Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Thursday, April 17, 2014

Macam mana kite orang start berniaga O9 Vrhijab_ ;)


Asslammualaikum




Hai, harini saje je nak menulis panjang panjang. Panjang panjang and panjang. Pnjang la sangat kan. Macam mane kite orang boleh start meniaga. Kite orang ? Kite orang tu siape? Kite orang tu refer kepada aku (BLOG HANNAH SYTIEH) dan auni (BLOG MEK ONIE).


Business ape yg kite orang ni jalankan ? Business PRELOVED ITEM, CATALYST PRODUK (virgin coconut oil) , BAWAL SATIN and WIDE SHAWL. Yang paling kite org selalu updated stock adelah WIDE SHAWL.


Alhamdullillah, kami menapak sikit-sikit. Takdela nak Berjaya sangat tapi Alhamdullillah. Rezeki pun terbuka sikit demi sikit untuk kite org… Maken hari makin ramai pembeli. Mesti ade yang tak tau kite org berniaga kat mana. Sila pergi sini : INSTAGRAM https://instagram.com/vrhijab_/. Memang kat insta la medium paling senang kite orang nak berniaga. Nak bukak page kat FB tapi mase tak kesampaian. HAHA! Belum ade anak lagi pun masing2 busy… Maklumla kite org ni kan bekerja sambil berniaga. Mase agak terhad. HUhu..




Ok, panjangnye pendahuluan aku. Back to the topic. Macam mane kite org start berniaga.


Semua sebab kite org travel ke bandung same2.. Aku ade janji ke mek onie yg aku akn bg BAWAL SATIN yang aku jahit ke dia. Aku bagi 2 pcs.. Hitam and Pink.. Huhu! Die suke mak aihhh.. siap jadi tudung peveret lagi. Peveret sangattt…


Then, bile da habes travel je. Balik m’sia je dapat wassap dr mek. Die kate die suke sgt dgn bawal satin, so, ape kate kite jual. Haaaa! Bermula la disitu… Bermula discussion kat whatssap. Pokpekpokpekpokpekpokpekpokpek (taip ke bercakap ni).


Then jumpe, pergi beli kain untuk buat bawal satin. Gegeh ok, sorang duduk PUNCAK ALAM sorang lagi dok KL… Jauh betul nak jumpenye pun…. Tapi ku gagahi jua.


Tapi disebabkan bawal satin tu lambat nak launch sbb nak potong lagi, nak jahit lagi. So, kite org decided bukak item preloved dulu…  Bile bukak preloved item dekt dfashionig instagram dr situ la ramai follower. Wehhuuu..  Bile ramai follower kite org mule la update item seterusnye… Macam tu start die.





Kite orang ni satu tempat belajar dekat peneng.. Satu kelas.. Satu tempat kerje time practical. Dulu time kat poly perangai die ni gile2 sikit… Tapi sekrg aku tengok perangai die da elok sikit.. haha! Same gak la ngn aku ni… Perangai tak serupe org time belajar. Tapi sekrg matang sikit . wakakaka. Plus aku baran sikit and garang sikit. Terkejut mek onie dgn perangai aku sekrg. Maklumla, dulu tergedik gedik lagi. Memang beza la perangai sekrg dgn dulu. Wehhuu..


Ade dugaan time berniaga ?

Ade la, tak banyak. Setakat stock berlambak lambak and tak laku tu ape ade hal. Tudung kan tak basi. Kite org sabar je tggu customer oder. Ahirnye item2 tu sold jugak hari kehari… Memang seronok ok… Lagi2 bile kite org buat HAPPY HOUR. Semua wide shawl jatuh dgn harge rm9. Memang ramai org akan order. Memang penat tapi berbaloi baloi..





Ok! Itu je nak cerita. Ape2 hal pun korang jangan lupe singgah Instagram : https://instagram.com/vrhijab_/ ….
Instagram aku : hannahsytieh … Jngan lupe singgah jugak. Gambar aku bnyk selfie je.. Wakakakaka.. Tunggu aku beli monopod lagi berlmbak aku selfie. HAHA! OK, BAI.


Thanks Reading, Hannah Sytieh





7 comments:

  1. Replies
    1. hahahhahaha.. korek gambar weyh. rupenye banyak lg gambar kite taw.. auww..

      Delete
  2. akak ni cantik la... kedai theVictoria kat blkg tu cantik gilaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hotel ni memg cantik syg... tank visit.. :)

      Delete
  3. Replies
    1. hehehe. usha lelaju tau. jgn lupe . hehe ;)

      Delete
  4. huu..bagos korg..kte pun penah nk strt berbisnes tp tk dpt ilham lgi..isnyaAllh plan2..
    anyway salam perkenalan :-)

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH