Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Tuesday, December 29, 2015

Apa itu Salindah ?


Hi Assalammualaikum




Lama tak berblog. Haha. Malas ke busy. Yang pasti busy. Huhu. Dari dulu suke bace blog irene nadia. And selalu bace noted2 penting bile mengandung nanti. Kikiki. Plan tu penting. Selalu terbace irene cakap dia ambik salindah. Urm. Lepastu terus google. Memang banyk point bagus2 pun kalau kita ambik salindah ni time mengandung. SALINDAH ni merupakan makanan kesihatan (supplement) dan rawatan bagi ibu hamil hingga selepas bersalin (habis pantang). Ianya dihasilkan mengikut kaedah perubatan HOMEOPATI, BIOKIMIA DAN HERBALISME. Formulanya dikeluarkan oleh Allahyarham Prof. Dr. Azizan Haji Ismail dan mula diperkenalkan kepada masyarakat sejak tahun 1980 lagi. So, try la search instagram, jumpa.. instagram : @salindah.examo




Year end sale untuk tahun ni only
* Set Semasa Hamil  = RM 200.00 including postage
* Set Selepas Bersalin  = RM 210.00 inclding postage
* Set Lengkap (Semasa & Selepas Bersalin) = RM 340 including postage


SALINDAH ni start makan masa kandungan berusia 3 bulan/12 weeks or can say when you reach  2nd trimester..


Kelebihan Salindah


 (1) B1 (336 biji)
- Masa Penggunaan : Mulai 12 minggu hamil
Membekalkan zat besi mudah hadam untuk wanita hamil,mengurangkan muntah, loya , alahan , membantu tumbesaran tian , mencegah batuk , selesema , sejuk , sakit kepala , sakit gigi , dan lain lain. B1 juga akan menghindarkan kesan jatuh atau rebah disamping melancarkan aliran darah agar terhindar masalah simpul biawak. Merangsang tumbesaran zigot dan mengurangkan keletihan. 







(2) B2 (120biji)
- Masa penggunaan : Mulai 24 minggu hamil
Membekalkan  zat untuk tumbesaran tian,menguatkan tulang dan membina otak tian,disamping menambah darah serta selera makan. B2 juga dapat menghilangkan sengal tulang dan kebas kaki tangan, mencegah  serangan sejuk dan sakit gigi osteoporosis. Mencegah osteoporosis.





(3) B3 (336biji)
-Masa penggunaan : Mulai 28 minggu hamil
Memberi zat untuk pembinaan saraf dan otak anak. Menghilangkan masalah takut, cemas dan bimbang. Mencegah simpul biawak atau krem betis. Mendatangkan ketenangan bagi menghadapi hari bersalin.


(4) B4 (30biji)
-Masa pengunaan : Sebulan sebelum dijangka bersalin
Istimewa untuk mengawal alamat palsu, menghilangkan sakit urat dan otot di samping mengurangkan sakit semasa melahirkan. B4 juga akan memudahkan kelahiran bayi dan menghilangkan rasa takut dan cemas pada bakal-bakal ibu.


(5) B5 (84biji)
Masa penggunaan : 2minggu sebelum dijangka bersalin
Remedi ini melanjutkan tindakan B4, mengendur dan menganjalkan otot pencerut saluran peranakan dan memberi daya teranan labour sewaktu bersalin.


(6) B6  (30biji)
Masa pengunaan : (Seminggu sebelum dijangka bersalin)
Berguna untuk menguatkan teranan, menolong mengurangkan sakit sewaktu bersalin, mempercepat dan mempermudahkan kelahiran, membuka luas saluran peranakan dan mengurangkan sakit selepas bersalin.




Catatan:
Kalau bayi dalam kandungan songsang, bolehlah minta bidan betulkan. Tapi kalau masih juga berpusing songsang, jangan diganggu lagi, takut nanti tali pusat berpintal pada leher dan anggota bayi. Insya Allah, bila sampai waktu bersalin, bayi akan berpusing betul, kesan daripada remedi item B6.



Antara testimoni salindah  :-


Puan Tini, Terengganu
Sekarang saya pregnant anak sulong dan kandungan saya 38minggu. Lagi 2minggu saya akan melahirkan anak ini. Alhamdullilah sepanjang tempoh saya mengandung ini, saya tidak mengalami sebarang masalah. saya makan salindah dari B1-B5 sekarang in.. produk ini amat bagus.


Puan Norazilah, Johor
Pada tahun 2007 saya telah melahirkan anak SALINDAH saya dan kini berusia 3 tahun lebih, anak saya sangat petah bercakap, senang faham dan yang paling menggembirakan saya dia telah menghafal kebanyakan surah-surah lazim, ayat kursi dan sebahagian surah yasin. Kecerdasan otak dan iq sungguh membanggakan. Walau bagaimanapun kita tidak boleh bergantung harap kepada SALINDAH sahaja, sewaktu hamil saya mengamalkan membaca al-quran dan setiap malam saya membaca surah yassin dan setiap ayat yang akhirnya ada perkatan 'mubin' saya akan berdoa untuk bayi dalam kandungan. Kepada ibu-ibu dan bakal ibu berdoalah dan mohonlah kepada ALLAH dengan apa cara sekalipun kerana doa ibu paling mustajab untuk anak.


Puan Faridah, Kedah
anak sulong sy x gunakan salindah..... proses bersalin teramat lama dan sakit start bukaan 3. anak kedua sy guna salindah dan ianya berbeza sgt, bukaan 6 pun blum rs sakit, bila sakit meneran ja cepat proses tu. skrang dah 7 bln ngandung anak ke tiga... sy trus gunakan salindah....insyaallah hrp dipermudahkan proses bersalin nnt.


Puan Anna, Labuan
Saya telah mencuba produk ini ketika mengandungkan anak yang ke tiga. Perbezaan yang ketara pada anak saya berbanding pertama dan kedua.. tahap iq nya sangat memberangsangkan. Malah anak saya yang ketiga ini amat petah bercakap seawal usia 2 tahun. Kini anak saya berusia lima tahun, dan dia telah mendapat keputusan yang agak baik di sekolah tadika dengan mendapat tempat ke dua di dalam kelas. Tahun ini dia bercita2 ingin mendapat tempat pertama, Insya Allah... mudahan kecerdikannya kekal hingga dewasa kelak...




Puan Salmah, Sarawak
Saya melahirkan anak sulung pada 31 Januari 2011 yang lalu, dan sekarang alhamdulilah telah selamat menempuh tempoh berpantang selama 40 hari.Hatta, pada saat menulis testimoni ini, saya masih makan L12 (produk salindah). Sepanjang tempoh mengandung, saya tidak mengalami sebarang alahan sehinggalah saat hendak melahirkan anak. Kesakitan selama setengah hari yang dilalui semasa di hospital dihadapi dengan tenang. Selepas setengah jam keluar dari bilik bersalin, saya boleh bergerak dan masih kekal cergas. Saya sendiri tidak mempercayai apa yang saya lalui ini kerana rata-rata kawan yang selalu dikunjungi di wad bersalin selalu kepenatan sehingga mereka perlu tidur 3-4 jam selepas bersalin. Saya sarankan ibu-ibu yang mengandung, ambillah salindah untuk kebaikan anda dan bayi anda. Saya sudah rasai kehebatan produk ini. Terima kasih salindah!


Mommy ayu
Kalo kak leya rase sesuai dan selesa gunekan salindah ni, y not troskan je. Ayu gune dari 1st pregnancy n Alhamdulillah, kedua2 anak ayu resultnye same mcm kak leya ckp...mata mereka ni tajam tau kak leya. bukan tu je, mata mereka cantik n bersinar, xsame dgn baby biase. tulang mereka kuat, aktif sgt.


Zihan
Salindah is good according to few friends of mine..and their kids are all active..active in a good way of course..hehe tapi i tak penah cuba lagi..mungkin on my next pregnancy kot..tapi tak guna salindah pon my kids are all very2 the hyperactive.



Atas ni set lepas bersalin :)


Pst : Saje try seach2 dulu. Mane tau tergerak hati nanti nak ambik. inshaALLAH :)


Regards Hannah Sytieh :)






No comments:

Post a Comment

© Hannah Sytieh | Design By MH