Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Tuesday, June 18, 2013

Review 4 : Baju Kurung Moden aka Baju Raya 2013

Assalamualaikum


Hi, disebabkan sekarang ni bulan sya’aban. And skit hari lagi nak masuk bulan Ramadhan. Then hari raye. Jum buat review baju time nak raye nanti. Heh J

Alhamdullillah baju raye aku dah siap 3 helai.. tinggal nak g tempah sehelai je lagi. Sebab dapat hadiah kain dari Bandung sempena my besday.. Yeahhhh! Suke . Cantik betul kain dr bandung tu.. Will show after siap semuanye ok..

Baju raye tahun ni semua baju kurung moden. No kebaye2.. lagi manis la kowt.. huhu.. tapi nak beli gak sehelai baju kebaye nyonya. Heks.. gedikkss.

Tpi jgn terlampau membazir… Ikut mane yg mampu je.. Jum usha design baju. Mane la tau boleh bagi inspirasi serba sedikit kat korunk yg mane nak buat baju raye tu :


To much baju peplum kat luar sane. Macam2 design n macam2 colours.. But still look gorgeous, sweet and comeyh u noe. Memang trend untuk tahun 2013.


Hitam... Nampak esklusif pade pemakai. Warne selamat syg tp still anggun. kan ?


Ni design Rizalman tahun lepas. Tapi kalau nak gayekan tahun ni pun boleh. Baju mcm ni tak dimakan masa pun. Still nampak hot n gorgeous u noe.. 


I love polkadot... So so so much !


Red dragon hutt... Nice colour and nice baju. Kain die sgt lawa. Buat butang berderet kat lengan baju baru nampak sedikit cantik kat bahagian tangan :)


Puti-putih melati ali baba. Sapa yg baik hati pasti kuterima... Haha.. Love this dress !


Agak sedikit berat. tapi sesape yg nak element gojes boleh try. Sangat cantik if ade dinner or ape yg sewaktu dgnnye :)


I just love the colours and design.. Salah satu design time raye nanti :) Tp kena diet sikit la.. haha :) Boleh tgok dekat butik die.. Nurul wonder wardrobe.. 


Last one... I love this dress . Cantik simple and sweet. Love !

Psssttt : Gambar ni semua aku google.. so korang just boleh google and just search DESIGN BAJU KURUNG or BAJU KURUNG 2013.. Click mane2 baju and mesti ade link blog and link shop die . Just terjah ok..

Tanx Singgah blog yg tak seberape ni
Xoxo, Hannah Sytieh


16 comments:

  1. gojes sangattttttttttttttttt T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau nak yg mane satu.. kain dr bandung adeq aku belikan lawa weh.. plus murahh sgt2... huh! tak sabar.. kumpul duet.

      Delete
  2. Replies
    1. kan.. ;) rina, knp tak boleh bukak blog lagi ni ? private lg ye

      Delete
  3. btw done follow.
    follow back ye.
    blackisswhite.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. saya suka peplum kurung yang pertama tu,. cantik. kalau la dapatkan.. fuhhh,. haha

    ReplyDelete
  5. wow.. yang dress putih payung putih tu ada link dia tak dear ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. jap.. kena tengok balik link tu.. tak ingat.. memg cantik kan..

      Delete
  6. cantik2
    done follow awk
    follow me back http://zuttoisshoniita.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. bgus banget yang warna abu2 kombinasi pink itu lho...

    ReplyDelete
  8. Hi there, I enjoy reading all of your article.
    I like to write a little comment to support you.

    Look at my site; ora exacta

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH