Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Thursday, September 4, 2014

Harum Malam, Racun, Produk Tiruan. Apa kaitannya ?Hi Assalammualaikum


Harum Malam ada racun,benarkah?


Okeh! aku tahu tajuk kali ini memang panas dan aku rasa ramai yang sudah viralkan kisah ini,kan? Aku sendiri pun agak terkejut bila bunyi berita macam ni. Dengan melulu terus kena tempias pada aku dan aku sedikit pun tak takut kerana aku yakin benda (harum malam/wira malam) ni memang telah disahkan oleh KKM sendiri dan aku yakin sangat produk ini 100% bahannya dari tumbuhan semulajadi.
Sebelum aku mengulas panjang, sila baca elok-elok ayat dari seorang yang meng-viralkan kisah ini sampai habis. Aku yakin tindakan beliau membuatkan ramai pengguna harum malam  mula berhenti untuk pengambilan produk ini.

Penjelasan dari beliau telah diperbetulkan setelah 'status' itu dikeluarkan secara melulu tanpa penjelasan dari mana-mana pihak,apapun terima kasih tuan kerana perbetulkan kisah ini.
PERHATIAN BUAT PENGGUNA HARUM MALAM DAN BAKAL PENGGUNA HARUM MALAM, BERHATI-HATI KETIKA MEMBELI PRODUK INI DARI MANA-MANA PENJUAL ATAU STOKIS. ADALAH LEBIH BAIK JIKA CIK/PUAN/ENCIK MEMBELI TERUS DARI LEGACY SECRET TRADING SUPAYA TIDAK SALAH MEMBELI.

Seperti Tuan Saharuddin kata seperti gambar di atas, Harum Malam/Wira Malam dikatakan ada racun adalah kerana ramai pengeluar yang sanggup keluarkan produk tiruan demi mengaut keuntungan serta pembekal/penjual stokis lebih suka mendapatkan harga yang murah berbanding yang mahal sedikit.


Untuk pengetahuan kalian, banyak part yang boleh dibezakan samada produk itu original atau tiruan, pilihan semua di tangan anda. Nak murah tapi kandungan beracun? Tak guna juga.

 Konklusinya, ramai pengeluar mengeluarkan produk ini secara tiruan demi mengaut keuntungan masing-masing.Ada pihak yang telah membuat aduan ..namun,aduan mereka seperti tidak diendahkan sehingga jadilah begini. Biasalah, adat berniaga ada naik ada turun, bila orang dengki dengan sesebuah syarikat pasti ada yang mencantas populariti syarikat tersebut. So,setiap pilihan itu sentiasa berada di tangan anda.

Copy dari Legacy Secret Trading:

"Ini Fitnah (Wajib Share)

Assalam,

Kami dari pihak Legacy Secret S/B untuk produk Harum Malam Wira Malam sekeras-kerasnya menolak dakwaan bahawa produk kami adalah produk beracun.

Akhir-akhir ini kami menerima banyak tomahan mengenai produk kami terutamanya harum malam dan wira malam. Ingin kami tegaskan bahawa produk kami telah mendapat kelulusan daripanda Kementerian Kesihatan Malaysia dan telah menjalani ujian makmal dan sedang dalam proses mendapatkan kelulusan jakim.

Jika anda ada terjumpa mana-mana statement berkenaan produk kami sila hubungi kami dengan segera. Kami amat menghargai kerjasama anda semua dalam membanteras sebarang penipuan atau penyelewengan yang berlaku.

Sehubungan dengan itu,pihak Legacy Secret meminta pengguna dan pelanggan kami supaya tidak mempercayai khabar angin dan fitnah daripada mana-mana pihak untuk meraih apa-apa publisiti.

Terima Kasih
Hormat dari kami: Legacy Secret Trading"

Untuk order atau sebarang kemusykilan tentang produk harum malam serta produk lain boleh hubungi Legacy Secret Trading terus supaya anda tidak was-was menggunakan produk ini. Produk yang dikeluarkan oleh Legacy Secret Trading adalah mempunyai kelulusan KKM dan bersih tanpa RACUN !


Ni adalah bukti terkini, dah keluar news paper and skrg pihak legacy secret dah keluarkan kod label pada setiap botol jualan mereka : So, jgn tertipu lagi k.. Credit to MEK ONIE AND LEGACY SECRET untuk penerangan ni..
Benda yang betul wajib kita tegakkan kan.. So, nak share ? Sila kan..


Toodles… 
SEE YOU ON MY NEXT POST.


Xoxo, Hannah Sytieh


1 comment:

  1. Banyak sangat produk tiruan ni,
    terutama kat pasar malam.

    http://nurulzayani.blogspot.com/

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH