Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Friday, November 28, 2014

Delima Wanita Selepas Berkahwin



Hi Assalammualaikum




Tajuk kemain.. Delima sangat... huuuuuu! Tetiba rasa terpanggil pulak nak cerita pasal isu curang.. Macam kes baru2 ni yang jadi viral. Sedeyh baca. Sapa tak sedeyh.. aku memang baru kahwin. Tapi aku paham situasi perempuan tu macam mana.


Jap.... Aku tak backup si lelaki ataupun perempuan. Dalam kes ni both ada kelemahan masing-masing..


Isteri busy uruskan family.. lelaki bosan tengok penampilan isteri.. Orang jadi suri rumah ni lagi penat dari kerja kat office tau. Sebab apa? Sebab kerja tu tak kan pernah habis.. Ada je yang akan isteri buat dari start bangun tidur sampai la masa nak tidur. Lagi2 yang dah ada anak 2,3.. lagi la busy.. nak layan anak2, nak layan suami. Nak mengemas lagi. Memasak lg. Lesuuuu....


Isteri ni kalau apa2 sekalipun akan mementingkan suami dulu baru dia.. Suami, anak2 baru diri sendiri..


Kalau nak tengok si isteri cantik, maintain and lawa macam anak dara dulu. Sama2 la jaga rumah tangga.


Contoh Bab2 mengemas.. Isteri memasak, suami tolong layan anak. Bahagi2 kan kerja. Isteri buat kerja memasak, lipat kain, menyapu, moop rumah. Si suami pulak, tolong cuci toilet ke, cuci tingkap ke, sidai kain, buang sampah and etc etc.. Tolong mana yang boleh. Jangan biarkan 100% bagi dkt si isteri. Jangan kerja nak main handphone or terbaring je kat rumah or melepak kat kedai kopi .. memang isteri dapat pahala buat semua bnde tapi tak salah kalau kita sama2 menguruskan rumah tangga.. 2,2 will be happy together.. *correct me if I wrong*


Nak isteri cantik ? Apa salahnya korang lelaki buat suprise. Belikan set kecantikan untuk isteri ke supplement ke. Macam2 set kecantikan ada kat pasaran sekarang Sabtu ahad ajak isteri jalan2 bersenam. Jalan2 kawasan taman kat rumah pepagi, pun boleh jadi jugak.. Bawak isteri pergi spa.. Macam2 boleh buat.. kata nak keluarga bahagia sampai bila2 kan.. kena la sama2 cari jalan yang terbaik.


Tapi isteri pun kena pandai jaga penampilan diri sendiri. Ambil masa 1 - 2 jam untuk kecantikan diri sendiri. Search google apa supplement yg patut. hurmm. 


Nak ulas panjang2 pun tak boleh. Keadaan rumah tangga sendiri akan dtg pun tak tau mcm mana. Hati manusia ni pun selalu sangat berubah.. Tapi jalan terbaik sekali, kita kena la sentiasa ingat pada yang satu.. Selalu mendirikan tiang agama. So, Allah pun akan jaga kita dan family. InshaAllah...




Love, SEE YOU IN MY NEXT POST!
Hannah Sytieh, Muuaaahhhhx! 





6 comments:

  1. Assalamualaikum hana.. i feel you. hihiiiii sheila dah 2 tahun berumahtangga. 1st year tu just nice.. when we have baby Adam, baru la rasa wowwww. hahahaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ana tgh set minda ni utk positive smua bende. haha.

      Delete
  2. Replies
    1. hahaha. kene set minda and fizikal dulu. huhu

      Delete
  3. All the best for our marriage. Doakan yang baik baik untuk Hana. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. sama2 kita doa .. kan nad kan..

      Delete

© Hannah Sytieh | Design By MH