Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Tuesday, November 5, 2013

REVIEW 2 - Baju Bertunang (Peplum Version)

Hi, Assalammualaikum

Dah lame tak update pasal baju-baju terkini. Idea2 baju untuk tunang, untuk nikah, untuk wedding. Tapi kali ni nak update baju tunang version peplum, sebab peplum ni walau macam mane pun, memang cantik bg aku. Huhu.. 

Then, mane la tau certain gambar yg aku post ni boleh bg idea kat korunk. Gambar-gmbar ni semua amik dr google je. Tapi kebanyakannye dari minaz boutique. Ya Allah Ya Tuhanku, baju dia orang memang sangat awesome. Cantik sangat-sangat. Mane la tau korunk berkenan and boleh mintak dia orang design kan baju untuk tunang or nikah korunk. Dia orang pun amik tempahan jugak. Aku pun nak satu jugak baju dari die orang, tapi “sennnnnnnnnn” kena ade meh. Dahla aku tgh kumpul duet untuk “something”. Pening-pening.. Tapi jiwe dah berkenan sangat ..


Jum usha ape yg lawa sangat tu… Yang ni from minazboutique. Korunk buat penilaian sendiri, cantik ke tak. Dekat mate aku memang cantik :)


Emmm.. I want thisss... Too mucchh.. Finely detailed with bridal lace. A set peplum kurung with veil to die for.  Theme: Champagne goldish.


This one also. Colour die memang menarik and soft. Theme : Aqua green with soft pink lacey n beads.



Peplum kurung with set of veil. Fully lined chiffon with bridal lace. Theme: Off white with tiffany green.


Warne pastel yg menawan, salah satu warne kegemaran :)

Theme: Buttery yellow with pastel pink OMBRE. Pearly beads with french lace embroidery. Simple and sweet like gummy. A solemnization/reception dress to die for.





The new design, time raye haji hari tu. 
Macam cantik je macam comel je. Kan kan kan. Memang cantik and comel pung... Sesuai nak buat tunang weyhhh.. Ape lagi, p la usha minaz boutiqe sekarang. 

Tak tau alamat. Nah ambik :

No 7, Jalan Medan Pusat 2D, Seksyen 9, 43650 Bandar Baru Bangi.
Num Ph : 0389200960


Sekarang jum kite usha pulak peplum dari butik lain. Tapi tak tau butik mane kan. Sebab ni search google je. Saje je nak  tengok idea2 peplum yg menarik. Dah kate peminat peplum yg sejati kan. Here we go :



Blogger popular. Irene Nadia. Cantik sngt baju time die tunang kan T_T . 
Memang berkenan sgt.



Lace bahagian atas die nampak mahal. Tapi potongan design kain terlampau simple. Korunk boleh design kasi vouge sikit.


Simple but nice. Warne cantik. Then, letak border lace. Memang cantik la jawabnye :)


Last but not least. Lawa kan ? Lawa sangat. Kalah dah yg lain2, nak tengok yg ni je. HUUU~

Dato' Siti pakai ape pun lawa :)


Ok, Dah habes entry untuk kali ni. Besok cuti, seronok.
Tapi tak lupe jugak, Salam Maal Hijrah. Semoga permulaan tahun baru hijrah lebih barakah dan diberkati olehNya. Aminnn.

Psstt : Sape yang nak bertunang or bride to be jgn membazir and ikut hawa nafsu sangat. Buat yg terbaik dan yg termampu je. Baju pun pilihlah ikut kemampuan. Nanti kalau terlebih dr bajet, menyesal tak sudah, kan da susah. :) HUHU!


Tanx Reading, 
Hannah Sytieh

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Now hana ada buat sewa veil for nikah or sanding.. But now only have One color . 
Will update new design later. 

Colour :
Soft Peach + Grey Beads





Harga sewaan : Rm30 (tak termasuk postage) , nak sewa sekali dengan shawl boleh. No charge. 
Security Deposit : Rm70 (akan dipulangkan sekiranya veil dalam keadaan BAIK), means RM 40 akan dipulangkan semula.
Tempoh sewaan : 7 hari bermula dari tarikh veil dihantar (pos dibuat pada hari Rabu sahaja) dan customer WAJIB memulangkan semula veil pada hari Isnin/Selasa selepas majlis.
Cod : Aeon, keramat AU2

If you are interested to rent kindly whatssap : 011-21203431, hannah


Love, SEE YOU IN MY NEXT POST!


Hannah Sytieh, Muuaaahhhhx! 







8 comments:

  1. AKU JE KEJE,NAK KAWENNNNNNNNNNNNNNN

    ReplyDelete
  2. pernah pergi Minaz utk cari baju tunang. tapi kalau custom made amik masa lama. yg ready made pulak tak de size. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huaaaa.... kalau mcm tu, susah la... sepatutnye kena lebih sistematik... tanx info dear ! :)

      Delete
  3. suka baju dato' ct.. kwn yong ada sorg jd model utk minaz.
    btw, yong ex-b2b dr kedah.

    jemput singgah dan follow blog
    http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. DONE FOLLOW DEAR.. tq :)

      Untung la kawan jd model untuk minaz kan

      Delete
  4. Saya rasa... kita tak boleh nak kira pendapat
    kita ajer... pendapat org lain patut juga di beri keutamaan.
    Tahniah admin atas pos yg bermanafaat.

    Here is my webpage ... Kaedah Hebat Di Kamar

    ReplyDelete
  5. lawa 1st baju tu. nangis tengok. hehe

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH