Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Monday, November 17, 2014

Memerlukam Kontraktor Ubahsuai Rumah ? Sini ada jawapan dia ..


Assalammualaikum

Kat sini hana nak cerita pasal kontraktor yang buat rumah hana. Sangat berpengalaman and servis tiptop.. From : Nusah Enterprise . Berdaftar ok. Bukan sembarangan… Nusah Enterprise menyediakan perkhidmatan pengubahsuaian rumah. Nak buat atap ke, extend dapur ke, bangun semula rumah ke. Semua nusah enterprise boleh buat.


Kes macam kat rumah hana ni pula, dari setingkat buat dua tingkat. Buang balik semua, and buat semula.


So, sesiapa yang memerlukan idea untuk pengubahsuaian rumah boleh la try Nusah enterprise ni . Misi utama dia orang adalah untuk memberi inspirasi kepada sesiapa yg memerlukan idea terkini utk menjadikan rumah korang lebih selesa and lebih baik utk didiami.


Mereka juga  sedia mengubahsuai RUMAH, KEDAI, PEJABAT SEKOLAH DAN LAIN2 mengikut kehendak pelanggan.



Lain-lain perkhidmatan adalah termasuk :

  1. Ubahsuai rumah & hiasan dalaman
  2. Pendawaian elektrik
  3. Plaster Ceiling
  4. Membina tembok
  5. Pengubahsuaian Pejabat & ruang komersial
  6. Kabinet dapur
  7. Kerja Mengecat
  8. Perabot bina & pasang
  9. Pemasangan granit & jubin
  10. Bidai (Blinds)
  11. Kertas dinding (wallpaper)
  12. Kerja-kerja elektrikal
  13. Kerja-kerja kaca
  14. Binaan bumbung


So, kalau nak tengok hasil kerja mereka, boleh tengok disini :

Sebelum diubahsuai, 1 tingkat shj

In Progress

Selepas diubahsuai

Cantik kan... Perkhidmatan mereka memang tiptop and tepati masa.. 

Kat bawah ni hana letak kani sekali gambar ketika dalam progress and selepas.


In Progress :








Selepas : 







Satu rumah ni memang menggunakan perkhidmatan Nusah enterprise

Selain rumah ni, sekarang mereka tgh buat rumah sepupu Area Gombak :


Ni rumah sepupu.. Odw tengah bangunkan


InshaALLAH, ni tapak rumah hana.. Odw nak bangunkan. Menggunakan perkhidmatan orang yg sama. 

3 biji rumah kat sini Nusah Ent. akan bangunkan.

Alhamdulillah, semua kerja memang puas hati and berbaloi. 


Hubungi Whatsapp/Call/SMS 
(HJ HASAN) : 016 - 3020234 
Khidmat Kontraktor


"Sebarang pembinaan akan diadakan perbincangan untuk mencapai persetujuan bersama"


Mereka sedia menerima perkhidmatan di sekitar Setiawangsa, Keramat AU, Wangsa Maju, Setapak, Gombak dan Seluruh Kawasan di (Lembah Kelang).


Misi mereka adalah :
"Keselesaan anda Tanggungjawab Kami"

KAMI SEDIA MENERIMA SEGALA PERMINTAAN DAN REKA BENTUK DARI PELANGGAN KAMI




Nak tahu lebih banyak hasil kerja mereka dirumah hana, boleh click sini :




Love, SEE YOU IN MY NEXT POST!
Hannah Sytieh 







8 comments:

  1. Sy nk tnya. Berapa ye anggaran kos renovate rumah sis? Ada lebih 50k ke?
    Sy bercadang hendak renovate seluruh rumah teres setingkat sy yg belum diduduki dgn buget bawah 50k.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Total cost rumah sis 200k . Die depends dengan keluasan rumah kite dear. plus ape yg kite nak renovate.

      Delete
    2. Terima kasih artikelnya membantu banget

      Delete
  2. Ofis nusah enterprise ni kat mana?

    ReplyDelete
  3. Boleh tau rumah hannah kat mana, sy nk reno rumah kos rendah je

    ReplyDelete
  4. Salam.rumah di keramat kan.saya baru beli rimah di situ juga.plan nak naikkan jadi 2 tgkt.mmg kos tak lebih 200k ke?maksud saya tanpa perabot.tapi siap sepenuhnya.sgt berharap dapat reply cepat.sbb tgh cari quotation ramai kontraktor

    ReplyDelete
  5. Salam.rumah di keramat kan.saya baru beli rimah di situ juga.plan nak naikkan jadi 2 tgkt.mmg kos tak lebih 200k ke?maksud saya tanpa perabot.tapi siap sepenuhnya.sgt berharap dapat reply cepat.sbb tgh cari quotation ramai kontraktor

    ReplyDelete
  6. This blog is worth to read for soemone interested to renovate and doing budget for their first house..
    http://nilai-house-renovation.blogspot.my/

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH