Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Monday, January 13, 2014

DIY Mini Pelamin


Assalammualaikum




Hi, hehe.. Nak buat entry pasal mini pelamin. Bukan mini pelamin macam kat atas tu eh..  Tu, hanye hiasan .. mihmihmih :)

Sekarang orang bertunang pun ade pelamin. Takde la pelamin yang lawa2 kedababom tu. Just mini pelamin.. Orang yang bernikah pun ade jugak buat mini pelamin sendiri. Jimat katenye…

Tapi no hal la.. Jimat lagi bagus kan… Suke gile tengok mini pelamin yang dia orang DIY sediri. Memang cantik walaupun buat sendiri. Simple but nice..

So, sape2 nak buat mini pelamin sendiri tu. Meh, nak publish sikit mini pelamin…  Mane tau boleh bagi idea ke sape2 yang nak bertunang or bernikah. Hewhewhew.. Rase mcm best je kalau dapat buat sendiri :




Ni gmbar terbaru. Mini pelamin 2014. Simple, nice plus jimat.



Nice and colour pastel yang menarik. Cantik dia hias kerusi tuu. :)


Maybe pelamin ni tak siap lagi. Tapi bunge2 kat langsir tu lawa.
Boleh try kat pelamin korang nanti ;)


I love the colours :) 
Nice combination .


Hanya perlu hias dengan bantal and bunge. 
Hasilnye, memang lawa.


Cantikk, simple and nice combination colour.


Ni memang cantikkk.. Cantikk sgt. Tapi modal kena cun sikit ;)


Just niceee.. 
Pink memg wajib ade kan.... Tapi pelamin ni memang lawa :)


Ni pun lawa.. But too crowded. Tapi ape salahnye.
Baru ade kelainan sikit :)


Just nice, simple, and sedap mate memandang :)

So, ape kate korang DIY sendiri. Bile korang tengok gambar diatas, Mesti korang cakap dalam hati "hek e leh, macam ni je ke buat mini pelamin, aku pun boleh buat " hakhakhak..  memang tak susah pun kan? Mcm ni je pun.. Just simple, janji cantik, jimat and nicee..

Tak perlu membazir.. Tapi kalau korang ade duet, takpe la nak buat besar2, lawa2 and upah org.. Semua atas diri masing-masing. Peaceee ;)

Pssstt : Saje buat entry ni sbb aku rase entry ni boleh jadik hits kot and boleh bg idea kat sape2 yg otw nak bertunang or bernikah. Tehhhee :) Ok la, out dulu. Kite jumpe entry mini pelamin PART 2 pada entry akan datang. 

Selamat mencuba :)

Tanx Reading,
Love, Hannah Sytieh







9 comments:

  1. Salam hannah,

    Rina ada tag hannah untuk join giveaway tau..

    http://memorintorinaellisa.blogspot.com/2014/01/birthday-giveaway-by-cik-ayue_5248.html

    Free2, join lah eh.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi tak boleh bukak ;(

      This blog is open to invited readers only

      http://memorintorinaellisa.blogspot.com/
      It doesn't look like you have been invited to read this blog. If you think this is a mistake, you might want to contact the blog author and request an invitation.

      You're signed in as sitihasanah481@yahoo.com - Sign in with a different account

      Delete
  2. kite pon tgh dok survey diy pelamin jgk.. hehe.. lg jimat kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. HI BELLA.. ha a lagi jimat and puas hati :)

      Delete
  3. Mini pelamin utk disewa
    All in hanya rm350.self collect di saujana impian,kajang
    Harga murah tp eksklusif
    Facebook: simplyrentbyeachother
    Call/whatsapp-0133981637/0172456995

    ReplyDelete
  4. B2B sebelah utara blh try fb Sugarlicious DIY mini pelamin. Harga serendah RM180 satu set mini pelamin lengkap. Berbaloi baloiiii....hehe.tQ Tuan rumah.

    ReplyDelete
  5. nak sewa DIY mini Pelamin RM180 sahaja
    ekslusif
    konsep moden
    atau nak sewa per unit
    stage, backdrop, carpet rumput, carpet bulu dan banyak lagi..
    like FB iris bakery cupcake
    ksyam 0166026253
    congrats to u olls....!!!

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum..Kami Joe Shekin D.I.Y Pelamin (FB)ade special PROMO for Raya Haji 😘😘.

    →Rm180 basic pelamin (bantal duduk )+ free bunga @}----tangan+ Props Selfie ♡♡♡

    ★Cepat2 whatsaap 01121674882
    utk lock date anda sebelum terlepas.!!

    ReplyDelete
  7. thanks hannah..kita suka DIY. puas hati boleh cuba sendiri..hehe

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH