… time dengar expalanation tu ade sorg pompuan cantik tinggi lampai, maybe org yg jayakan event ni suruh joint contest selfie bersama produk L’oreal… Aku ni bab2 selfie memg suka la kan… Suke lain mcm sikit. Kalau boleh penuh camera ngn muke aku je, Haha! ANNOYING betul kan. 





Explanation about this product and how to wear... First, die terangkan pasal product keluaran terbaru tu then die terangkan how to apply de makeup things... Macam gambar kat ats tu die terangkan pasal compact powder.. Compact powder The magic behind the modern matte look... 

Compact powder ni ade 3 color. R1 Rose Ivory, N2 Nude vanilla and G2 Golden Ivory.

Will update this product later k







Kenapa Total 10? Sebab….


Design berbentuk pumping botol yang comel, L'oreal White Perfect Total 10 dirumus khas dengan formula terkini untuk memberikan perlindungan kepada kulit daripada tanda-tanda kusam dan gelap. L'oreal White Perfect Total 10 juga memberi 10 kebaikan kepada wanita di samping mencerahkan.


5 manfaat untuk pencerahan sempurna


- Kulit nampak bercahaya
- Mencerahkan kulit
- Meratakan kulit warna kulit
- Menyamarkan noda hitam
- Mengurangi kilat


5 manfaat untuk perlindungan total


- Melindungi dari polusi
- Anti-UVA
- Anti-UVB
- Anti-oksidan
- Mengurangi minyak berlebihan






Ok, jum pergi ke sesi selfie, Ni la produk terbaru yg aku maksudkan tu.... Nampk tak aku pakai ikut tema... Blue lilac





After selfie, tulis 5 things pasal diri sendiri, pasal kngn manis then lekat kat situ.. Nanti die pilih 10 org yg akan menang





After selfie kite ade sesi DIY charm bracelet. Kate DIY, buat sendiri kan.. Tapi ni staff kat situ pulak yg buatkan utk kite org, Baik betul la.. Rase macam mengade ngade sgt tau aku ni..

Tapi best sebab dapat charm ala2 Pandora... Yeaaaahhhh

Yg baju ala2 jeans tu ofcourse la tgn aku kan... Yg sebelah tu tangan blogger CIK EKA ....
Baru je kenal tapi boleh ambik gambar bnyak gile.... Peramah cik eka ni...




Then, after that sesi makeup-makeup.... Jiyyyyaaahhhhhh!
Makeup meh.... Memang best tgok bnyk makeup depan mate.. Macam nak calit semua makeup kat muke, Baahahahaha





Tu dari tepi Mek Onie , kak ayue idris yg comel lemah lembut, suke tgok care die, Then Cik Eka yg tinggi lampai... Then yg hujung tu aku la... Tak sabar nak try semua produk tu... Semangat betul da muke tu.




Nampak tak that guy.. Die la yg ajar semua pasal makeup.. How to apply, how to used.. Macam mana makeup nak nmpk cantik and tahan lame. Info die semua berguna... Tq youuu :D





Time tengah belek de makeup things tibe2 die org buat pengumuman pemenang utk selfie.. 1st name Cik Eka . Then tempat ke2 aku pulak.. Yeahhhh.. Menang peraduan berselfie dgn lorealperfect10! Tq l'oreal....





Sebelum balik selfie lagi sampai puas hati! Ni hasil die... Seboleh bolehnye nak masuk dalam gambar org lain jugak...





Yeahhh.. Dapat banyak goodies... Aku dapat 2 bag loreal.. Ape isi die ?




Isi dalam bag yg menang selfie tu.. Pencuci muke, pelembap muke, lipstic... Yeahhhh! 
Pelembap muke tu dikenali as a L'oreal Paris White Perfect Total 10 Day Cream Moisturizer.




All goodies yg aku dapat dr event ni.. Tq L'Oreal... Dah la produk best, lepastu baik hati pulak tu bagi macam2.. Feeling terbang ke awan sgt tau kite ni...





Yeahhh.. Dapat lipstick kale pink... Code number : P502 AS ...




Contoh lipstik aku pakai utk code kat atas tu.. Memang menepati citarasa jugak produk loreal ni.. Memang akn jadi salah satu produk yg aku minat... Tq loreal paris for this event..

And TQ Lion & Lion for this event, next time jangan lupe jemput lagi ye... Hehe.


L'Oreal White Perfect Total 10


Harga: RM39.90

Boleh didapati di: WATSONS, GUARDIAN and tempat2 trpilih


Untuk maklumat lanjut, boleh layari: 



Twitter :  @LOrealParisMy 

Instagram : @lorealparismy



Happy Reading, toodles

XOXO, Hannah Sytieh






Review Butik Baju A to Z Fesyen Baru, Semua House


Assalammualaikum





Hi, 18 june haritu besday aku. Tapi dapat festive leave. Yeaaahhhhh! Tapi semua org kerje.. ermm.. nak kuar ngn sape ? sensorg? Pun ok.. Takpela, tggu adik laki aku habes sekolah. Then ajak die p masjid jamek. Niat dalam hati nak carik baju nikah.


Act, sekarang dah nak raye. Dekat bazaar ramadhan tu banyak jual baju lawa2… Yang sesuai utk majlis akad nikah.. Tapi aku mcm errrmmm… Takkan nak beli baju yg akan same dgn org lain kan. Baju melayu kat bazar2 tu pun just rm 85 set sekali dgn sampin. Memang berbaloi la sebenarnye… Then p hantar tailor jahit sulam je bahagian leher, lengan tgn and dade. Settle. Kalau nak jahit sulam just hntr dekat tailor biase aku buat tu.  Die charge dalam RM40 – 50. Memang murah..


Tapi disebabkan aku taknak penat. Taknak mencari-cari.. So aku nak pergi satu tempat je. Memudahkan kerje aku… Aku taknak carik kain, taknak carik lace taknak carik manik… Nak semua yg everything settle bawah satu bumbung… Sebab taknak buang minyk, buang mase and everything else.. Dah rase time bertunang semua tu.. Penat okieh tapi jimat kos! Behhe J


Aku bertunang memg sesimple yg boleh.. Semua DIY. Tapi utk nikah and sanding semua tempah je… Senang and mudah.


So, sekarang ni trend org pakai dress kan. Jadinye time nikah nk pkai dress jugak. Tak pandang yg lain dah.. T_T … Bajet2 nak pakai versi peplum… Tapi rase mcm da banyak sgt koleksi pelum. So,tolak tepi.. Nak pakai ala2 dres kembang payung.. Nak pilih mcm kain duyung tapi bakal mak mertua da pesan awal2… Jgn ketat2 ana.. Nikah bende yg suci…. Huhu.. Ok la… Kite dengar la…




Nak tau kat mana aku tempah baju ? Kat semua house… Butik A TO Z Fesyen Baru SDN. BHD .. Pekerje die name reen… Lembut je org nye tau.. 

Masuk2 dalam tu je. Macam Woow..! lawa nye baju ni, lawanye baju tu.. Pengsannnn 3 kali bgun balik pengsan lagi bagun balik pengsan lagi … *ok, tu tipu… Just terkesima je.. Huhu! Sebab aku seorg peminat lace and manik. I’m not de simple person… Aku suke baju berbeaded, lace, manik and so on... Tapi jgn la terlampau crowded dlm satu baju kan. 


So, tanye harge bla, bla bla.. Dapat satu set semua MYR 1200 include :

Baju Perempuan  
kain, lace, manik semua die org yg punye sbb die org ade keluarkan kain sendiri
Baju Lelaki – 
kain, sampin, sulam
Shawl + Veil -
yang ni pun dapat sekali satu set dgn baju, boleh request nak veil mcm mane.. 


Bagi aku ni da kire ok.. Even little bit MAHAL janji puas hati… Aku tak perlu susah payah carik barang, everything die org yg settle. So, aku letak deposit rm200.. Balance rm1000… Baju nanti hak milik aku la ye… Tu yg best.. Leh simpan ke anak cucu.. Haks…




Ni semua baju ready made. Boleh beli terus. Harge pun lg murah dr tempah.. Kalau ade duet time raye nak pick up satu la. Huhu! Kalau mampu! Mahai tu mak enon..
 Rm650 - Rm1k++++


Ni baju yg customer dah tempah.. Kebanyakan utk nikah and sanding.. Lawa2 semua, geram je rase... 


Nah, contoh design sedia ada..


Aku memang gilakan dress... Mule2 ingat nak beli baju kurung modern je. Last2 tak jadikk.. Sebab nampak dress kat butik ni.. (T.t")



Ni la contoh baju aku...Dress = Chiffon + Lace + Manik. Baju aku lg 2 bulan siap. Lupe, nak bg tau. Kalau berminat nak tempah sini, korang mestila bg design and deposit 3 bulan awal. Kalau tak sempat, korg beli je baju ready made die, Starting harge MYR 650 ke atas... Ikut design la..

Bakal pengantin yg nak tgok2 design ke or idea. Boleh terjah butik die dekat semua house. Kalau nak usha2 boleh tekan page FB die ni.. Memg cantik and recommended..  

So, now.. start dr sekarang... Pape update pasal wedding hana publish sini je k.. Bolehla jadi sumber rujukan. ;) and ingatan sampai tua untuk Hannah :) Kawen sekali seumur hidup kan, tak gitteeewww... huhu...

Ok, nnti bile dah siap baju tu, hana review lg sekali. 

Happy reading, toodles...


XOXO, Hannah Sytieh

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Now hana ada buat sewa veil for nikah or sanding.. But now only have One color . 
Will update new design later. 

Colour :
Soft Peach + Grey Beads




Harga sewaan : Rm30 (tak termasuk postage) , nak sewa sekali dengan shawl boleh. No charge. 
Security Deposit : Rm70 (akan dipulangkan sekiranya veil dalam keadaan BAIK), means RM 40 akan dipulangkan semula.
Tempoh sewaan : 7 hari bermula dari tarikh veil dihantar (pos dibuat pada hari Rabu sahaja) dan customer WAJIB memulangkan semula veil pada hari Isnin/Selasa selepas majlis.
Cod : Aeon, keramat AU2

If you are interested to rent kindly whatssap : 011-21203431, hannah


Love, SEE YOU IN MY NEXT POST!


Hannah Sytieh, Muuaaahhhhx! 








Monday, July 7, 2014

Boleh berlubang dompet gara-gara Bonia .


Assalammualaikum


Saje nak update blog. Takde cerita ape pun nak share. Ternampk gmbar dalam camera, so ape kate update je blog ni dr berhabuk kan..


Haritu jalan2 jusco WANGSAMAJU…. Saje nak Usha2 handbag utk hantaran… Perempuan and shopping tau je la macam mane kan.. Nak djadikan cerita, aku ni memg kaki handbag. Handbag kalau boleh sekali beli nak 3. Ermm.. mampuih bak ang.. Lubang pocket.. Tapi dah lame tinggalkan perangai mcm tu..


Tapi disebabkan lame tinggalkn perangai mcm tu. So, now nak bag hantaran yg menepati cita rase aku. Boleh tak bakal ----- tet ?  Ehemm…. ( sebenarnye malu nak mintak2, selalunye ape die bg tu la kite terima, ermmm )


Tapi arytu terpandang bag bonia.. ermm. Memang lawa la jawabnye, harge pun lawa jugak. Saje jeling2. Kate window shopping kan… 




Ok, aku dah menjeling bahagian ni dah.. Hehe. Berkenan ngn dark coco bawah tu.. Minat design yg belakang tu tu tu.. Nak 3 sekali boleh? Haha!



Ok, cik tet da perasan. Usha harge jap.. Mak aih... HAHA! rm 1k - 2k tak lari.. Haha!
Takpela terima kasih je la T-T .. Walaupun die kate ok, tapi tak nak. Pembaziran disitu...
Boleh simpan duet buat beli rumah sebijik der. Impian tu.. Wakakaka~



Ok, kite window shopping je la.. Tengok2 je.. Yg mampu takpe. Bukan tak mampu, tapi kehidupan lepas alam perkahwinan lg penting. Ye dop. Kene set my mind mcm ni. Kalau tak setan merasuk badan. Huhu~ Membazir amalan syaiton.. Behhe :) Sedapkan hati.


So, Kesimpulan yg dibuat.. Suruh bakal mak mertua je beli.. Taknak pilih2.. Kalau ikut taste aku bankrup kang. Huhu. terima je la pape pun.. Janji ade dr takde... Baik kan kite.. hoho. Toodles... 


XOXO, Hannah Sytieh






Thursday, July 3, 2014

Teaser, 19.01.2014 .....


Assalamualaikum





Akhirnya, setelah hampir 7 bulan berlalu barulah aku nak ulas sikit pasal majlis pertunangan yg lepas…. Mungkin dah lapuk untuk dikongsi, tapi ianya sesuatu yang bermakna untuk aku pahatkan dihati & di blog .

Suke senang sedih duke utk majlis tunang ni semua terpahat dalam hati lagi. Haha~ Takpela. Mane yg elok jadikan kenangan. Mane yg terkurang boleh diperbaiki utk majlis akan dtg. Takkan ade istilah DIY 100% dah akan dtg… Haha~ Diy sikit2 mungkin ade la kan.. Penat die ya Rabbi… Tak hilang seminggu even majlis bertunang je..

Nak cerita pun tak cerita sangat la kan, sbb gambar still tak ambik lagi kat lattop angah.. So, xde la juling-juling mata tengok gmbar kan. Haha~

Untuk saudara-mara & sahabat handai yang hadir, jutaan terima kasih aku ucapkan. Mohon ampun & maaf kalau ada salah & silap, terkurang layanan atau sebagainya. Budi baik kalian sangat saya hargai. Gambar, coming soon ye. Teaser je dulu… Tehhe.. Baru terbuka hati nak cerita pasal e-day.. ;)

Toodles
XOXO, Hannah Sytieh




© Hannah Sytieh | Design By MH