Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Sunday, December 18, 2016

BOTOL SUSU UNTUK KHAYLA NUR AISYAH


                                                       Hi Assalammualaikum
   


BOTOL SUSU UNTUK KHAYLA NUR AISYAH. Ehhe. Sejak jadi mak2 ni cerita pasal mak2 je yang keluar. Khayla memang pakai botol susu. Brestfeed die xnak. So kite pam2 masuk botol.  Now dah 4 bulan. Die dah campur susu pun. Minum s26 . Alhamdulillah sesuai untuk die. Daddy die banyak gak belikan die botol susu. Semua macam tak sesuai utk die. Lagi2 bab puting botol tu. Baby sekarang pun pandai memilih botol, kalau boleh nak yang teats dia macam bentuk nipple. berlambak kat pasaran jenama botol susu dan terkenal dek jenama nya. tapi ingat jangan hanya sebab tengok comel dan terkenal kita main beli je. Pastikan BPA free yer dan puting yang elok jugak. kadang beli berlambak tetiba baby tak suka pulak nak hisap....



Samada kita memberi susu ibu atau formula pada si manja, pemilihan botol susu amatlah penting. Kebiasaannya ibu bapa akan memilih dari segi :

- Harga

- Anti Colic (Fungsi mengelakkan baby muntah atau kembung ketika menyusu)
- Mudah di cuci
- Membantu dalam penyusuan badan
- Selamat iaitu BPA free




Last2 die beli PIGEON. Yes, superb. Memang best, mak die yg pegang pun best. Die yg tgh menyedut pun nmpk sesuai & comfort je dgn die. Ibu xnak lah bercerita panjang pasal pigeon ni. Yang kite tau memang akan pakai pigeon sampai bile2. Puting die sangat lembut, memang sesuai untuk baby baru lahir n bulan2 yang akan datang. Kalau korang tak nak membazir beli botol macam2 and takut baby refuse. Boleh la try beli pigeon first2. inshaAllah baby korang akan suke jugak. J




Harga? mahal? reasonable dan sesuai dengan kualiti superb,kita pun nak yang terbaik buat anak kita jugak kan. botol jenama luar kita boleh beli kan. Ini produk dari Malaysia, why not kita beralih tanda support. belum cuba belum tahu tau. So all the ibu ibu semua. jangan ragu ragu untuk mencuba dan dapatkan produk terbaik ini untuk baby. dapat botol ni kemain laju dia hisap. Terima Kasih Pigeon kerana memperkenalkan satu produk botol yang sangat superb, baby suka ibu senang hati.




Mendapat pujian kerana keistimewaan ketara botol susu Pigeon ini adalah susu tidak akan menitik walaupun ditonggengkan. Susu hanya akan keluar apabila di hisap oleh si Manja. So, risiko baby tersedak sgt rendah.




Advantage:
- Putting/Teats lembut

- Pilihan saiz mengikut kesesuaian tahap umur
- Mudah dicuci dan dibuka
- Tahan panas hingga 180C
- Anti Colic
- BPA Free 
- Produk buatan Malaysia

Disadvantage:
- Rekabentuk yg agak boring :)

*tips cerdik memilih botol susu bayi
*botol susu pigeon
*review botol susu terbaik dimalaysia


Thanks singgah,
IBU KHAYLA


1 comment:

  1. bpa free tu tak silap boleh guna sehingga 6 bulan aja. cuba check. saya pun dah lupa. huwaaa

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH