Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Tuesday, April 7, 2015

Usaha TTC : Produk Himalaya Speman dan Kapikachhu


Assalammualaikum
 

Semalam husband call. Dia cakap petang ni nak teman tak pergi wangsa walk.. Nak pergi himalaya. Dah kenapa nak pergi himalaya kan. Haha... Rupa-rupanya nak carik speman and kapikachu.. Siapa tak tau apa produk ni nanti hana terangkan ok..
 
Actually kita org ok je.. tak ada masalah pape pun.. tapi usaha tu kan lagi baik. Dah pergi check doctor dah kat louders hospital sentul. Alhamdulillah the result semua baik2 je... Siapa2 nak cek korang punya peranakan ke apa ke pasal masalah puan atau tuan boleh try pergi louders hospital sentul.. For check just kena charge RM1OO+ something macam tu... And korang boleh tanya kat doctor mcm2... Servis cepat pulak tu. Tak sampai sejam... and die boleh scan kita punya bahagian dalam.
 
Kawan2 office cakap lexla baru 6 bulan kahwin.. haha... tapi i ni da cuak pulak kan... 6 months already kot... lepas chemical pregnancy haritu terus cik p datg mcm biase every months.. muehehehe... chemical pregnancy after 2 months kawen.. kira cepat jugak la positive kan.. tapi tak ada rezeki pulak.. So, tak pela.. kita try usaha dengan ambik supplement..
 


My side ambik supplement.. my husband pun ambik jugak.. Untuk aku, aku try zinc complex shaklee, alfafa shaklee, vitamin e shaklee, gla shaklee, pati delima ghulsan and kapikachu himalaya... huwaaa.. banyak kotttt... My husband pulak try mkn zinx complex shaklee, vit e shaklee, speman and kapikachu himalaya. Usaha kan tangga kejayaan... baru sebulan ambik semua supplement ni.
 
Cerita balik pasal produk himalaya ni. Mula-mula kita org ingat nak beli Speman sahaja dahulu, tapi staf farmasi galakkan encik husbnd ambil Speman bersama Kapikachhu. Kapikachhu ni orang perempuan pun boleh makan jugak utk hasilkan telur yg berkualiti.. Tapi elok jugak if husband ambik both sebb ada kaitan antara kualiti sperma yang rendah dengan persekitaran tempat kerja yang melibatkan bahan kimia dan haba panas. Lagi2 orang yg bekerja di kawasan yg berhabuk berhaba and panas. Perlu take this supplement tau.


Harga sebotol Speman di Farmasi Himalaya wangsawalk adalah sebanyak RM45.90 (100 biji) dan Kapikachhu RM47.00 (60 biji). Bentuk pil Speman tu macam Smarties, menggoda sungguh, rasa nak masukkan dalam mulut je, dah la warna pink...hahaha! tapi sekarang ade gst so harga lain sikit ye... agak mahal sikit. Take noted. Usaha, usaha dan usaha... Usaha tu penting kan..
 
Kat mana ada Himalaya Outlet nih? Meh sini saya list untuk korang. Antara outlet yang ada produk himalaya :

  • Suria KLCC

  • Sunway Pyramid

  • Wangsa Walk Mall, Wangsa Maju

  • 1 Utama, Damansara

  • Mid Valley

Orang cakap kalau tak mampu beli shaklee boleh try produk himalaya. Murah sikit... And benefit die pun lebih kurang.


Speman
Speman from Himalaya herbals is a premier Herbal formulation which helps to improve the problems associated with the male reproductive system. The herbs present in this medicine has manifold functions. It not only helps to promote a healthy LH-FSH hormone level but also helps to support the normal basophil cells in the pituitary gland. This is a rejuvenating tonic which has provided hope to several couples. Along with boosting vitality, it also helps in maintaining healthy sperm production and tones up the male reproductive system.

Himalaya Speman - Natural herbal remedy to maintain healthy sperm health

Speman from Himalaya is a certified Ayurvedic herbal formulation which has been proved beneficial in improving the male reproductive health. It helps to maintain healthy sperm health, improve the sperm count as well as sperm motility. It has clinically been tested and has shown to have no side effects. Himalaya Speman bears the reputation of being a supplement that helps in improving the condition of oligospermia. It is effective in augmenting the general vitality and is also considered as a restorative and nervine tonic.

Key Ingredients of Speman from Himalaya:
• Salabmisri (Orchis mascula), 130mg
• Kokilaksha (Hygrophila auriculata Syn. Asteracantha longifolia), 64mg
• Vanya kahu (Lactuca scariola Syn. L.serriola), 32mg
• Kapikachchhu (Mucuna pruriens), 32mg
• Suvarnavang (Mosaic gold), 32mg
• Vriddadaru (Argyreia speciosa Syn. A.nervosa), 64mg
• Gokshura (Tribulus terrestris), 64mg
• Jeevanti (Leptadenia reticulata), 64mg
• Shaileyam (Parmelia perlata), 32mg


Dosage:
1 capsule two times daily before meals


Side Effects:
As per medical journals, Speman has no side effects.


Benefits of Speman from Himalaya:
• Speman from Himalaya helps to promote the male reproductive health
• Speman from Himalaya is an herbal cure to increase sperm count
• Speman from Himalaya boosts libido and tones up the male reproductive organs
• Speman from Himalaya helps to improve sperm quality for better progeny
• Speman from Himalaya has proven effective in reducing BPH (prostate enlargement) and allied problems
• Speman from Himalaya effectively rectifies the problem of Oligospermia
• Speman from Himalaya functions as an aphrodisiac
• Speman from Himalaya helps in rejuvenation and also enhances vitality
• Himalaya Speman helps to maintain healthy sperm motility, sperm production and sperm health.

Kapikachhu

Kapikachhu or Mucuna pruriens is a well-known aphrodisiac. The seeds are useful in increasing sperm count. Kapikachhu acts as a nervine tonic, helpful in Parkinson's disease.


Action :
The herb's prophylactic action against oligospermia is useful in increasing sperm count. Kapikachhu also regularizes ovulation in women and helps prevent male and female sterility. In addition, the herb acts as a nervine tonic. Its seeds contain L-DOPA which is a neurotransmitter precursor useful in relieving Parkinson's disease. The seeds also have well-known aphrodisiac properties.


Indications:
  • Oligospermia (low sperm count).
  • As an aphrodisiac.
  • As an adjuvant in Parkinson's disease.


Dosage
  • One capsule, twice a day, after meals.

Selain itu ada jugak benda2 lain kita kena belajar and amalkan .. Here the list :

Amalan pemakanan lelaki :-
1. Jangan makan bersulam air
2. Kurangkan minuman sejuk & bergas
3. Kurangkan merokok & lebih baik berhenti merokok
4. Kurangkan makanan bergoreng & fast food
5. Banyakkan minum air suam
6. Makan vitamin setiap hari(mulitivitamin + mineral)
7. Cari vitamin lelaki seperti ini (terdapat di farmasi2. Produk Himalaya-Speman@Kapikachu)


Amalan pemakanan wanita :-
1. Kurangkan minuman sejuk & bergas
2. Jangan merokok
3. Kurangkan makanan bergoreng & fast food
4. Minum air susu (susu Anmum disyorkan)
5. Elak makan nenas
6. Makan vitamin setiap hari (multivitamin + mineral)
7. Cari minuman berkhasiat wanita seperti ini(Bidadari)


Amalan pemakanan bersama :-
Cari dan makan setengah sudu kecil(plastik)madu ini(Madu SIDIR dr Yaman) setiap awal pagi sebelum sarapan dan malam sebelum tidur. Sebelum makan,berdoa terlebih dahulu.


Doa
1. Mengucap 2 kalimah syahadah
2. Selawat ke atas nabi (3x)
3. Bismillah
4. Ya Kholiku Ya Bari U Ya Mussawar  
(“Wahai Tuhan Yang Maha Menjadikan,Wahai Tuhan Yang Maha Mencipta & Yang Maha Membentuk”)
5. Ya Allah, Janganlah Engkau Biarkan Aku Bersendirian Tanpa Zuriat & Keturunan,Sesungguhnya Engkau Sebaik2 Yang Mewarisi.
6. Al Waris(3x)

Siapa yang berusaha TTC tu.. boleh la try mana2 yang kat atas ni, InshaAllah dengan izin Allah... Sharing is caring... Tak lupa thanks yg comment post kat bawah ni. Sayang sheila and nadia radzif... muehehehe.. penguat semangat...



Love, see you in next post,
Hannah Sytieh





4 comments:

  1. InsyaAllah semoga beroleh Kejayaan, yg penting USAHA kan?
    I TTC hampir 3 tahun. =)

    ReplyDelete
  2. Ijinkan Saya Berbagi cara membuatnya. Silahkan Mampir
    ya...
    Let's me Share How to Made cara membuat.
    Thanks

    ReplyDelete
  3. UPT tester murah(rm1.00) dan OPK tester murah(rm1.20/pc), boleh pm atau layari blog saya kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/
    (cara penggunaan pun diberi sekali), produk sy ini menguji adakah anda hamil-(upt) dan mengetahui masa subur anda dalam usaha mendapat zuriat(opk) secara amnya, wassup /sms 0148004302

    ReplyDelete
  4. Sis..
    Ubat tak termasuk GST.klau terkena GST sila rujuk bbalik pada farmasi tu smula

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH