Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Monday, March 11, 2013

BLACKMORES VITAMIN C - BUFFERED C


Hai Assalamualaikum.

Dulu aku update bout vitamin blackmores ni kan. Sekarng ni aku nak sambung tajuk. Muehehe :)


Ni Pandang botol warne oren tu okieh. Not yg Figure- up tu. Kang salah beli aku tak nak tanggung jawab ;D


Saje nak update blog pasal Vitamin C – Blackmores malam malam bute ni. Bile dah lame aku makan and buat preview. Search google. Baru aku tau serbe sedikit pasal vitamin - blackmores ni.

Vitamin C ni sebenrnye more untuk kesihatan kite disamping kecantikan.

Kalau adeq laki aku tu mcm nak dmam je badan dah mcm panas2 sikit je. Aku cepat2 bg die makn Blackmores vitamin C ni and suruh die tido. After die bangun tidur je aku tgok die da sihat. Alhamdullillah. Die akan jage antibody kite. Aku pun tak amik hari2 vitamin C ni . Amik 3 kali seminggu and bile perlu shj.
 __________________________________________________________________________________________________________________________

Ni aku translate dari botol Blackmores tu : Vitamin C ni dirumus khas untk menyediakan kadar berpanjangan penyerapan dengan melepaskan nutrien perlahan-lahan sepanjang tempoh 8 jam berterusan, memastikan bahawa vitamin C boleh didapati apabila badan kita memerlukan ia. Formulasi asid rendah buffered dengan ascorbates mineral, jadi ia adalah lembut pada perut. Ia juga mengandungi bioflavonoids, termasuk rutin dan hesperidin, untuk membantu meningkatkan tindakan vitamin C dalam badan.
___________________________________________________________________________________________________________________________

Klau korunk nak tau tubuh manusia tidak mengeluarkan vitamin C sendiri dan ia akn diperoleh daripada diet kita. Dari ape yg kite makan hari2x. Disebabkn tu kite ni disarankan makan dgn diet yg seimbang. Semua jenis tekanan,  termasuk keuzuran dan tekanan emosi, meningkatkan perkumuhan vitamin C dari badan dan oleh itu menimbulkan keperluan untuk vitamin ini.  Jika pengambilan pemakanan rendah atau keperluan seseorang individu adalah amat tinggi, suplemen vitamin ini amat bermanfaat. Vitamin C ni boleh control makan kite.

Vitamin C terlibat dalam beratus-ratus proses biologi. Ia adalah penting dalam imuniti kerana ia terlibat dalam fungsi antibodi dan sel darah putih. Oleh itu, adalah bermanfaat apabila kite terkena selsema.

Vitamin C terlibat dalam pengeluaran Collagen, protein yang penting dalam badan. Kolagen adalah protein struktur yang dijumpai dalam rawan dan tendon, dan ia membantu menyokong saluran darah. Disebabkan peranannya dalam kolagen pembuatan vitamin C adalah perlu untuk membaiki luka.

Citrus bioflavonoids telah ditunjukkan untuk meningkatkan fungsi kapilari dengan mengurangkan kerapuhan dinding kapilari dan meningkatkan ketelapan kapilari.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Kalau korunk ade masalah sembelit pun boleh makan vitamin C . As long as korunk takde masalah gastrik. And korunk makan vitamin C ni after makan. Jngan memandai makan time perut kosong. Kang sakit perut kang.

Selain itu, Vit C dari segi kebaikan untuk kulit pula, ia memaintainkan warna kulit yang anda cuba kekalkan sekarang.

Kekurangan vitamin c dalam tubuh akan menyebabkan anda :

Mudah selsema, Mudah tertekan (stress), Mudah dapat ulcer, Mudah demam, Mudah bersin, Penyakit Skurvi, Luka yang lambat baik, Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, Wajah nampak tua berbanding umur (Vitamin C membantu pembentukan kolagen)

Kelebihan Vitamin C

1 tablet Vitamin C = 7 biji Sunquick  membantu untuk : Menghilangkan demam selsema , Mengatasi masalah sembelit, Sesuai untuk lelaki dan perempuan. Membentuk collagen yg maik hilang and yg paling penting menjage diet seharian kite.

Psst ( NOTA KAKI ye kawan kawan) :

Semua vitamin ade kelebihan masing2 kan. Tapi ikut pade diri sendiri ye. Ape yg kurang lam badan. Tak kire la jenis ape supplement yg korunk amik. Janji MINUM AIR PUTIH / MINERAL BANYAK2 at least 2-3 liter (3 botol air besau). 

Sbb bila anda start makan supplement, segala air yang ada dalam badan anda akan digunakan supplement tu untuk baiki sel2 badan yang baru. And hujung minggu pergilah bersenam. Barulah sehat u olssss.. :D




Mane aku nak dapat botol susu ni eh ? Kak ngah aku request untuk baby die yg nak kuar dah tu. Huh! Demand betul kak ngoh sorang ni. Mhal ni kot. Haishh . Kopak la aku >.<"

 Xoxo, Hannah Sytieh









23 comments:

  1. Baru beli jugak vit C buffered blackmores ni, ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good sharing, Blackmores Collagen 10,000mg which is enhanced with Grape Seed Extract and Vitamin E for complete skin rejuvenation in just six to 12 weeks. If your collagen breakdown in your skin is much faster and at a higher rate than what your body is manufacturing and the amount you are taking via collagen drinks/ supplements, you may need a longer time to see the benefits of collagen. For detail visit:
      http://kidbuxblog.com/blackmores-introduces-collagen-10000mg-to-fight-the-effects-of-stress-and-maturing-hormones/

      Delete
  2. laki pon boleh ambik jugak ker?

    ReplyDelete
  3. yeah. kita sama. pengguna blckmore.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups... hi hazanis.. tanx follow.. adore u tau tak ;) heks..

      Delete
  4. salam, harga sebotol mcm ni berapa ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sory, late reply.. rate harge sebenar die RM27.20 .. tp vit c ni selalu ade promotion

      Delete
  5. Apρгeciate this post. Will trу it οut.


    mу hοmepage ... thе benеfіtѕ οf
    vitamin c - -

    ReplyDelete
  6. Pretty component to content. I simply stumblеd upon your weblog and
    іn accession capіtal to claim that I gеt actually еnjoyed
    accоunt your blog posts. Anyway I ωill be subscribing to
    yοuг augmеnt oг even I fulfillment уou get еntгy to persіstently fаst.


    Feel freе tο viѕit my web-ѕite: οгganiс vitamin c - -

    ReplyDelete
  7. Fastidious respond in гeturn of this quеstion with real argumеnts and еxρlaining the wholе thing сoncегnіng that.


    my blog ... benefits of vitamin с tablets - http://forotic.mcti.gob.ve -

    ReplyDelete
  8. I paу а quiсk νisit dаilу some ωeb ѕites anԁ blogѕ to
    reаd posts, but thiѕ website provides
    qualіtу basеd ωгіtіng.



    Mу ωebpаge :: bufferеd νіtamin c - -

    ReplyDelete
  9. Іts like yоu rеaԁ my mіnd!
    You seem tο knοw a lοt аbout thіѕ,
    liκe you ωrote the book in it or ѕomething.
    I thіnκ that you could do with some pіcs to dгive the mesѕage
    homе a bit, but inѕtеaԁ оf thаt, this is еxсellent blοg.
    Α fantаѕtic reaԁ. Ӏ'll certainly be back.

    Also visit my weblog ... health benefits of vitamin c - -

    ReplyDelete
  10. Skg ada promosi...kat farmasi (rawang) 3 botol harga dlm rm40 lebih je.. 1 botol ada 60 biji

    ReplyDelete
    Replies
    1. vitamin c memg selalu ade promotion kan..

      Delete
  11. I waѕ ѕuggestеԁ thiѕ blog through my сousin.

    I'm not certain whеthеr οr not this publіsh іs written νіa him
    as no one elѕe know such ԁiѕtinct about
    my problеm. Үou're amazіng! Thanks!



    Alѕο visit my websіte :: foundation cracκ (investor.rhodeisland.statenews.net)

    ReplyDelete
  12. Sy nak tanye..ape beza blackmores bio C, Vitamin C dgn buffered C. Mane yg lbih ssuai untuk kulit?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry late reply dear. vitamin E dear for skin.

      Delete
  13. salam...bagus blog awak ni...banyak info :)

    jemput baca http://my-anugerah-terindah.blogspot.com/2014/04/shaklee-vs-vitamin-jenama-lain-shaklee.html

    ReplyDelete
  14. Yup..hari2 mkn vit c.buat jaga mata la..dulu my eyes brownish look.but skrg dah gelap.ermm..dah start ambil effervescent tablet.tips penting.minum air banyak.

    ReplyDelete
  15. dulu saya pengguna tegar blackmores, sekarang dh bertukar..jom tengok kenapa saya tukar kat sini: http://vitaminderoyale.com/vitamin-c-shaklee/

    ReplyDelete
  16. Nak tanye mkn vit.c ni 1 hari berpa kali..dan mkn hari2 ke?

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH