Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Thursday, October 31, 2013

Kat mana nak shopping dekat BANDUNG ? Dekat PASAR BARU TRADE CENTRE la ..

Holla, Assalammualaikum


Jum sambung entry ke bandung.

Sape2 yg tak nak perkhidmatan tour guide sila lah pilih hotel yg berdekatan dengan tempat shopping yg korunk nak tuju. Kawasan Shopping Di Bandung boleh dibahagi ke beberapa kawasan iaitu PASAR BARU, JALAN SUKAJADI, DAGO, JALAN RIAU & JALAN CIHAMPELAS jadi pilihlah hotel di mana-mana kawasan ini untuk memudahkan anda just berjalan kaki ke tempat shopping tersebut .


Pastikan bawak duet yg cukup, kalau tak korunk meyesal macam aku. Haha. Bukan senang nak pergi negare org lain kan. 

Jum kite mula satu2 pasal tempat shopping kat bandung. Tapi untuk entry ni aku just nak update pasal PASAR BARU je. Next entry baru sambung entry ke tempat lain okeyh. 

PASAR BARU TRADE CENTRE




Hai, Pasar Baru in the house yaw. Kat sini kalau bawa duit Malaysia pun diaorang terima sebab ramai sangat orang Malaysia kat sini. Antara hotel berdekatan dgn Pasar Baru ialah Aston Braga Hotel Apartment, Arion Swiss Belhotel, Vue Palace Hotel, Cemerlang Hotel, Carrcadin Hotel.


Ehemm, kalau korunk nak g sini jgn cakap nak pergi just 2 jam 4 jam je. Memang takkan cukup mase weyh.. Sekurang-kurangnye satu hari or 2 , 3 hari. Haha. Bangunan ni ade 7 tingkat . Tiap2 tingkat ade parking keta. Bayangkan ade banyak tgkat. Korunk rase dalam mase sehari korunk boleh terjah semua kedai tak ? tak kan. Sebab tu aku cakap ambik mase beberapa hari kalau nak ke sini. Biar sampai pening pale korunk. Huhu.


Kat sini shopping betul2 heaven. Syurga lace, kain ela, baju sulam, kain sulam, telekung, jubah, kain batik, blouse, beg. Kain-kain sulam yang kat malaysia ni diaorang jual sampai ratus kat sini hanya dalam RM25-30 je tau tapi kena pandai tawar-tawar la sampai diaorang bagi harga yang korunk nak. Tapi korunk tak boleh nak salahkan penjual kat Malaysia gak. Dorunk mesti nak ambik kire kos pengangkutan, kos luggage lg and mcm2 kos la.


Orang cakap kalau nak pergi shopping kat Pasar Baru ni datang la awal². Before kui 9.00 pagi dah terpacak depan kedai... nak pecah telur katenya, jadi first customer terjah kedai tu.. Boleh dapat diskaun banyak sih....

Telekung, kain, tudung memang sangat2 banyak. Mesti korunk akan pening tengok setiap tingkat. Nak abiskan 1 banggunan ni memang 1 hari pun belum tentu habis tapi aku ade tourist guide yang di sediakan. So, die akan bawak kite org kat selected kedai je. So,kejap je la aku shoping dalam kat situ. Walaupun kejap je aku shopping tapi aku boleh habes berjuta juta kat situ.


Tips dr aku, lagi senang kalau korunk  ada tourist guide ni sebab dia dah tahu kedai yang mana murah untuk beli tudung, telekung, jubah, kain ela and etc etc. Cakap je korang nak beli apa dia akan bawakan ke beberapa kedai & korang bandingkan lah harga. Memang betul murah sebab aku cuba gak tanya dekat kedai yang dia tak sugest memang banyak berbeza juga. Jadi dah save masa shopping. Dah la tu, bile kite org shopping banyak2 die tolong angkat kan brg letak lam keta. Tak pun die ambik kan gambar kite org tgh shopping. Wehhhuu..


Telekung yang kerawang-kerawang penuh tu pun diaorang jual Rp150K (Rm50) yang ni kalau kat mesia mau ratus-ratus, yang harga RM70-80 di Malaysia sini dalam RM20 gitu je.. kain pun sejuk. telekung yang colurfull pun ada comel2 je sesuai untuk hadiah kat kengkawan n sedara. Ade yg harge RM6, RM7, RM10. Yang lawa sikit, kain tak jarang harge RM 26 – RM 30 je. Kalau nak sulam die lawa lg sikit harge dalam RM 40 – RM 60. Menyesal aku tak beli telekung yg kerawang2 penuh untuk dijadikan hantaran. Telekung2 untuk tetamu2 dtang rumah je aku beli. Menyesal sagt. Sebab bile aku survey harge kat M’sia ni memang mahal.


Selain tu jubah jubah juga murah sangat memang sangat jauh beza la dengan malaysia. Aku nak beli jubah yg jenis chiffon tu. Harge dalam RM 50 – RM 70 je. Kat m’sia jual dalam RM130 ke atas. 

Tempat2 best dalam tu :


SIR CINTA – Telekung, Kain pasang, Kain Sulam, Kain Pelikat, Kain sulam2 manik. Aku beli 5 – 6 pasang kain pasang bersulam plus kain pelikat and kaftan blouse. Kaftan blouse aku dapat harge RM24 je. Aku jumpe kat Times Square harge die RM70. Jimat aku kat sini. Huhu.



D’Fabrik – Kain songket, Lace, Border Lace, Kain segale jenis kain. Kalau korunk nak buat baju tunang ke baju kawen ke. Boleh pergi kesini. Aku beli banyak gile kain lace kot.. Semeter dalam RM20 Jew.

Ground Floor – Ade baju-baju yg cantik dgn harge yg sgt murah. Korunk imagine baju mcm kat Times Square. Kat luar pasar baru pun same. Shawl pun berlambak. Murah2 je kawan. And ade jual barang untuk doorgift. Nama kedai tu Idola Baru Accessories. Dekat basement.

Third Floor – Korunk boleh beli seluar jeans kat sini. Kualiti of course tiptop. Huaaaa.. Rugi nye aku tak borong kat sini. T_T

Fourth Floor – Ada blouse, legging, t-shirt, baju jalan2 yg sweet, nice and mcm2 la.. Korunk boleh borong semua ni kat tingkat 4.

Sixth Floor – Huaaaaa.. handbag sayang2… Mate aku dah berpinar-pinar.Macam semua aku nak rembat bawak balik. Sape minat LV, BONIA, ZARA, GUESS and name branded yg lain semua hado.. Harge dalam IDR50,000 iaitu RM15 je.. Nanti aku dtg sini lg aku nak borong 10 beg. HOVER kau jemah oi. And kat tingkat ni jugak aku beli telekung. 

Tips kat Pasar Baru :
  • Pasar baru ni tutup dalam pukul 5 . Tapi dalam pukul 4.30 ada banyak gak kedai yang da tutup. Korunk sile lah pergi pagi2 kesini. Sebab awal sgt die tutup kan.
  • Kat sini banyak copet, pencopet. So, silelah hati-hati. Jangan tunjuk duit yang banyak time nak bayar tu. Korunk prepare la awal2 mcm mane nak letak duet yg senang korunk nak kire nanti.


Pakai mcm ni je... Beg kedepan. Flat Shoes. Tak sempat makeup. Haha
  • Beg semua galas letak depan. Tak payah pakai handbag. Pakai beg yg silang letak kedepan. Kan senang nak bawak n jalan.
  • Pakai kasut flat je kawan2 tak payah nak pakai kasut tinggi. Nanti lenguh. Takde mood dah nak jalan.
  • Nnti ramai yg akan kerumun korunk untuk beli keychain, French magnet, beg n mcm2 la.. Kalau korunk rase nak beli, beli lah dgn harge yg korunk rase puas hati, Jangan lupe tawar menawar ok. Tapi time ni korunk akan rimas la.. Rimas yg sgt rimas. Macam aku. Haha, tapi nak buat mcm mane itu care dorunk untuk carik rezeki.


Dah siap semua jum kite balik, makan. Tapi disebabkan van kite org betul2 kat depan kedai SIR CINTA. Mari shopping lagi. aku berkenan betul ngn kaftan blouse. so, aku beli 2 kat sini. Lawa oi... aku suke.. Contoh mcm baju kat atas tu. Tapi aku tak minat yg manik2 mcm tu, aku minat yg bersulam je. 




Done shopping kat Pasar Baru. Ni je aku beli. Sikit sangat.. Tak cukup. Nak lagi ohoi..
Aha.. Ok, done review shopping kat Pasar Baru. Next entry kite cerita lagi pasal Bandung okieh. Pasal name2 pelik yg ade kat bandung. Memang lawak sungguh name2 yg ade kat bandung. Ok bye. 


Tanx Reading, 
Hannah Sytieh








45 comments:

  1. Replies
    1. Rindu bndung. Hok a loh

      Delete
    2. aku pun rindu gak.... huaaa.... jum pergi lagi :)

      Delete
    3. Salam oullllssss

      pakej bronze (hotel,buffe breakfast and transport) at bandung.... murahhhhh sampai pengsannnnn

      butiran perjalanan

      Day 1
      > airport bandung
      >Pasar Baru membeli belah
      >lunch at kampium bistro
      >Toko Tiga (Branded Jeans)
      >depasion factory outlet kain potong
      >rumah kain dan telekung
      >Factory Outlet At Jalan Riau and dago
      >dinner at iga dan ayam bakar wong solo

      Day 2
      >Gunung Tangkuban Parahu
      >floating market
      >lunch at kopi luwak caffe
      >wisata naik kuda deranch
      >Strawberry and tea park
      >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
      >dinner at kedai makan balacan

      day 3
      >kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
      >lunch at rumah makan padang simpang raya
      >cibaduyut street area barangan kulit
      >paris van java shopping mall
      > Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda>
      >dinner at ikan bakar pa chimet

      Day4
      >check out hotel bandung
      >Airport transfer

      term and condition

      *total rate nye per person adalah
      395rm per person if 2 person
      330rm per person if 3 person
      285rm per person if 4 person
      250rm per person if 5 person
      235rm per person if 6 person
      225rm pdr perso if 7 person

      *rate included transportation type kereta is toyota avanza or suzuki apv (petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket)

      *1 room dimuat 2 person tak dijoin so selesa sangat, semasa 4day 3night included buffet breakfast. hotel kat bandung adalah vio hotel cihampelas bandung

      *rate is not included lunch and dinner

      *rate is not included entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan dengan itenerary

      *no hidends charge

      Whatsapp : +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

      email : ahmadalifabandungtour@gmail.com

      facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

      LINE and Wechat and whatapps :

      +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

      Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

      Terima kasih.
      Wassalam.wrwb.

      Delete
    4. PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!! 2016 PAKEJ HOTEL & TRANSPORT. Sudah bermulai!

      JOM TEMPAH LAJU2
      SESANGAT MURAAAAAAH
      6 orang dikira 230rm/pax sahaja

      included
      hotel sebilik 2 person (hotel kat town,free wifi,area pasar baru,senang pi mana sahaja)
      buffet breakfast
      transport lawatan (petrol,toll,parking,pemandu)

      excluded
      lunch & dinner
      tiket lawatan & flight

      kenapa ANDA harus harus memBELI dengan saya???
      ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
      ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
      ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
      ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
      ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


      TEMPAHAN
      MAS FATURRAHMAN
      WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
      +62 822 951 999 22
      +62 822 951 999 22
      +62 822 951 999 22

      email & fb
      omegajayatour@gmail.com

      tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

      Delete
    5. klu ka takubang prahu tu aku rasa x yah prgi lh..buang duit..mahal sangat2 tiket nk masok kawsan tu.gangguan penjual hilang kseronokan kita nk lihat gunung berapi tu...x berbaloi tiket rm70 sorang mahal gila.

      Delete
  2. Entry bergune . Good job :)

    ReplyDelete
  3. Salam Hana, I nk ask u kat kedai ni jual ke telekung lycra? update I k,

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade syg... macam2 jenis telekung ade jual. macam2 jenis kain pun ade

      Delete
  4. Salam Hana, I nk ask u kat kedai ni jual ke telekung lycra? update I k,

    ReplyDelete
  5. Comel lesung pipit. Baru nak g lagi sekali ahad ni. Ade yg da pergi Floating Market Lembang?

    ReplyDelete

  6. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete
  7. @all telekung bandung
    Sesiapa nak order telekung boleh whats app sya
    +6282118258589 ady
    By ernalem collection pasar baru bandung

    ReplyDelete
  8. Salam Kenal

    Mohon Maap ikut Share di Blogger Tuan/Puan

    JOM CUTI2 BANDAR BANDUNG-JAKARTA

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

    call me CONTACT US

    Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

    Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )



    Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact us!
    bobby kyran trans CONTACT US

    SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    http://www.kyrantrans.com
    http;//www.sewakeretamurah.com
    OFFICE PHONE
    022 – 92475958
    HANDPHONE
    +6281 312 767 300
    +6281 573 307 300
    BLACKBERRY PIN
    73 DC 15 F1
    WHATS UP
    +6281 809 692 300
    OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA )
    TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Wr.Wb.Tuan / Puan
    Diekha tour menyediakan Khidmat Transport Di Bandung &
    Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra,jujur, dan peramah

    Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

    Kereta + Pemandu +Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam
    pakej)

    Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

    Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

    Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

    Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

    KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

    Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

    Isuzu Elf Long (16-19seat)270RM


    Mengenai untuk
    pengesahan tempahan
    kereta kita perlu maklumat
    penerbangan anda /
    nombor atau nama hotel di
    mana anda tinggal di
    Bandung. Kami tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan
    menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.

    Jika anda mempunyai
    sebarang soalan, jangan
    teragak-agak untuk
    menghubungi saya melalui
    e-mel atau sms panggilan.
    diekha38@gmail.com
    +6281 320 627 412
    CALL / hubungi / sms /
    whatsapp / konsultasi percuma
    FB.. pusing pusing bandoeng
    terimakasih

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum Wr.Wb.Tuan / Puan
    Diekha tour menyediakan Khidmat Transport Di Bandung &
    Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra,jujur, dan peramah

    Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

    Kereta + Pemandu +Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam
    pakej)

    Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

    Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

    Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

    Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

    KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

    Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

    Isuzu Elf Long (16-19seat)270RM


    Mengenai untuk
    pengesahan tempahan
    kereta kita perlu maklumat
    penerbangan anda /
    nombor atau nama hotel di
    mana anda tinggal di
    Bandung. Kami tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan
    menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.

    Jika anda mempunyai
    sebarang soalan, jangan
    teragak-agak untuk
    menghubungi saya melalui
    e-mel atau sms panggilan.
    diekha38@gmail.com
    +6281 320 627 412
    CALL / hubungi / sms /
    whatsapp / konsultasi percuma
    FB.. pus

    ReplyDelete
  11. Salam tuan/puan semohga senantiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk bandung city tour . Bagi sesiapa tuan/puan yg nak ada trip ke bandung dan membutuhkan kereta untuk transportasi selama di bandung boleh sahaja PM saya atau wassap :+6289619522797 Dijamin kami bagi harga yg berbaloi & service yg terbaek (insha allah) mohon maap bila ada ayat yg kurang berkenan TERIMAKASIH :)

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon banyak,tp yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG .. jom jom gi bandung murah jer !!!

    ReplyDelete
  12. Salam Tuan / Puan

    MBTS~ Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung &
    Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra,jujur, peramah dan tiptop service

    Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

    Kereta + Pemandu +Parking +petrol + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

    Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

    Toyota Avanza ( 6seat ) 125 RM

    Isuzu Elf ( 12seat ) 195 RM

    Isuzu Elf Long (16seat) 270RM

    *no extra caj jika nak pegi tangkuban perahu or kawah putih (dalam beza hari)
    * we dont need deposit and no penalty if cancle

    CALL / text / whatsapp

    WhatsApp : +62 858 6137 8328 (fast response)
    pin blackberry : 746C D4CE
    tonytransportbandung@gmail.com

    ReplyDelete
  13. Pre order bagelen @ brownies kartika sari atau brownies amanda fresh from Bandung
    Whatsapp ina 0192633431

    ReplyDelete
  14. sis
    guna travel agent apa ek?
    bole share link/ no fon? nk jgk ke bandung!

    ReplyDelete
  15. Salam, kami dari Bandung Amanah Tours & Travel..
    Jom pegi bandung 235rm per person for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

    Tentative Program
    Day1
    *Tiba di airport Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *Membeli-belah di Factory Outlet
    At Jalan Riau (Heritage,
    Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
    Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Lunch
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
    *Dinner & kembali ke Hotel

    Day3
    *kawah putih crater/trans studio indor themes park
    *Check out Hotel
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *Airport transfer

    Term and condition
    *included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *included entrance fee tangkuban perahu sahaja
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *rate 6 pax~239rm, kalau 4 pax~289rm, kalau 2pax~349rm
    *not included lunch and dinner
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    jangan teragak-agak tuk konsultasi percuma :
    whatsapp : +62 838 217 89103 (Mohd Irsan)
    email : icanyorke@yahoo.com
    bandung-indah.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. Pakar Holiday adalah biro perjalanan wisata dan perencana wisata (tour planner) untuk perorangan, keluarga, kelompok kecil maupun kelompok besar yang menyediakan beragam paket wisata di Bandung, Pangandaran, Yogyakarta, Jakarta, Bogor dan beberapa tempat lain yang sedang kami kembangkan.

    http://pakarholiday.com/

    pakarholiday Bandung

    2nd floor
    Jalan Terusan Jakarta no 378 kav 49
    Kota Bandung
    Tlp +6288218357412 , Mobile +6281224413595
    WhatsApp : +6287821738686
    Email : infopakarholiday@gmail.com
    Website : www.pakarholiday.com

    ReplyDelete
  17. Salam...trip bajet ke bandung with us!
    Jom pegi bandung only RM235 per person for 4day 3night (*included hotel and transport)

    Tentative Program
    Day1
    *Tiba kat Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch & Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *D'fashion factory outlet kain potong
    *Membeli-belah di Factory Outlet
    At Jalan Riau (Heritage,
    Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
    Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

    Day3
    *kawah putih crater/trans studio indor themes park
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

    Day4
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *paris van java shopping mall
    *Airport transfer

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    * room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast

    transport facilities:
    * bole di gunakan dari pukul 8 pagi hingga pukul 10 malam
    * include petrol / minyak
    * include parkir
    * include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu

    Term and condition :
    *included transportation for 4day3night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *rate is not included entrance fee
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *rate 6 pax~235rm per person
    kalau 4 pax~275rm per person
    kalau 2pax~395rm per person
    *not included lunch and dinner
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    sila contact kami untuk sebarang pertanyaan atau tempahan di :
    email : touramanahbandung@yahoo.com
    whatsapp/LINE : +62 838 2178 9103
    bandung-indah.blogspot.com
    facebook.com/bandungamanah

    Best Regards
    Mohd Irsan
    Bandung Amanah Tour & Transport

    ReplyDelete

  18. Salam akak and abang

    Nak minta izin iklan sikit yee,,peace.

    sapa orang yang nak gi bandung murah bolehlah try pakej jimat ay murah jer RM229 per person for 4day3night

    (rate termasuk 3 bilik room 3star hotel-swiming pool and tengah banda loxcation,FULL transport, and buffeet breakfast) MURAH GILLLER KEHHHH!! (confirm)

    Programnye free and easy jer ya akak sila nak pegi mana sahaja kat bandung

    contoh butiran perjalanan

    firstday (shopping day)
    >Bandung airport or train station Bandung banda
    >Pasar Baru membeli belah
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and dago

    seconday (explore north bandung)
    >Gunung Tangkuban Parahu
    >floating market
    >sariater Hot Spring
    >kampung daun restaurant / dusun bambu
    >wisata naik kuda
    >Strawberry and tea park
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre

    thirdday (explore north bandung)
    >kawah putih crater
    >trans studio indoor themes park
    >rengganis crater
    >situ pattenggang lake / paris van java shopping mall / cihampelas street / ciwalk shopping mall
    >rumah kain sulam taman kopo / rumah kain sulam dan telekung pesona
    >cibaduyut-shoes and jacket leather original


    lastday (sayonara Bandung)
    >check out hotel
    >memberli oleh2 bandung
    >Airport transfer

    Term and condition
    *rate included sewa kereta andriver also petrol and parking semasa 4day tuh guna kereta yang selesa yee full acon
    *rate included 3 room king bed size/twin hotel 3star with swimming pool andbuffet breakfast
    >rate 6 pax~229rm per person
    >rate 4 pax~269rm per person
    >rate 2pax~389rm per person
    >semua driver kat company kami adalah moslem so tak payah risau lahhh

    >tempahan by whatapps +62 895 2608 0498 (ahmad faturrahman) or
    email alifabandungtour@gmail.com

    trimakasih dan selamat berjumpa kat bandung,,,,, peace and love

    ReplyDelete
  19. Assalamu'alaikum...?
    Maaf admin Qimi nk izin sikit post iklan...

    Qimi tawarkan RM.389 untuk semua orang
    maximum 7 orang, masa lawatan 3Hari/2Malam guna kereta macam :
    • TOYOTA AVANZA 5seat Maximum
    • SUZUKI APV 6seat Maximum
    • DAIHATSU LUXIO 7seat Maximum

    Included:
    - kos sewa kereta
    - Kos Driver
    - minyak
    - parking

    ITINERARRY/TENTATIVE PROGRAM
    Day 1
    - Shutle Airport
    - Shopping at PasarBaru
    - Toko 3 (breanded jeans,levis)
    - Kedai kain DeFashion
    - Outlet jl.Riau
    - Chekinn Hotel

    Day 2
    - Tangkuban Perahu
    - Hotspring Ciater
    - Floting Market
    - Rumah Mode
    - Oulet jl.Cihampelas

    Day 3
    - Chekout Hotel
    - Beli oleh oleh Bandung Cake KARTIKASARI
    - Transfer Airport

    Tentative bersifat FREE & EASY
    Boleh berubah mengikut keadaan semasa

    Jom...jom...jommmmmmm
    Tempah dari sekarang di layanan :
    Mobile phone +62 813 2144 0023
    Whatsapp +62 853 5115 9927
    Facebook Qiemie Tour
    Email qiemietourb@gmail.com

    Untuk pengesahan kami akan sahkan mase anda cakap deal dengan sarikat kami dengan membagi tau tarikh n gambar time arrival n return plyght atao anda bagi tau dimana dan hotel apa anda duduk/tidur

    X'yah ada uang pendahuluan, semua di lakukan by hand semasa anda jumpa dengan klien/driver kami.

    Apabila ade sembarang soalan, jangan malu n ragu untuk tanya sembarang soalan tu di layanan online kami tadi di atas.

    Qiemie Tour Bandung
    "your trust partner holiday in Bandung"

    Terimakasih admin

    Wasalamualaikum.....?

    ReplyDelete
  20. PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

    Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

    Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insya Allah, driver & tour guide kami yang profesional, santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

    Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer.


    Rate per Kereta per Day :

    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115

    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    *Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
    *Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

    Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

    Terimakasih,
    Bimo Mekarwangi Tour

    Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
    Email : bimomekarwangi@gmail.com
    Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

    ReplyDelete
  21. Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah !!

    Assalamualaikum ..
    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    #Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
    Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
    Termasuk Hotel/guest house & Transport

    1). Budget pakej Full Board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 1
    -Meal B/F/D
    -Privat transport
    -Entrance fee tiket
    -Pemandu pelancong

    2). Star Pakej Full board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 3
    -Meal B/F/D
    -Privat transport
    -Entrance fee tiket
    -Pemandu pelancong

    Itinerary tour
    1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

    2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

    3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

    4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    Group yang sudah kami layani :)
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain
    Terima ksih atas kepercayaan tuan & puan semua

    address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
    Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
    Whatsapp : +6283821529157
    Emai : tourbandung@yahoo.com
    Website : http://www.chepycar.com


    Terima Kasih

    Chepy suryana
    Marketing director Chepy car tour & travel
    Mine Home Hotel Manager
    Owner Rose Villa Guest House

    ReplyDelete
  22. Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah !!

    Assalamualaikum ..
    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    #Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
    Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
    Termasuk Hotel/guest house & Transport

    1). Budget pakej Full Board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 1
    -Meal B/F/D
    -Privat transport
    -Entrance fee tiket
    -Pemandu pelancong

    2). Star Pakej Full board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 3
    -Meal B/F/D
    -Privat transport
    -Entrance fee tiket
    -Pemandu pelancong

    Itinerary tour
    1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

    2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

    3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

    4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    Group yang sudah kami layani :)
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain
    Terima ksih atas kepercayaan tuan & puan semua

    address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
    Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
    Whatsapp : +6283821529157
    Emai : tourbandung@yahoo.com
    Website : http://www.chepycar.com


    Terima Kasih

    Chepy suryana
    Marketing director Chepy car tour & travel
    Mine Home Hotel Manager
    Owner Rose Villa Guest House

    ReplyDelete
  23. Salam sis hana...nk tnya sis g bandung haritu ikut pakej atau tdak? Nk ke bandung nti and sy nk tnya tourist guide tu sis req ke atau mcmna? Maaf sis sbb lg 2 minggu nk ke bandung borong brg utk kawen...really appreciate ur respon...whatapp me 0138729248

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalmu'alaikum kak Syafieka...?
      Jika nanti perlukan Transport/kereta sewa + pemandu boleh whtasapp saya terus di no +62 853 5115 9927..

      Jangan teranggak2 untuk bertanya pasal pakej cuti2 Bandung..
      Free n easy.

      Delete
  24. Salam...?
    Jom pegi Bandung....!

    Anda perlukan Transport/ kereta sewa + pemandu untuk memudahkan perjalanan anda dekat Bandung...?
    Whatsapp je di no +62 853 5115 9927
    Insya Allah Pasal Kos Berbaloi dan berpatutan..
    Berminat...?
    Jom whatsapp.terus..
    Jangan teranggak-anggak untuk tanya sembarang soalan pasal pakej cuti-cuti Bandung lainnya.

    Terimaksih..
    Assalamualaikum...?

    ReplyDelete
  25. salam, saya dari qitarabu trans bandung ingin menawarkan jasa transportasi perjalanan anda selama di bandung... untuk unit sendiri terdiri dari medium bus seat 29,31,35,45,47 dan 59... untuk informasi dapat menghubungi saya di no +6281223122300 whatsapp 087825377981 pin bbm 2A439CD0 web www.qitarabutrans.com

    ReplyDelete
  26. salam ... kami dari Bandung Amanah Tour & Transport,

    jomm pegi Bandung dengan pakej jimat kami. Bandung Amanah Tour & Transport menyediakan Khidmat Transport kat Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan

    Anda boleh melawat beberapa tempat menarik kat Bandung dengan guna perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

    Bandung Amanah Tour & Transport membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan kat Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

    HARGA PAKEJ TRANSPORT SAHAJA :
    Suzuki APV ( 7seat ) rate RM 135/day *bandung city
    Daihatsu Luxio (seat) rate RM 135/day *bandung city
    Toyota Avanza ( 6seat ) rate RM 135/day *bandung city
    Toyota Innova VIP ( 7seat ) rate RM 170/day *bandung city
    Suzuki Ertiga (6 seat) rate RM 135/day *bandung city
    KIA Pregio ( 10seat ) rate RM 170/day *bandung city
    Isuzu Elf short ( 11-15 seat ) rate RM 230/day *bandung city
    Isuzu Elf Long ( 16 seat ) rate RM 285/day *bandung city

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.
    * Kereta Taip Daily/14 jam

    TERSEDIA JUGA PAKEJ JIMAT TRANSPORT & HOTEL 3D2N, 4D3N, 5D4N, ETC
    Untuk pakej 4D3N transport & hotel promo murah hanya sebesar RM 235/ orang untuk 6 orang dalam 1 group

    sudah include :
    - transport tour & hotel selama 4 hari 3 malam
    - pick & drop from bandung airport

    OPTIONAL PROGRAM :
    DAY 1
    *Tiba kat Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch & Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded ori Jeans )
    *D'fashion factory outlet kain potong
    *Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    DAY 2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

    DAY 3
    *kawah putih crater/trans studio indor themes park
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    *cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

    DAY 4
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *paris van java shopping mall
    *Airport transfer

    FREE AND EASY TOUR, DAPAT DIUBAH MENURUT KEADAAN SEMASA

    Hotel guna 3star hotel selesa dan elok, letak tengah town Bandung dekat dengan pasar baru dan airport

    HOTEL FACILITIES :
    - pool
    - garden & fish pond
    - ade masjid kecil kat dalam hotel untuk sholat
    - cafe

    ROOM FACILITIES :
    - free wifi
    - hot & cold water
    - breakfast buffet
    - coffee maker
    - LCD TV 24 inch
    - TV cable

    TERM & CONDITION PAKEJ JIMAT :
    * included transportation for 4day 3night type kereta 7 seater all included
    * included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    * not included entrance fee
    * not included lunch and dinner
    * not included ticket flight and airport tax

    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain

    Service insya allah memuaskan
    Your comfort is our priority

    Harga murah tapi tetap BEST SERVICE!

    UNTUK TEMPAHAN DAN SEBARANG PERTANYAAN, SILA CONTACT :

    Email: touramanahbandung@yahoo.com
    phone : +62 88 1205 7848
    whatsapp : +62 838 2178 9103
    Fb page.: Bandung Amanah Tour & Transport
    bandung-indah.blogspot.com
    instagram : JOM_GI_BANDUNG_MURAH_JERR

    ReplyDelete
  27. Jom...jom...
    Cuti cuti Bandung with family
    And get our amazing tour package for 4 Days 3 Night..
    ▪ 4 pax price about 940K/94sgd/284RM

    ▪ 5 Pax Price about 870K/87sgd/264 RM

    ▪ 6 Pax price about 820K/82Sgd/246 RM

    ▪7 Pax price about 785K/78.5Sgd/238 RM
    πŸ‘ πŸ‘“πŸ‘žπŸ‘ŸπŸ‘’πŸ‘—πŸ‘œπŸ‘’πŸ’°

    Note : Package included
    ▪ Daily transport included driver, fuel, tol, parking, driver meals
    ▪ New car with 7 seater, full Aircon
    ▪ Daily mineral water
    ▪ Breakfast daily from hotel
    ▪ Daily tour (as costumer request)
    ▪ Hotel 3 star with 2 person inside
    ▪ Airport pickup and drop
    ▪ Tax and service
    Hotel choice 🏀🏣🏒
    ▪ Tebu hotel ( riau street )
    ▪ Fave braga (inside shoping mall)
    ▪ Kembang hotel (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall )
    ▪ Citra dream hotel (walking distance to pasar baru)
    ▪ Dbest hotel pasar baru (with pool)

    More detail you can contact us
    Primera Trans Bandung
    Whatsapp : +6285 318 49 0001
    Gmail : primeratrans@gmail.com
    Path : Primera trans
    Facebook : Primera Trans Bandung

    Happy holiday allπŸŽΆπŸŽ΅πŸ“πŸ“πŸŽ‰

    ReplyDelete
  28. Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

    Kami Alifa Bandung Syariah Tour ada sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

    Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

    Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

    Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

    Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

    Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


    Rate sewa Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: Rm 105


    # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
    Rate: RM 150


    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: RM 180


    # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
    Rate: RM 235



    * Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta

    * Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

    Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh. InsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami company syariah.

    Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.


    Whatsapp : +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    email : ahmadalifabandungtour@gmail.com

    facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

    LINE and Wechat and whatapps :

    +62 852 9446 6131

    Semoga inform yg saya berikan dapat
    memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

    Terima kasih.
    Wassalam.wrwb.

    ReplyDelete
  29. Salam kami dari Indonesia..
    Terima kasih sudah berbagi pengalaman tentang Bandung.. ^_^

    ReplyDelete
  30. keren tempat nya welcome ya blogger malaysia
    saya blogger medan

    ReplyDelete
  31. Salam oullllssss

    pakej bronze (hotel,buffe breakfast and transport) at bandung.... murahhhhh sampai pengsannnnn

    butiran perjalanan

    Day 1
    > airport bandung
    >Pasar Baru membeli belah
    >lunch at kampium bistro
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and dago
    >dinner at iga dan ayam bakar wong solo

    Day 2
    >Gunung Tangkuban Parahu
    >floating market
    >lunch at kopi luwak caffe
    >wisata naik kuda deranch
    >Strawberry and tea park
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
    >dinner at kedai makan balacan

    day 3
    >kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
    >lunch at rumah makan padang simpang raya
    >cibaduyut street area barangan kulit
    >paris van java shopping mall
    > Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda>
    >dinner at ikan bakar pa chimet

    Day4
    >check out hotel bandung
    >Airport transfer

    term and condition

    *total rate nye per person adalah
    395rm per person if 2 person
    330rm per person if 3 person
    285rm per person if 4 person
    250rm per person if 5 person
    235rm per person if 6 person
    225rm pdr perso if 7 person

    *rate included transportation type kereta is toyota avanza or suzuki apv (petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket)

    *1 room dimuat 2 person tak dijoin so selesa sangat, semasa 4day 3night included buffet breakfast. hotel kat bandung adalah vio hotel cihampelas bandung

    *rate is not included lunch and dinner

    *rate is not included entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan dengan itenerary

    *no hidends charge

    Whatsapp : +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    email : ahmadalifabandungtour@gmail.com

    facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

    LINE and Wechat and whatapps :

    +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

    Terima kasih.
    Wassalam.wrwb.

    ReplyDelete
  32. I am truly grateful to the holder of this website who has shared this fantastic paragraph at here.



    Here is my blog post - ΰΈŠΰΈ²ΰΈ—ีΰΈ‘ิกซ์

    ReplyDelete
  33. Greeting traveler..
    Jom...jom...
    Cuti cuti Bandung with family
    And get our amazing tour package for 4 Days 3 Night with high quality services ;
    ▪ 4 pax price about 990K/105sgd/331RM

    ▪ 5 Pax Price about 924K/97sgd/308 RM

    ▪ 6 Pax price about 858K/90Sgd/286 RM

    ▪7 Pax price about 785K/78.5Sgd/238 RM
    πŸ‘ πŸ‘“πŸ‘žπŸ‘ŸπŸ‘’πŸ‘—πŸ‘œπŸ‘’πŸ’°

    Note : Package included
    ▪ Daily transport included driver, fuel, tol, parking, driver meals
    ▪ New car with 7 seater, full Aircon
    ▪ Daily mineral water
    ▪ Breakfast daily from hotel
    ▪ Daily tour (as costumer request)
    ▪ Hotel 3 star with 2 person inside
    ▪ Airport pickup and drop
    ▪ Tax and service
    Hotel choice 🏀🏣🏒
    ▪ Tebu hotel ( riau street )
    ▪ Fave braga (inside shoping mall)
    ▪ Kembang hotel (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall )
    ▪ Citra dream hotel (walking distance to pasar baru)
    ▪ Dbest hotel pasar baru (with pool)

    More detail you can contact us
    Primera Trans Bandung
    Whatsapp : +6285 318 49 0001
    Email : primeratrans@gmail.com
    Website : www.primeratrans.com
    Path : Primera trans
    Facebook : Primera Trans Bandung

    Happy holiday allπŸŽΆπŸŽ΅πŸ“πŸ“πŸŽ‰

    ReplyDelete
  34. Greeting traveler..
    Jom...jom...
    Cuti cuti Bandung with family
    And get our amazing tour package for 4 Days 3 Night with high quality services ;
    ▪ 4 pax price about 990K/105sgd/331RM

    ▪ 5 Pax Price about 924K/97sgd/308 RM

    ▪ 6 Pax price about 858K/90Sgd/286 RM

    ▪7 Pax price about 785K/78.5Sgd/238 RM
    πŸ‘ πŸ‘“πŸ‘žπŸ‘ŸπŸ‘’πŸ‘—πŸ‘œπŸ‘’πŸ’°

    Note : Package included
    ▪ Daily transport included driver, fuel, tol, parking, driver meals
    ▪ New car with 7 seater, full Aircon
    ▪ Daily mineral water
    ▪ Breakfast daily from hotel
    ▪ Daily tour (as costumer request)
    ▪ Hotel 3 star with 2 person inside
    ▪ Airport pickup and drop
    ▪ Tax and service
    Hotel choice 🏀🏣🏒
    ▪ Tebu hotel ( riau street )
    ▪ Fave braga (inside shoping mall)
    ▪ Green Batara hotel (in the main cihampelas street,accros cihampelas shoping mall )
    ▪ Citra dream hotel (walking distance to pasar baru)
    ▪ Dbest hotel pasar baru (with pool)

    More detail you can contact us
    Primera Trans Bandung
    Whatsapp : +6285 318 49 0001
    Email : primeratrans@gmail.com
    Website : www.primeratrans.com
    Path : Primera trans
    Facebook : Primera Trans Bandung

    Happy holiday allπŸŽΆπŸŽ΅πŸ“πŸ“πŸŽ‰

    ReplyDelete
  35. PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!! 2016 PAKEJ HOTEL & TRANSPORT. Sudah bermulai!

    JOM TEMPAH LAJU2
    SESANGAT MURAAAAAAH
    6 orang dikira 230rm/pax sahaja

    included
    hotel sebilik 2 person (hotel kat town,free wifi,area pasar baru,senang pi mana sahaja)
    buffet breakfast
    transport lawatan (petrol,toll,parking,pemandu)

    excluded
    lunch & dinner
    tiket lawatan & flight

    kenapa ANDA harus harus memBELI dengan saya???
    ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
    ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
    ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
    ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
    ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


    TEMPAHAN
    MAS FATURRAHMAN
    WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
    +62 822 951 999 22
    +62 822 951 999 22
    +62 822 951 999 22

    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

    ReplyDelete
  36. Salam Satu MALAYSIA OULLLS

    pakej BAJET MURAH BUANGETTTTT BANDUNG (included : bilik hotel,buffet breakfast and transport). Murahnye......sampai mata lebam shock nye.

    butiran perjalanan (boleh tukar)
    Day 1
    > airport bandung or train station bandung
    >Pasar Baru
    >lunch at kedai makan kemangi try special menu *ayam bakar jerebu
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and Jalan dago
    >dinner at restaurant padang *sederhana

    Day 2
    >Gunung Tangkuban Parahu Crater
    >floating market Lembang, deranch, taman bunga begonia, pelangi waterfall, the lodge of maribaya, grafika cikole Lembang
    >lunch at DSDL Restaurant try special menu *ayam nyumpet
    >Strawberry and tea park
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
    >dinner at iga bakar mas giri try special menu *iga bakar (ribs) penyet


    day 3
    >kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
    >lunch at saung andir restaurant try makan menu kampung *ayam goreng brengsek
    >cibaduyut street area barangan kulit
    >masjid agung bandung, alun2 area and braga area
    >paris van java shopping mall
    >dinner at BML try the original bakso at bandung

    Day4
    >check out hotel bandung
    > Oleh-2 Bandung (cake Lapis, Brownies Amanda, dan Kartika Sari)
    >Airport transfer


    *rate per person :
    RM370 per person if 2 person
    RM295 per person if 3 person
    RM260 per person if 4 person
    RM235 per person if 5 person
    RM230 per person if 6 person
    RM220 pdr person if 7 person

    *rate included
    ~transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket.
    ~1 room at new hotel berbintang at bandar dimuat 2 person semasa 4d3n
    ~buffet breakfast

    *rate is not included
    ~lunch and dinner
    ~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan

    *no hidends charge

    kenapa ANDA harus harus order dengan saya???

    ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
    ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
    ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
    ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
    ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


    TEMPAHAN
    MAS FATURRAHMAN
    LAJU2 PM
    WHATSAPP / CALL / TEXT

    +62 8956 0220 4291

    +62 8956 0220 4291

    +62 8956 0220 4291

    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

    ReplyDelete
  37. PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!

    Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

    JOM TEMPAH LAJU2 SESANGAT MURAAAAAAH, MACAM HARGA DURIAN RUNNTUHHHHHHH

    Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

    ●7 seater 350K Rupiah

    ●8 seater innova 450K Rupiah

    ●9 seater pregio 500K Rupiah

    ●11 - 14 seater 600K Rupiah

    ●Toyota Commuter 15 seater 800K Rupiah

    ● Coaster / Van 18 seater 800K Rupiah

    Rate daily sewa Kereta included :
    ☆ Driver as a vip guide
    ☆ Fuel / Petrol / Minyak
    ☆ Tol / Highway ticket
    ☆ Parking charge
    ☆ 8am to 10pm tour
    ☆ no extra charge if pegi kawah putih crater or tangkuban perahu crater

    ■■ Bus charter
    • 31 Seater New jet bus
    • 47 Seater New jet bus
    • 59 Seater New jet bus


    kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

    ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
    ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
    ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
    ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
    ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


    TEMPAHAN
    MAS FATURRAHMAN
    WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE

    +62 8956 0220 4291
    +62 8956 0220 4291
    +62 8956 0220 4291

    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

    ReplyDelete
  38. Assalam sis. Kami nak ke Bandung bulan depan dgn family. Kat Pasar Baru Trade Center ada jual anak tudung tak?? Yg main serkup tu? Berapa jauh Pasar Baru Trade Center dgn Pasar Baru yg lama tu?

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH