Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Tuesday, January 6, 2015

My Solemnization 27.09.2014

 
 
Assalamualaikum
 
 

 
Akad Nikah 27.09.2014
 
Disebabkan dah dapat gambar kahwin. So terdetik rasa hati ni nak kembali mengabadikan saat-saat indah di blog ni memandangkan kini bermulanya fasa baru dalam hidup. Dah lama dah pun mula.. haa. Tapi dari mana harus hana mulakan? Chewaahh! Mungkin jauh ketinggalan setelah berbulan-bulan lamanya berlalu. Namun memadai untuk dijadikan kenangan, InsyaAllah.
 
Memudahkan cerita, hana mulakan dari majlis akad nikah yang berlangsung pada beberapa bulan yang lepas. Sabtu, 27.09.2014 sekitar jam 11 pgi. Detik indah yang tak pernah pudar dari kotak ingatan hana. Dihadiri tok kadi, atok, saksi, saudara mara, kawan2.. Ya Allah.. seronoknya... Nak kata malam tu debar tak debar mana lah... nak cepat2 nikah ada lah... sebab kalau nak difikir fikir kan sangat apa pun kang tak jadi kang. Haha~ Sebab persiapan time nikah ni banyak hana uruskan sendiri.
 
 
 
 
Dari barang hantaran lelaki perempuan, pakaian bridesmaid, mini pelamin, baju nikah and semua2 la.. kecuali makanan and khemah. Memang mak ayah yang settlekan semua..
 
 
 
 
Hana time nikah ni memang bersiap on time, Sebab kakak yg makeup tu memang datang on time and tepat pada masa. Terima kasih sangat dekat kak b... makeup cantik, servis tiptop and tersangat sangat tak lokek ilmu.. alhamdulillah... Mini pelamin pun alhamdulillah cantik kak dayang buat. Murah and tak kedekut nak buatkan mini pelamin yg cantikkk.. besar tak serupa mini pelamin... bunga pun berlambak lambak letak... haha.. tak macam pelamin sanding. Kakak tu kedekut bunga. Haha~ opss... tu cerita lain entry naaaa...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ayahku yang comel berani macam pahlawan  time ni.. haha! Sepatutnya bukan dia jadi wali.. tapi tetiba tok kadi tu suruh ayah hana pulak... haha... dengan tak berlatih nya dia gugup kot nak nikah kan anak perempuan dia ni... Time ni memang kelakar... satu rumah gelak sebab dia buat lawak tau... bukan sedeyh nak nikah dah.. tapi jadi kelakar hokeyhhh..
 
 
 
 
 
 
 
 

Alhamdulillah...Allah permudahkan segalanya. Now, ayah dah jadi orang paling bersyukur & happy atas mukabumi... Pengantin perempuan tu tak payah cerita laa...dia memang bercita-cita nak kahwin sejak dari tadika lagi... Haha.. tapi tak tau nak kawen dengan sapa. Last2 kawen dengan budak kelas sendiri time darjah satu ! ko hado... hahahaha... semua jodoh... Ya Allah. Terima kasih untuk hadiah ni.. Terima kasih father... I love you so muchh...
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Keluarga kedua belah pihak. Sekarang saya dah ada 2 mak 2 ayah.  Alhamdulillah:) Terima kasih ibu,ayah,mama & papa atas segala pengorbanan, kesabaran, didikan & komunikasi antara kita selama ni. Moga fasa baru ni merapatkan lagi ikatan kekeluargaan kita.Amin..
 
 
 

 
 
 
 
 
My Inangs...Sayang semua.. Untuk inang-inang tersayang, saya memilih semua mereka dikalangan kawan2 baik hana sendiri.. Terima kasih inangku sayang kerana menceriakan hariku & menghilangkan gabra. Love you sooo much! Terima kasih sebab sudi jadi bridesmaid hana.. korang paling cool and de best la.... Sanggup korang kan untuk puan hana sorang ni. Hahaha~
 
 
 
Untuk hantaran, 7 berbalas 9 semuanya. Semua buat sendiri dengan penuh kasih sayang... Hari2 dok belek bende ni... Last buat hantaran sendiri. Penat tapi berbaloi baloi yang penting jimat... heeee..  Time nikah ni semua berjalan dengan lancar. Sangat2 lancar sampai tak tau nak cakap macam mana... Syukur Alhmdulillah..
 
 
 
 
 
Da habes nikah, whatsapp husband.. best tak nikah ? Dia boleh tibai jawab whatsapp “TAHNIAH DAH BERNIKAH” ... what deeee fish abg ooi... Mcm I ni nikah dengan orang lain pulak.. hahah~
 
 
Love, SEE YOU IN MY NEXT POST! Doakan kita orang ok. hehe
Hannah Sytieh, Muuaaahhhhx! 
 
 
 
 
 

 

17 comments:

  1. seronoknya....next June turn akak..tp nikah simple je coz this is my 2nd marriage....bestnya tgok Hana nikah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah.. harap dipermudahkan untuk akak.. amen.... syg akk ketat2 wo.. harap semua berjalan dgn lancer ok..

      Delete
  2. assalamualaikum hana. hahaha dia wish hana sebab happy sangat dah sah nikah kot. hahahahah happy tengok gambar2 hana.. tak berkesempatan nak hadir kenduri hana. hihiiii semoga kekal bahagia ye hana dan suami. jodoh korang panjanga.. bestnya kenal dari kecil ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam Sheila.... haha.. terima kasih syg... its ok tak dtg... jnji ingat. hehe

      Delete
  3. I know masa turun tangga time nak akad nikah, that time ana told me, "tiba tiba rasa cuak plak, dlm bilik tak rasa apa-apa pun" !!! hahahaha. I love you la Puan Hana !!! Muahhh, Nad doakn hana sentiasa happy with ur lovely hubby tu (ececece). Semoga kekal till Jannah. Cepat lah nak baby cecomel dr uolls. Jgn tunggu nadddd. hahaha Ameen.

    Lots of love, Nad :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haahhahahaha.. rase pelik lg org pggl puan hana! benggong kan hana ni.. I love u nad... kawan baik dunia akhirat. tak sabar tggu turn nad tahu tak!

      Delete
  4. cantiknyeee. suka suka sukaaa tengok. oke cpt update entry reception pulak. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. terima kasih. nnti update reception plk..

      Delete
  5. hai awaa, adakah saya inang-inang awak?fake gila muka,haha....lebiu...mohon whatsapp gambar T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak onong2 saye. bahaha. tak masuk phone da gambau. nnti hnta by email la sng. behhe

      Delete
  6. Cantiknya awak, ada lesung pipit lagi, selamat pengantin baru


    Eh hai awak, masih baru disini :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai. wah. thanks dear.

      salam perkenalan =]

      Delete
  7. Hahahahahaha part Whatsapp tu takleh blah ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade lg panjg whatsapp die mepek2 . haha

      Delete
  8. Para dayang2 tu cantik2 sekali,,, boleh adjustkan yang 3 dari kanan tuu? hehehehe

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH