Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Sunday, November 23, 2014

Rutin hari sabtu aku~


Assalammualaikum


Hari sabtu.. best kan ? sebab dapat tido lebih sikit. Betul.. tu betul sangat.. Best.. tapi hari sabtu aku lain sikit.. maybe korang pun sama kan..

Sekarang da kawen, hari sabtu pun kena bangun awal deyhh.. sebab shuben koje.. So, bangun.. solat.. turun bawah… buat break1st.. kalau tak shuben aku jerit kat tinge aku dia nak makan! Sebelum kawen..kul 10 pun tak bangkit lagi.. seronok nye dunia hoii… tapi xpe, demi husband aku relakan jiwa……. (perghhh, jiwang)

Da siap masak, kejut die suruh mandi.. then die break1st and go….

Lepastu ikut aku la nak terbongkang balik ke or terus kemas rumah or main instagram sampai berjam-jam or tgk tv sampai tertido…

Yang pasti kul 10 or kul bape pun shuben aku kol, tanye aku buat ape… (pasrah).. jawabnye aku kena bangun xleh tido…

Activity sabtu :



Mee goreng basah... shuben aku panggil mee goreng cirit.. gila kau cirit ? die kate masak serupa mamak kat tempat keje dia masak. org pggl mknn mamak tu mknn cirit.. sebab masak telur still berlendir and hidang... tapi aku nye mee basah telur masak habes ok, tak berlendir.. aucchh .. ok, tambah 2 kali..



Kemas bilik... aku suka tukar2 tempat.. kejap katil sini kejap katil sana.. harini aku ubah tempat computer and meja solek plk. ok, puas.. boleh tunjuk kat shuben bila dia balik keje.. die masuk bilik td pastu buat2 mcm encik sotong, then cakap terharu... sambil lompat2 cakap "bilik cantik, bilik cantik" aku tergelak terbahak bahak ok... sebijik mcm perangai budak2.. ke perli akuuuuuu...


Kemas rumah.. harini aku kena mesin baju sampai 4 kali... sebab, nak cuci toto la.. cadar bilik la, langsir la and so on... 


Vaccum satu rumah deyhh


Ni lagi xboleh bla... baru minggu lepas aku cuci aquarium ni.. Harini kotor balik.. lumut.. kotor gila plk tu.. blergghhh


Sambil2 kms aku buat ayam panggang madu.. tapi aku terlebeyh set time kat oven.. nampak tak rentung kat situ.. tapi rasaaa still boleh layan.. sodap bak ang.. licin... *mcm xboleh bla puji maskn sendiri


Settle, kemas rumah... boleh buat pemanis mulut... Harini kita layan bubur pulut hitam..
nak special sikit, letak aiskrim.. sedap jugak.. terangkat... my father favourite.. buat bubur ni pun sebb teringat kat my dad.. huhu~

Sekarang da settle semua2 mengemas.. kalau nak tau jadi suri rumah ni lg penat dr kerja kat luar sane.. fiuhhh~ naseb la sabtu ahad je mcm ni.. kalau ada anak lg tak terlayan kot diri sendiri nnti.. 

Sekarang ni kul 1 pg, husband aku suruh masak maggi, kata lapar.. tapi bila da siap masak.. aku tengok die da tertido.. sekrg sape nak makan maggi ni ?? blergghhhh~

So, sapa yang baru kawen tu.. apa rutin korang? share jum... 


Ok la.. sekian cerita hari sabtu...


Love, SEE YOU IN MY NEXT POST!
Hannah Sytieh 






5 comments:

  1. Rajin sungguh isteri org ni..hehe.. pandai masak pulak tu..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah.. seminggu 2kali je kak asyik.. auww

      Delete
  2. dapdapy nye mee goreng tu.. Nak order boleh? :)

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH