Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Wednesday, July 9, 2014

Event L'oreal White Perfect Total 10 yg Superb !



Assalammualaikum






Hi,  sape tau dulu aku pakai produk collagen ? Sekarang aku tak pakai da… Sebab mcm2 bunyik kuar kan psl dis product… 


Tapi sekarang aku try L’oreal Paris White Perfect 10… Aku ingat tak sesuai utk kulit aku, tapi rupe rupenye superb… Sgt superb utk kulit muka aku… Sangat suke and aku akan terus pakai. 




                                               
                                             Selfie dulu sebelum g event. Benda wajib kan..


Nasib baik 28 jun 2014 haritu aku di invite utk pergi ke event Loreal, White Perfect Total 10 produk terbaru . Terbaru dari l’oreal paris…

Bertempat di Chillax, TGV One Utama. Disebabkan aku tak selalu pergi OU! So aku sesat! Aku lambat half an hour sebab berpusing pusing dalam OU … T_T” Huwaaaa….

Tapi naseb baik dapat masuk jugak even lambat… sampai2 TGV je aku nampak dat gurl tgh tggu… Tehhheee J Ambik kad then terus masuk….




Jumpe Cassie yg selalu sent email.. Comel je org die... 



 Admits one only, jum masuk.. Tunggu ape lagi


Naseb baik die punye explanation pasal produk ni baru je start. Tapi aku dah terlepas sesi makan2 and selfie… time dengar expalanation tu ade sorg pompuan cantik tinggi lampai, maybe org yg jayakan event ni suruh joint contest selfie bersama produk L’oreal… Aku ni bab2 selfie memg suka la kan… Suke lain mcm sikit. Kalau boleh penuh camera ngn muke aku je, Haha! ANNOYING betul kan. 





Explanation about this product and how to wear... First, die terangkan pasal product keluaran terbaru tu then die terangkan how to apply de makeup things... Macam gambar kat ats tu die terangkan pasal compact powder.. Compact powder The magic behind the modern matte look... 

Compact powder ni ade 3 color. R1 Rose Ivory, N2 Nude vanilla and G2 Golden Ivory.

Will update this product later k







Kenapa Total 10? Sebab….


Design berbentuk pumping botol yang comel, L'oreal White Perfect Total 10 dirumus khas dengan formula terkini untuk memberikan perlindungan kepada kulit daripada tanda-tanda kusam dan gelap. L'oreal White Perfect Total 10 juga memberi 10 kebaikan kepada wanita di samping mencerahkan.


5 manfaat untuk pencerahan sempurna


- Kulit nampak bercahaya
- Mencerahkan kulit
- Meratakan kulit warna kulit
- Menyamarkan noda hitam
- Mengurangi kilat


5 manfaat untuk perlindungan total


- Melindungi dari polusi
- Anti-UVA
- Anti-UVB
- Anti-oksidan
- Mengurangi minyak berlebihan






Ok, jum pergi ke sesi selfie, Ni la produk terbaru yg aku maksudkan tu.... Nampk tak aku pakai ikut tema... Blue lilac





After selfie, tulis 5 things pasal diri sendiri, pasal kngn manis then lekat kat situ.. Nanti die pilih 10 org yg akan menang





After selfie kite ade sesi DIY charm bracelet. Kate DIY, buat sendiri kan.. Tapi ni staff kat situ pulak yg buatkan utk kite org, Baik betul la.. Rase macam mengade ngade sgt tau aku ni..

Tapi best sebab dapat charm ala2 Pandora... Yeaaaahhhh

Yg baju ala2 jeans tu ofcourse la tgn aku kan... Yg sebelah tu tangan blogger CIK EKA ....
Baru je kenal tapi boleh ambik gambar bnyak gile.... Peramah cik eka ni...




Then, after that sesi makeup-makeup.... Jiyyyyaaahhhhhh!
Makeup meh.... Memang best tgok bnyk makeup depan mate.. Macam nak calit semua makeup kat muke, Baahahahaha





Tu dari tepi Mek Onie , kak ayue idris yg comel lemah lembut, suke tgok care die, Then Cik Eka yg tinggi lampai... Then yg hujung tu aku la... Tak sabar nak try semua produk tu... Semangat betul da muke tu.




Nampak tak that guy.. Die la yg ajar semua pasal makeup.. How to apply, how to used.. Macam mana makeup nak nmpk cantik and tahan lame. Info die semua berguna... Tq youuu :D





Time tengah belek de makeup things tibe2 die org buat pengumuman pemenang utk selfie.. 1st name Cik Eka . Then tempat ke2 aku pulak.. Yeahhhh.. Menang peraduan berselfie dgn lorealperfect10! Tq l'oreal....





Sebelum balik selfie lagi sampai puas hati! Ni hasil die... Seboleh bolehnye nak masuk dalam gambar org lain jugak...





Yeahhh.. Dapat banyak goodies... Aku dapat 2 bag loreal.. Ape isi die ?




Isi dalam bag yg menang selfie tu.. Pencuci muke, pelembap muke, lipstic... Yeahhhh! 
Pelembap muke tu dikenali as a L'oreal Paris White Perfect Total 10 Day Cream Moisturizer.




All goodies yg aku dapat dr event ni.. Tq L'Oreal... Dah la produk best, lepastu baik hati pulak tu bagi macam2.. Feeling terbang ke awan sgt tau kite ni...





Yeahhh.. Dapat lipstick kale pink... Code number : P502 AS ...




Contoh lipstik aku pakai utk code kat atas tu.. Memang menepati citarasa jugak produk loreal ni.. Memang akn jadi salah satu produk yg aku minat... Tq loreal paris for this event..

And TQ Lion & Lion for this event, next time jangan lupe jemput lagi ye... Hehe.


L'Oreal White Perfect Total 10


Harga: RM39.90

Boleh didapati di: WATSONS, GUARDIAN and tempat2 trpilih


Untuk maklumat lanjut, boleh layari: 



Twitter :  @LOrealParisMy 

Instagram : @lorealparismy



Happy Reading, toodles

XOXO, Hannah Sytieh






3 comments:

  1. Ala ala alaaaaaa. Hahaha. Kemain tau Ayue dipuji kat sini. Mesti kembang lagi tu kang. Ehek! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaks.... hahhaha.. amboi amboi amboi

      Delete
  2. Hi awak . Nak tak beli Loreat set ? Nak let go murah murah je .

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH