Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Sunday, August 31, 2014

Mascara terbaik dari Maybelline




Hi, Assalammualaikum



Sebelum ni I u olss ade cerita pasal produk Maybelline kan.. Lipstick from Maybelline in red and compact powder from Maybelline.





Nampak tak permainan kat sini what I used for my daily makeup… Semua from Maybelline. Why ar I choose Maybelline for my daily wear.. Sebab produk Maybelline ni tahan lama. Cantik je kat muke, even kite pakai sikit je.. Nampak natural beauty gittew…


Sekarang ni aku nak cerita pasal mascara Maybelline pulak.. Mata aku ni kan kalau tak pakai celak or mascara. Mate nampak penat je. Sebab aku tidur pukul 12.30 or 1 pagi mcm tu and bangun pukul 6.30pg … Rase mcm tak cukup tidur.. and bila start bangun tidur je kepala dah dok fikir nak buat itu, buat ini… So, lame2 muke nampak sembap je … (aktif kan aku, bahaa)


Aku kerja sebagai MAPPING OFFICER, PENULIS BLOG AND PART TIME O9 BUSINESS.. Aku bekerja 3 benda dalam satu masa. So, muke mestila kene sentiasa ceria and segar bugar gittew.. Takkan nak sembap je kan.. Lagi2 area mata, memang selalu sembap. Like panda u’olss.. Panda pun lagi cantik dr aku tau.. grrrrr~




So, mcm mana nak dapat kan mata yang segar and bulat. Of course la MASCARA MAYBELLINE yg terbaru.. THE FALSIES BIG EYEs mascara from Maybelline.. Packaging dia warna purple hitam. Sebelum ni aku pakai yellow color.. Tapi sekarang bertukar ke Purple sebab boleh nampak mata besar and bermaya gittew.. Maybelline The Falsies Big Eyes Mascara had me hopeful because I didn’t really love the original Falsies formula and was hoping for more everything with Big Eyes.. I suka benda yg senang apply kat muke .


Apa yang best dengan produk Maybelline The Falsies Big Eyes Mascara ni ?



Mascara ni is a dual mascara which not only addresses top lashes but bottom ones as well.. Untuk makeup bahagian mata kita atas dan bawah, cool kan ? Selalu nya kita susah nak makeup bahagian bulu bawah mata kite dengan mascara. Tapi dengan produk ni jadi senang and mudah..  I have to admit that this thing is very kind of cool.


Kalau kita pakai mascara biasa utk makeup bottom lashes, of course akan comot.. Gerenti punya makeup tu akan jatuh bawah mata. Tapi dengan Maybelline The Falsies Big Eyes Mascara bende macam tu tak kan terjadi. So, for me the idea of having a mascara that addresses both top and bottom lashes is actually really a great idea.


The bottom lash applicator is quite a good deal smaller than the top. The formula of the mascara also feels lighter so it won’t weight those smaller lashes down. So, bile apply kat bottom lash kite tak terasa berat macam pakai bulu mata palsu.. Sebab tekstur dia yg ringan. And bila apply je terasa bulu mata kita mcm lebih lebat and panjang..


Tak lupe aku tunjuk mascara ni dekat officemate aku, then dia cakap “lawanya packaging dia” .. See, 1st look je org da cakap mcm tu…


Kalau nak tau tulisan big eyes dia macam mata kucing.. See this :






So, the summary is :

·         Waterproof.
·         Tak bergumpal bile pakai ( u know what I mean?)
·         Membuat bulu mata lebih tebal.
·         Mudah dicuci menggunakan eye remover.
·         Tidak terlalu membuat bulu mata melentik mcm bulu mata palsu.
·         Lash top and bottom kelihatan kemas, cantik and tebal.. Yang penting bila pakai tak comot.


Overall, I really love this mascara.. It has adorable packaging.. Walaupun dia tak membuatkan mata kita macam pakai bulu mata palsu, tapi aku tetap suka, sebab boleh nampak natural beauty and sweet. Mata akan nampak lebih besar and segar..


Try la, pasti korang pun suka.. Toodles… SEE YOU ON MY NEXT POST.


Xoxo, Hannah Sytieh





7 comments:

  1. Mai pn suke produk maybelline. Pling suka bedak compact n foundation dye..maybelline mmg bgus

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups. hana pakai both tu.. comfortable kan :)

      Delete
  2. concelear and compact powder my favourite !

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak reti pakai concealer meqq jemah. hikhok. compact die best la

      Delete
  3. saya pakai maskara ok ker...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau awak laki. maybe erkk sikit kot. huhu

      Delete
  4. mmg tengah usha2 maskara skrg ni, rasa nk try yg ni la pulak

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH