Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Thursday, February 26, 2015

Ajinamoto & Tren



Hi, Apa kene mengena ajinamoto dengan tren ni ? Huhu. Layan je la .. 


Before going to bed, my husband and I put our alarms on for 6.30 am for a romantic walk and early breakfast, just the two of us.


Well that didn't happen.  Tak pernah terjadi pun.. Haha... Kalau bangun awal pun sebab nak sambung packing barang customer and gosok baju husband. Tapi ni sekali seminggu je. Haha..


If weekend lagi la.. We always snoring till the morning. Guess after a full week, our bodies are telling us "Screw romantic morning walk. We just want to rest pleaseeee." Time CNY tu lagi la.. kata nak jalan kan. Tapi xjalan pun. Tidur je... Rest kan our body... Pastu blog pun terbengkalai je.. Behhe..


Tadi naik tren, tapi dok tunggu tren je hampir 20 minutes.. Berbulu je rase.. huhu~ Then da dapat naik duduk la sebelah “makcik” ni.. Tetibe die ringan mulut pulak nak bercerita dgn aku kan. Huhu~


Dia dok cakap sekarang makanan kat luar mahal sesangat. Dahla mahal plus not healthy at all.. Penuh dengan perasa tiruan.. Dengan kiub2, dgn ajinamoto.. Kalau fikirkan balik memang betul la kan. Makanan kat luar sane confirm2 letak ajinamoto sebakul biar sedap. Kalau tak letak tak sedap.. tawar, rasa makanan pun akan light2 je.. Betul? So, apa nak buat.. nak bawak bekal pergi kerja? Kalau rajin la kan. Kalau banyak masa.. kalau tak ? ermmm... blur... So... whats your opinion ?


Love, see you in my next post, Hannah Sytieh







2 comments:

  1. Assalamualaikum hana. hahahha sheila bawa bekal je since dari anak dara sampai adam besar ni.. syukur, kekadang terbabas gak bangun lambat.. sheila masak lebih masa dinner. so esok pagi bawa bekal lauk dinner semalam je. hahahaa atleast kita kawal pemakanan kita, tahap berapa banyak mak aji mak garam nak taruk. hihiiii

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Hanna. First time komen kat blog Hanna. :) Saya pun sejak kahwin still failed nak sediakan bekal breakfast untuk husband and i untuk bawak ke office. Haihh... Tapi untuk setiap masakan, I trained myself not to use ajinomoto in my cooking. Tapi kadang ade certain2 masakan terbabas gak pakai ajinomoto tu. :p

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH