Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Wednesday, July 9, 2014

Review Butik Baju A to Z Fesyen Baru, Semua House


Assalammualaikum





Hi, 18 june haritu besday aku. Tapi dapat festive leave. Yeaaahhhhh! Tapi semua org kerje.. ermm.. nak kuar ngn sape ? sensorg? Pun ok.. Takpela, tggu adik laki aku habes sekolah. Then ajak die p masjid jamek. Niat dalam hati nak carik baju nikah.


Act, sekarang dah nak raye. Dekat bazaar ramadhan tu banyak jual baju lawa2… Yang sesuai utk majlis akad nikah.. Tapi aku mcm errrmmm… Takkan nak beli baju yg akan same dgn org lain kan. Baju melayu kat bazar2 tu pun just rm 85 set sekali dgn sampin. Memang berbaloi la sebenarnye… Then p hantar tailor jahit sulam je bahagian leher, lengan tgn and dade. Settle. Kalau nak jahit sulam just hntr dekat tailor biase aku buat tu.  Die charge dalam RM40 – 50. Memang murah..


Tapi disebabkan aku taknak penat. Taknak mencari-cari.. So aku nak pergi satu tempat je. Memudahkan kerje aku… Aku taknak carik kain, taknak carik lace taknak carik manik… Nak semua yg everything settle bawah satu bumbung… Sebab taknak buang minyk, buang mase and everything else.. Dah rase time bertunang semua tu.. Penat okieh tapi jimat kos! Behhe J


Aku bertunang memg sesimple yg boleh.. Semua DIY. Tapi utk nikah and sanding semua tempah je… Senang and mudah.


So, sekarang ni trend org pakai dress kan. Jadinye time nikah nk pkai dress jugak. Tak pandang yg lain dah.. T_T … Bajet2 nak pakai versi peplum… Tapi rase mcm da banyak sgt koleksi pelum. So,tolak tepi.. Nak pakai ala2 dres kembang payung.. Nak pilih mcm kain duyung tapi bakal mak mertua da pesan awal2… Jgn ketat2 ana.. Nikah bende yg suci…. Huhu.. Ok la… Kite dengar la…




Nak tau kat mana aku tempah baju ? Kat semua house… Butik A TO Z Fesyen Baru SDN. BHD .. Pekerje die name reen… Lembut je org nye tau.. 

Masuk2 dalam tu je. Macam Woow..! lawa nye baju ni, lawanye baju tu.. Pengsannnn 3 kali bgun balik pengsan lagi bagun balik pengsan lagi … *ok, tu tipu… Just terkesima je.. Huhu! Sebab aku seorg peminat lace and manik. I’m not de simple person… Aku suke baju berbeaded, lace, manik and so on... Tapi jgn la terlampau crowded dlm satu baju kan. 


So, tanye harge bla, bla bla.. Dapat satu set semua MYR 1200 include :

Baju Perempuan  
kain, lace, manik semua die org yg punye sbb die org ade keluarkan kain sendiri
Baju Lelaki – 
kain, sampin, sulam
Shawl + Veil -
yang ni pun dapat sekali satu set dgn baju, boleh request nak veil mcm mane.. 


Bagi aku ni da kire ok.. Even little bit MAHAL janji puas hati… Aku tak perlu susah payah carik barang, everything die org yg settle. So, aku letak deposit rm200.. Balance rm1000… Baju nanti hak milik aku la ye… Tu yg best.. Leh simpan ke anak cucu.. Haks…




Ni semua baju ready made. Boleh beli terus. Harge pun lg murah dr tempah.. Kalau ade duet time raye nak pick up satu la. Huhu! Kalau mampu! Mahai tu mak enon..
 Rm650 - Rm1k++++


Ni baju yg customer dah tempah.. Kebanyakan utk nikah and sanding.. Lawa2 semua, geram je rase... 


Nah, contoh design sedia ada..


Aku memang gilakan dress... Mule2 ingat nak beli baju kurung modern je. Last2 tak jadikk.. Sebab nampak dress kat butik ni.. (T.t")



Ni la contoh baju aku...Dress = Chiffon + Lace + Manik. Baju aku lg 2 bulan siap. Lupe, nak bg tau. Kalau berminat nak tempah sini, korang mestila bg design and deposit 3 bulan awal. Kalau tak sempat, korg beli je baju ready made die, Starting harge MYR 650 ke atas... Ikut design la..

Bakal pengantin yg nak tgok2 design ke or idea. Boleh terjah butik die dekat semua house. Kalau nak usha2 boleh tekan page FB die ni.. Memg cantik and recommended..  

So, now.. start dr sekarang... Pape update pasal wedding hana publish sini je k.. Bolehla jadi sumber rujukan. ;) and ingatan sampai tua untuk Hannah :) Kawen sekali seumur hidup kan, tak gitteeewww... huhu...

Ok, nnti bile dah siap baju tu, hana review lg sekali. 

Happy reading, toodles...


XOXO, Hannah Sytieh

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Now hana ada buat sewa veil for nikah or sanding.. But now only have One color . 
Will update new design later. 

Colour :
Soft Peach + Grey Beads




Harga sewaan : Rm30 (tak termasuk postage) , nak sewa sekali dengan shawl boleh. No charge. 
Security Deposit : Rm70 (akan dipulangkan sekiranya veil dalam keadaan BAIK), means RM 40 akan dipulangkan semula.
Tempoh sewaan : 7 hari bermula dari tarikh veil dihantar (pos dibuat pada hari Rabu sahaja) dan customer WAJIB memulangkan semula veil pada hari Isnin/Selasa selepas majlis.
Cod : Aeon, keramat AU2

If you are interested to rent kindly whatssap : 011-21203431, hannah


Love, SEE YOU IN MY NEXT POST!


Hannah Sytieh, Muuaaahhhhx! 








18 comments:

  1. la..Hannah dah nak kawen ke?hehe..baru tau.. xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... ingatkan nak senyap2 je.. tapi mcm tak best pulak kalau tak masukkan dalam blog pasal bab ni.. nanti da lame2 lupe nak tulis da. hehe...

      Delete
  2. Assalamualaikum hannah. wahh nak nikah dah ekk.. semoga dipermudahkan. heee teringat dulu sibuk ke sana ke mari nak buat persiapan nikah. tahu2 dah 2 tahun berlalu. alhamdullilah. dah ada anak pula. hehehe cantiknya dress2 ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullillah. bestnye da ade baby kan mude2.. amiinn. semoga dipermudahkan...

      Delete
    2. Alhamdullillah. bestnye da ade baby kan mude2.. amiinn. semoga dipermudahkan...

      Delete
  3. Replies
    1. bahaha. tak pyh nak curlasss sgt la nad. jentik telinga kang.

      Delete
  4. haaa want to find one.. selalu update pasal baju tunang baju kahwin di blog..tp bila nak pilih sendiri sampai tak tau nak design ap.. semua nak.. :')

    ReplyDelete
  5. kita da pegi butik tu minggu,ni baru review orang nya comment.awak sanding bila ya,sempat ke kalau nak bulan 12 ni??

    ReplyDelete
  6. saya da tgk kdai ni last week baju dia cantik n murah juga..awak sanding bila,kalau saya nk tmpah skrg leh siap ke dalam hujung bulan 11 ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempah baju sekurang kurang nya 3bulan sebelum majlis dear. kalau tempah sekrg sempat kot. tp cube try tanye org kat situ. tanye si reen.

      Delete
    2. tp kan bnyk yg ready made. ready made die lawa jugak dear.

      Delete
  7. Wow! I like..tq for sharing hannah. Kalau perlukan make up sebarang majlis di area Kuching, sarawak boleh hubungi saya @0163385790. Sewa n beli dress baju pengantin juga disediakan..jom cuci mata di www.andamanmidzcouture.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Hello, a to z ade buat custom made tak? Heheh

    ReplyDelete
  9. Salam perkenalan ...

    PERKHIDMATAN MAKEUP BAJET.
    BAGI MAJLIS PERKAHWINAN DAN LAIN2.
    AREA SENTUL DAN SEKITAR KUALA LUMPUR.
    CALL 018-3636986.

    IG:pinkbeauty769

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH