Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Tuesday, May 14, 2013

REVIEW : API FAT BUNNER . SLIM OR NOT ?


Lama tak buat entry kan. Ha jadi sebab malam ni rasa macam rajin and malas nak kuar, better aku update blog habis-habisan ye tak. Hari ni nak buat review pasal API FAT BUNNER .


Ok entry kali ni aku nak bagi tips la kat angpa suma camna nak jadi kuruih. Sebabnya aku tau dah, la ni pompuan suma dok obses nak kuruih suma kan, membe ajak lunch kat food court makan nasi lauk ikan keli masak lemak cili api makan nasi kandarq angpa bukan main lagi dok main wayang kata dah kenyang la, dah makan la padahal angpa nak dietkan? Tuptup tengah malam satgi penuh mulut angpa dok kunyah biskut dan coki-coki. Lagu mana aih nak kuruih kalau camtu. Ang tau dak cara ang diet tu salah?




Haha, meh nak bg tips sikit dgn API FAT BUNNER. Tapi rase malu pulak nak buat review ni.. haha.. Mesti ade sesetengah korunk yg pelik apehal minah ni sebuk nak kurus nak kurus.. Haha.. Yela meh.. Badan ceq ni kalau tak jage dgn sesuke hati nye naik.. Bukan kategori gemuk la… Tapi berisi. Dahla kerje kat ofis.. kerje duduk je.. Memg tak boleh jadi la kan.

And paling paling yg tak suke kalau nak carik baju kat TIMES SQUARE tu… baju tak muat.. Hangin la der.. Baju kat TIMES SQUARE tu yg ade saiz orang2 korea yg kurus mulus tu.. Sakit hati tak sakit hati.. Dahla tak boleh try.. And kalau dah beli mcm mane plk korunk nak tukar lak kan if tak muat.. so, jalan penyelesaianne turunkan berat badan and maintain kan.

Berat ideal aku 50 kg je okieh.. Sebab tulang aku berat… if berat aku 45kg.. Nnti Nampak macam tengkorak berjalan. Haha… Berat sekarang 5+++ hahaha..

Disebabkan aku dah tergode ngn kate-kate kawan baik aku. So, aku dah TERbeli supplement API FAT BUNNER. TER tu aku bagi CAPSLOCK and bold lagi tau..  sebab memg aku tak sangke yg aku akan makan pujuk rayu kawan baik ku itu.. huihuihui…

Disebabkan aku dah ambil supplement ni. So, aku kena tau semua bende pasal Fat Bunner ni. So, disebabkan itu aku tulis lam ni. Jomm scroll down !


Kalau angpa ambil API ni… ade certain tips angpa kena tahu… Jom tengok tips :
  • Elakkan makan nasi pada waktu malam, tengah hari makanlah nasi
  • Mesti minum 8 gelas air sehari / 1 liter = bagi membolehkan proses membuang kolestrol berjalan dengan lancar dan cepat.
  • Kurangkan makanan yang berminyak bagi mengurangkan berat badan dengan cepat dengan api fat burner.
  • Api tidak berapa sesuai untuk beginner yang tak pernah exercise langsung and mesti minum banyak air. Sebab api ni banyak tarik air dalam badan kite.
  • Lakukan senaman ringgan . Dalam bilik pun boleh seperti lompat, bangun tubi, kalau rajin berjoging 3 atau 4 hari seminggu atau berjalan-jalan.
  • Kalau nk lg cepat,workout jugak terbaik.. Kejap xpe tp berterusan setiap hari. Kalau berterusan buat senaman or workout. Insyaallah dalam mase 2 minggu 4kg akan turun.


Kebaikan API FAT BUNNER :

             Fat burner ini bukan saja-saja membuang korestrol yang baik, ia akan membuang kolestrol jahat yang selalu membuatkan kita menjadi gemuk, yang selalu sembunyi di celak-celak isi, yang selalu menganggu jantung sampai kena buat surgery kat jantung tu, yang itulah kolestrol yang jahat!

Api fat burner ini akan membakar kolestrol jahat ini menjadi tenaga balik, tenaga itu akan digunakan oleh badan untuk berada bertenaga dan kuat.

  Kalau korunk kurang makan nasi pun tak akan rasa tidak bertenaga sebab kolestrol jahat ini sudah bertukar menjadi tenaga sekarang.

 Api fat burner ini sesuai untuk semua orang iaitu perempuan / lelaki. Semua peringkat umur. Sebab kandunganya hanya tumbuh-tumbuhan semulajadi iaitu herba .

Kesan sampingan pembakar lemak API FAT BUNNER :

Kesan sampingan pembakar lemak sebenarnya adalah tanda bahawa pembakar lemak itu berkesan. Kenapa lak? Sebab untuk membakar kalori berlebihan tu memanglah denyutan jantung itu akan naik. Dan peningkatan denyutan jantung itu memang disampingi dengan side effects seperti berikut:

Resah ( ade )
Anxiety ( ade )
Nervousness ( ade )
Insomnia
Cepat Marah ( ade )
Stress
Tidak Tenang ( ade )

Kalau angpa tak rasa semua tu, mungkin kandungan fat burner itu tidak berkesan untuk angpa. Dan kalau angpa biasa minum kopi, mungkin kandungan fat burner tu pun tidak memberikan kesan yang ketara kepada angpa. Yg aku dok taip (ade) tu means ape yg aku kena.. Paham ? hehe .
Jadi bolehlah dikatakan bahawa jika ade side effect di atas ke atas angpa itu tandenye metabolism badan angpa berjaya ditingkatkan oleh produk pembakar lemak itu . Bile da makan benda ni, angpa akan rase badan angpa panas mcm aku ( for certain people maybe ) .
Aku baru amalkan 5 hari. Tapi saje nak update kat blog ni.. Tapi aku kena rajin minum air and bersenam. Takut ade side effect ape2.. Dealer cakap no side effect yg negative.. Tapi aku kena la elak sebelum berubat ye dak..

Aku akan jogging Hari Isnin + Rabu + Khamis + Sabtu or Ahad.  Sementara tggu adeq aku habis tuition better aku bersenam. Alhamdullillah berat badan aku turun 2kg dalam mase 5 days. Tpi aku kena jage makan. Kena control.. And itu sgt sekse okieh.. Haha .
Tapi hari tu aku dinner.. Aku makan sakan… Biasela, hotel kan.. And bile balik timbang.. halamak… berat asal.. Miahahaha.. sakit jiwe aku dibuatnye.. kehkeh.. Tapi besok nye berat badan turun balik sikit.. SUKE !
Ok lah. Itu je yg aku tau pasal product ni… Aku memg jenis suke try .. Tapi sebelum aku try satu2 product tu aku mesti search dulu.. bukan sekali 2 je aku akan search.. Aku akan search dalam mase berbulan.. baru aku berani nak beli. If berjaya, aku akan update testimoni aku kat lain entry okieh. PEACE !

Tanx Reading, Xoxo,
Hannah Sytieh






38 comments:

  1. wah.. saya boleh try ni..hehehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. Ada yg cakap API ni di ragui ke halal lan nya...Yer ke?

    ReplyDelete
  3. cik adik, saya da try dalam bulan ramadhan lepasa memang trun 10 kg, tapi saya jogging pagi dan petang, mungkin faktur jogging yg byk menurunkan berat, sebab dulu berat saya 94 kg skrg dah 84 kg, ygideal adalah 75 kg. tapi dalam bulansyawal saya boleh capai.. sebab tak boleh naik pangkat rugi loo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    2. sy dh penah guna. dan ia sgt brkesan. dlm masa hampir 2 bulan lbh kurang dpt turun 12 kg. bila tgok seluar yang gna sblm ni dh longgar sgt2 hepi. dlm seminggu 5 hri joging. tp skrg dh busy keje dan tak smpt nk joging sbb balik malam. so berat dh naik balik. yg penting klo amek fat burner kena senaman gak. mkn kena jaga. gudluck pd sapa yg nk cuba.

      Delete
  4. ni ade part entry kevin zahri... hoho... btw good effort. exercise plus good diet is the best way. eat less sugar, oily and salty food. it will help u. and btw, abs is made in the kitchen.

    ReplyDelete
  5. as-salam..boleh hambe taw adekah produk yg anda pakai nih masih berkesan ke atas diri anda?sekadar ini bertanya..review terbaek adalah drpada user, bukan dealer..hehe..trimas ^_^

    ReplyDelete
  6. W'salam. berkesan.. Dia tingkatkan stamina n tenaga kite.. Jngn ambik kalau tak bersenam n kena minum air masak banyak sikit..

    For me, kalau nak berjogging baru makan.. Die memg sgt2 bg kite tenaga n stamina.. Lmbat rase nak penat...

    ReplyDelete
  7. 'dont ever take any suppelement'..ni nasihat dari seorang player RUGBY national..seorang daripada COBRA line up..'...die kte sebenarnye ape2 supplement sbnarnye xbrape elok utk kte amik..better kte buat secara natural way...ikut cara2 yg betul...mmg lmbat utk trun berat bdn tu, yg pnting cara kte selamat n sihat

    ReplyDelete
  8. I hve tried many brands. Gnc, lipo6, herbalife and api itself. Ternyata API fb is the best and paling berkesan. Would recommended it to all fat burner's lover

    ReplyDelete
  9. I hve tried many brands. Gnc, lipo6, herbalife and api itself. Ternyata API fb is the best and paling berkesan. Would recommended it to all fat burner's lover

    ReplyDelete
  10. salam...

    cara pemakanan api ni camner... a.k.a pagi ke ? before workout ke...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..

      better before workout.. And plh bagus bile nak workout je baru ambik.. If haritu taknak workout bersenam or sebgainye, tak perlu ambik

      Delete
    2. Ada bukti halal x sis..teringin nk mkn tp ada waswas sikit huhu

      Delete
  11. salam...

    care pemakanan mcmane...?

    sebelom workout ke...?

    ReplyDelete
  12. HI...utk perempuan if amik API ni ade time yg xleh amik x?means period or berpantang... n org yg ade penyakit like asthma or high blood boleh consumed ke?

    ReplyDelete
  13. Assalam hannah,

    Pil dia besar x? kalau sy mkn before work out (lepas kerja 5pm).. pastu 10mlm.. sy take coffee.. agak2 slmt ke? huhu..

    ReplyDelete
  14. Assalam..

    kalo sy amik before workout(lepas kerja 5pm).. pastu mlm pulak.. sy suke minum kopi mineral.. ada efek x? adakah sy akan over resah gelisah ? takut denyutan jantung jd makin laju.. blh pitam -_-

    ReplyDelete
  15. Hannah u HV really Cute Dimple...Keep Smiling.. Love from Pakistan...!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. DANGGGGGGGGGG!!! From Pakistanniheeee. Houwww you doingg serrr?

      Delete
  16. hmm kalau ikut dari side effects yang akak cakap tu kan.maksudnya api fat burner ni ada contain clenbutarol.clen ni popular di kalangan body builder yang lepas bulking cycle utk cutting badan.sng kata steroid la.dia steroid utk cutting bukan utk bulking.kalau ikut side effects tu la.bahaya tu.kalau consumption berterusan boleh kena long term heart attack.

    ReplyDelete
  17. Mana yg rasa serasi ngan api nih..bile da mkn..then buat keje berat.akan rasa peluh yg keluar tuh 2 kali ganda.badan panas je.sebb herba herba dlm cmpuran.sy guna ni da masok 3 botol..badan mmg susut la.yg penting senam sebenarnya..xleh nak bergantung sgt pada suppliment ni

    ReplyDelete
  18. Safe ke utk utk org yg breastfeeding?

    ReplyDelete
  19. Produk fat burner cth brand mcm api, lipo, gnc, dll amat baik jika anda sememangnye rajin bersenam xkira la joging, men bola, basikal dan akan memberikan kesan yg baik utk slim....tp ia amat bahaya kalo diambil tp tidak bersenam....sebaiknye, cth anda plan nk joging pk5 pm...jadi minum fat burner 1-2 jam sebelum....

    ReplyDelete
  20. Sesuai x untuk remaja 16 tahun?

    ReplyDelete
  21. sis.. awk beli API FAT BURNNER kt mana ek? reply me as eymaesq@gmail.com

    ReplyDelete
  22. boleh beli online kat Lazada..download app dpt voucher 15% lagi..harga selepas diskaun dlm rm60

    ReplyDelete
  23. Providing some value within their item seems to be associated with lower significance. the best weight loss pills for women by supplements-factory.org

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH