Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Tuesday, May 31, 2016

TEASER LANGKAWI


Assalammualaikum



Ke langkawi la kite.. will update soon.





Thanks singgah,
Hannah sytieh




QQ BABY STORE


Assalammualaikum





Kat mana beli barang murah ? korang boleh try pergi QQ BABY STORE. Die banyak cawangan2. Kat bawah ni aku ade letak alamat tempat masing2. Cikedout..


Baby Carrier RM18.80, Car seat RM 119, Dress Raya RM 19.90, Rompers RM 5, Pants RM 5, Stroller RM 119, Pajamas RM 18, T-shirt RM12, Jeans RM 15, Mummy bag RM 49, and many more...


Update: QQ Baby Store Sdn Bhd ( Seri Kembangan )
 
Tel: 03-89407176


No.20-22,Jalan Equine 1D, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan , Selangor. (Nearby new public bank)

NAME:
ADDRESS:
CONTACT:
EMAIL:
ITEMS CODE (size/color/design, if any):

or

























RETAIL shop location:


1)- QQ BABY STORE SDN. BHD. (SETAPAK HQ ) 
Tel: 03-41420603 
No. 25-27, Jalan 10/23a, Medan makmur, 53200 setapak, kl


2)- QQ Baby Store Sdn Bhd ( Seri Kembangan ) 
Tel: 03-89407176 
No.20-22,Jalan Equine 1D, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan , Selangor. (Nearby new public bank)


3)- QQ BABY STORE SDN. BHD. (Shah Alam- Kota Kemuning ) 
Tel: 03-51314698 
No. 2/G, Jalan Anggerik Vanilla Q31/Q, Kota Kemuning, 40460 Shah Alam, Selangor. (previous Aeon Maxvalu Market, Opposite MIT college )


4)- QQ BABY STORE SDN. BHD.(Sungai Buloh - Pusat Komersial TSB ) 
Tel: 03-6143 6843 
No. 53,55,57, (Ground Floor), Pusat Komersial TSB, Jalan Nautika AU20/A, Sungai Buloh, 40160 Shah Alam, Selangor


5)- QQ BABY STORE SDN. BHD. (Seremban-Senawang ) - Behind SALAM Hospital 
Tel: 06-6760755 :)
No. 130g,131g & 131g, Jalan Lavender Height 3, Pusat Perniagaan Lavender Heights, Taman Lavender Height, 70400 Seremban, Negeri Sembilan.


6)- QQ BABY STORE SDN. BHD. (Melaka - Air Keroh)
Tel: 06-2323332 :)
No.15,17,19, Jalan MH 3, Taman Muzaffar Heights, Air Keroh, 75450 Melaka. 
*Opposite IPK Air Keroh Melaka (Ibu Pejabat Polis Kontinjen Melaka)


7)- QQ BABY STORE SDN. BHD. (Taiping - Kamunting ) 
Tel: 05-8060060 
No.41,43,43-1, Jalan Medan Saujana, Medan Saujana, 34600 Kamunting, Taiping, Perak.
(Opposite Aeon Mall Kamunting)



Thank you for reading this entry !

Thanks singgah,
Hannah sytieh





Saturday, May 28, 2016

Persiapan barang baby teratai PART 1


Assalamualaikum




Hehe, persiapan beli barang baby teratai. Banyak pulak mase aku nak update blog kan. Takla. Aku curik2 mase je ni sementara laki aku tengah ON 24 JAM. Besok baru balik. Naseb duduk dengan family. Takdela bosan sangat kan.


Why baby teratai ? haha, bini2 sarjan je tau why..


Biasenye mak aku tak bagi pun beli barang baby awal2. Tapi bile dah start kandungan 7bulan. Baru die tanye ni dah beli, tu da beli. Hakhakhak. Aku da siap semua barang time 6bulan lagi. Simpan nyorok2 je lam bakul. Hehe. Sebab xnak la kelam kabut sgt beli brg bile perut da boyot. Lagipun seminggu lagi da masuk bulan pause, mesti tak larat nak jalan2 beli barang baby lagi da. Then lepas raye terus POP .. ERRMM. Dats y beli sikit2 sebelum masuk bulan puase ni. Tapi maybe ade lagi yang xcukup ni. Bag pun xbeli lagi. Takpe.. sikit2..


Sebenarnya kan, aku pun macam mom to be yang lain. bab barang baby, persiapan semua tak tahu. Blurr...Time mula2 jenguk2 & jeling barang baby pun jadi blurr. Tak tau nak beli apa. Time tu dalam 3-4 bulan preggy, memang aku tak prepare checklist lagi. tak tahu nak kena beli apa dulu, barang apa yang penting, sampaikan baju baby pun tak tahu nak pilih. Sebab tak tau laki ke perempuan. Tak tau nak beli colour apa. So, kalau korang masa mula2 blurr nak beli barang baby, don't worry. Siapa yang baru first time preggy pun akan alami benda yang sama. hehe..Tapi nasib baik ade bini2 sarjan yg lain bg checklist beli barang. Tapi xcapture gamba plk list2 tu. Nanti aku update lain okieh.


Keperluan menyusu aku tak beli lagi, kecuali botol susu, sebab husband excited sgt, hahaha. Tu nanti coming soon beli. Nak tanye kak ipar lu . ihiks. Tempat mandi baby pun belum beli, maybe dalam waktu terdekat ni pergi beli. Takpun nanti kalau da terberanak suruh mak pergi beli, hahaha. Ade 3,4 list je tak settle lagi. So here we go. Ape je yang dapat aku kumpulkan time 29 weeks ni. 


Banyak nye botol susu, ayah die punye kerje. pdhl kite nak bg direct susu kt anak. tapi takpela kan.

 Barut and bedung baby

Stokin baby. mitten and so on so on

 pergh, ni paling bnyk. utk waktu siang. tp awal2 tu elakkan pakai kale kuning k. aku da terbeli naseb saiz besau. 

Ni kak ipar suruh beli lebih sikit, tp topi baby tu saje beli 3 pcs. 

Paling geram nak beli. bedung baby. tapi beli yg besar lebar sikit. geram tengok corak2 die. selalu beli rm15/pcs. 



Lampin baby . tapi nak buat bedung n lap mulut die je ni. ambik yg lembut sikit tau, 100%cotton

Pampers, biasenye new born beli 2packet. so tggl nak beli lg 1 packet je. baby banyak poo poo time ni. mamy poko mahal sgt plk. nnti nak try brand petpet new born


Lain orang lain cara. Beli barang pun ade cakap ni penting tu tak penting. Ikut diri masing2 okieh J

Thank you for reading this entry !

Thanks singgah,
Hannah sytieh



Pengalaman scan baby 3D4D at sonoworld centre, ukay bistari hulu kelang


Assalamualaikum


Hi, dari tak terupdate entry better aku update entry alang2 tengah fresh dalam ingatan. Walaupun dah tak kerja tapi malas nak update blog tu ade. Bukan nak kate malas la. Tapi kite busy dgn business. Hehe, sape2 yg duduk sekitar keramat ke, hulu kelang ke, ampang, melawati. Yang tak tau kat mana nak scan baby for 2d or 3d4d boleh pergi dekat SONOWORLD CENTRE, HULU KELANG .


Ni alamat details die :

G 14 RESIDENSI BISTARIA UKAY BESTARI, HULU KLANG, Jalan Ukay Bistari, Taman Ukay Bistari, 68000 Ampang, Selangor, Malaysia





Husband balik kerje terus ajak dia pergi scan. Lupe pulak time tu da petang. Baby mesti tengah tidur. Alahai… Excited sebab nak tengok anak sendiri kan.
So, biasanya minggu start minggu 16 ke atas dah boleh dah pergi untuk scan 3D/4D. Korang boleh baca details dekat bawah ni. Sekali dengan price. Aku ambik yang RM100.






Tengok condition anak ibu dalam perut ni. Mula2x sonographer scan dia tengah tidur! Ish2x. Siap tutup muke dengan tangan lagi. Nyenyak betul dia tidur ye. Sonographer kejutkan dia "adik, bangunlah, kite orang nak tengok adik ni". Sambil ketuk2x sikit perut aku. Baby bergerak tapi still tangan kat muke. Hmm. Dia ni pemalu. Asyik tutup muka je. Then sngrpher suruh pergi minum air sejuk kjp utk kejutkan die. Haha. Tapi lepas scan lagi sekali je. Die terus tido tutup muke dengan tgn & kaki. Package ok! Terus tak Nampak dah muke die. Haha. Ook salah ibu pergi petang2 time awak sakan tido.


Apa yang best sangat scan kat sini? Dekat sini aku rasa dia scan detail sangat. Walaupun actually ada untuk betul-betul scan detail, tapi yang tak detail pun aku dah rasa detail. Dekat sini semuanya yang pakar dalam bidang ultrasound. Kalau biasa kita pergi scan dekat klinik tu, doktor biasa yang scan kita. Bukan nak kata doktor tak reti scan tapi mungkin kepakaran dia tak sehebat sonographer yang memang khas buat kerje scan ni.


Actually dekat sini bukan boleh scan baby je, boleh jugak untuk scan lain. Nanti korang boleh tengok-tengok dekat website dia. Tapi untuk scan lain korang kena buat appointment dulu okieh.


Alhamdulillah, Sonographer dah mengesahkan 100% jantina anak kami. Dan dia berjaya pujuk anak kami agar tnjuk muka dia sikit. So far katanya dari segi pembesaran bayi, normal. Air ketuban pun okay. Uri berada dalam kedudukan yang baik. Alhamdulillah. Semuanya normal. Seronok kalau pergi tengok anak in real. Tak sabar nak tnggu dia keluar. Disebabkan die tak duduk dalam keadaan yg cantik. Kite dapat snap pic die cenggini je.



Rase2 baby dalam ni ikut muke ayah die. tengok hidung pun tau. haha. Masam je die ni.. *jahat ibu ni*






Kaki tangan die memang ada kat atas muke semuanya. Gymnastik kot.










See my leg. amboi kemain dia. 


Saje letak share dalam blog. mane tau gamba hilang dalam simpanan boleh tengok anak 1st ni dalam blog. Nanti awak dah besar awak boleh tengok gamba awak ni dalam perut ibu okieh. Sayang awak, muuuaahhh ! Semoga jadi anak yg solehah dengar cakap ibu dengan ayah ok. Ayah awak tu sayang awak sangat. Harap la ikut muke ayah tu, sejuk sikit perangai awak nanti. HIHI.. TAPI LESUNG PIPIT tu pls ikut ibu ok. hakhakhak. Jantina baby ? mestila hannah sytieh junior . ahaks. sorry daddy. Rase macam nak pergi scan lagi sekali. kemain ko ibu, doakan aku selamat bersalin dengan mudah k. lg 2 bulan, nerves kite ..


Love u sayang umar mokhtar and baby. 


video


video



Thanks singgah,
Hannah sytieh






© Hannah Sytieh | Design By MH