Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Tuesday, March 12, 2013

BLACKMORES VITAMIN E - BIO 500 E


Hai Assalamualaikum.


Nak update lg  pasal Vitamin - Blackmores. Kali ni Vitamin E plk okieh. Ni entry Blackmores yg lepas :

 BLACKMORES DIETARY SUPPLEMENT - BIO 500 E
BLACKMORES - VITAMIN C ?




Warne merah tu vitamin E . Oren tu vitamin C . Jgn bertukar okieh.

 Aku tau ramai yang pening sama ada kalau untuk kulit amik vitamin C or E ? HEHE. Same la ngn I ni. Hikhok~

Aku ni dulu time belajar kat PENENG aku ade masalah kulit kering. So aku rajin la beli losyen or jelly Vaseline. Sekarang da kerje pun kdg2 pakai Vaseline gak kalau rase nak pakai la. Kalau korunk perasan la kat botol losyen yg korunk beli tu ape die tulis. Cer korunk buat2 rajin membace.

Mesti ade tulis “vitamin E”.  Example : Enriched with protein and vitamin E known to make skin health. Ha! Nmpak sgt yg vitamin E ni elok untuk kulit kan.

Between Vitamin E and C for kulit better pilih vitamin E . Vitamin E ni memg baeq untuk kulit. Menyihatkan kulit and jadikan kulit halus mulus tulus. Ewwah ! Vitamin E ni boleh mlmbatkan proses wrinkle. Kedut sane kedut sini. 

Vitamin E ni pun akan meningkatkan kelembapan and menganjalkan kulit. Biase nye bile umur kite dah 25 ke atas kite mesti kena prihatin ngn diri sendiri. Jgn nanti dah terlampau berumur baru nak jage. Bak kate ahli farmasi kat Watson tu. Vitamin E ni boleh membaiki tisu2 kulit yg rosak. Tapi amalkan dgn consistent ok. 

Macam aku ni , takde masalh kulit sgt. Tp aku still amalkan Vitamin E-Blackmores. Even skip skip. Pimples susah nak naik u olss. Tpi dimples tu ade la. Bhahaha :D

Kelebihan Vitamin E: Melambatkan proses penuaan. Membantu dalam penyerapan oksigen. Mencegah kemusnahan vitamin A dan C. Cepat mengeringkan luka.




Ni bos aku palse g derme darah. Haha, aku taknak sebenrnye sebab takut after derme darah badan aku naik. Haha. Teruk betul aku ni. Bukan takut jarum tapi takut Gemuk.. Bhaha~ Papepun lepas ni aku nak derma lagi sampai penuh buku aku tu. Caiyookkk2x.. 

Psst : Baru aku tau jenis darah aku sebenarnye. Selame ni tak tau pun.. hoho :D

Xoxo, Hannah Sytieh





14 comments:

  1. kita nak start jugak makan blackmores ni. nak start dengan yang botol color pink pink purple tu dulu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pink purple tu untuk ape dear? share la nanti ye :)

      Delete
  2. wah.. nak cuba gak nantilah.. ^_^

    P/s: buangla verify code tu.. senang nak komen nanti.. ^_^

    ReplyDelete
  3. hye
    dtg singgah + follow sini ^__^
    http://iema90.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. hari tu suruh komen blog awk kan? komen kat sini je la.. hehe

    pasal template mcm takde masalah je.. kemas je.. position pun ok.. cuma background tu la besar sgt nk loading.. size dlm 450KB, besar tu.. ni link background image blog awk: http://i.imgur.com/YoM8s8P.png

    background tu kalau boleh tukar dgn gambar yg lebih kecik tapi tileable. tau tak maksud tileable tu? maknanya gambar tu boleh diulang2, mcm background skrg ni la. cuma background skrg ni besar sgt.. kalau nak saya buatkan background baru boleh je.. hehe

    pastu kalau boleh header tu buat la dia boleh ditekan utk readers terus ke home.

    pasal sidebar pulak ok je.. cuma jgn byk sgt letak bloglist. tau sebab ape? sebab nanti dia akan amek masa yg lama utk load info or data from blog list tu.. buatnya dalam blog list awk tu ade blog yg sgt erat, dah kesan kena kat blog awk sekali..

    kat side bar tu kalau ada melibatkan come html, javascript ape bagai tu, sebaiknya buat la dia center. baru nampak kemas.. tau kan nak buat center ?

    live traffi feed tu rasanya tak perlu letak pun.. ade org ckp dia boleh naikkan traffi itu semua urban legend je.. bagi saya mengarut. haha.. kalau takde mende tu pun takde masalah dan mungkin lebih baik. :)

    pape hal nak tanya balik, boleh la comment ke blog saya yee.. sbb kalau awk reply kat sini saya tak dpt notification.. hehe

    ReplyDelete
  5. Samalh kta. Sy slalu ada mslh kulit kering. Nak2 cuaca makin panas.

    ReplyDelete
  6. vitamin e memang elok sgt2 utk kecantikan kulit. nak2 lagi kalau ambil seklai dgn vitamin c. mavelesss!

    ReplyDelete
  7. vitamin e memang elok sgt2 utk kecantikan kulit. nak2 lagi kalau ambil seklai dgn vitamin c. mavelesss!

    ReplyDelete
  8. sis. brapa harga vit E tu. nak try jugak. heee

    ReplyDelete
  9. sis. brapa harga vit E tu. nak try jugak. heee

    ReplyDelete
  10. sis. berapa hrga vit e tu.. nak try jugak. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vitamin e 1 botol 68 kalau tak silap saya..isi 60 biji..beli 2 botol 109 .

      Delete
    2. Watsons offer RM60.35 utk 60 softgel. Tapi kalau baca page omputih, saya jadi seram nak makan vit E. Semalam baru je beli Bio E ni. Ok ke takde apa2 side effect? Saya mmg hantu supplements. Maklumlah umo nak 40 dah....

      Delete

© Hannah Sytieh | Design By MH