Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Thursday, April 25, 2013

CH Part 2 - Pasar Malam Berinchang, Cameron Highlands

 

Hai, Saje nak sambung pasal Cameron hari tu.. Aku memg suke letak pic banyak2x dlm blog.. takut2 nanti lattop ni buat hal ke.. takde backup gambar2.. sekurang-kurangnye bile upload lam blog  ade la jugak kan yang kite still boleh copy paste balik gambar mane2 yg ade. Gitewww. Alasan je semua ni.. Huhu

Ni entry pertama Cameron Highlands, PARKVIEW APARTMENT - CAMERON HIGHLANDS .. Usha la :)

Haritu time pergi Cameron, sampai2 je lepak2 lu kat apartment.. Golek2 jap atas katil.. Berangan2 and mandi solat-solat semua.. then terus pergi Pasar Malam kat Berinchang tu depan balai polis. 



Gambar 1st tu siap ade perbincangan kau.. Curlass kau maria.. Macm pergi trip time sekolah2 dulu kale tu pulak.. After perbincangan jum menghabeskan duet.

Meriah la jugak Cameron ni malam2.. Sempat la beli survenior untuk kengkawan.. Even hanye sebuah kiciiinnn sorg satu.. Itu je mampu.. Time aku pergi Cameron ni pun, bukan hado sgt duet lam pocket ni ha. Ade bape Posen je ni ..

Nasebla hujung bulan mcm sekrg ni aku kopak . Boleh la beli gule2 sehari rm 0.20 je.. huhu. Hari2 bawak bekal tahu.. Msak sedap2 dr rumah.. Pastu panaskan je kat ofis (hok! Sedapla sangat.. Mate keatasssss)



Suke tengok budak-budak ni makan.. Yang pic keempat tu budak meroyan name die.

Malam tu beli mkanan kat Pasar malam.. Bungkus banyak2 and makan kat apartment.. Biase la, dah sewa mahal2, lawa plk tu.. rugi tak gune sepenuhnye.. Ye dok ? 

So, bergotong royong la kami makan sepuas-puasnye.. Makan sampai pengsan mcm aku.. huh.. (Boroi untuk sementara waktu).. Penat berdiat.. tapi bile bercuti, makan tak hengat kau senah oi.. Perut kedepan Macam tak pernah berdiet lagaknye.. Huuuu..


Amik gambar ni time malam2.. Sebab nak upload lam instgram.. Konon2 nye nak cakap Gudnytes la kan kat pengguna Instagram.. (ayat skema).. Tapi al-kesahnye.. Kak Syamim tetibe ngusik aku..

Kak Syamim :  “ amik la pic mcm tu malam2, depan cermin plk tu. Kang ade bende amik Pic join sekaki baru tahu “

Aku : Terus sentap… Pergi charge ph and dok diam2 depn tb… Huhu, gile penakut aku ni..  

Tapi malam tu tertido depan tv… Tibe2 terbangun, dengar orang mengilai… Rupe2 nye tak tutup TV… Tv3 tu tgh siarkan ceritu hantu malam2 mcm gitu… Seram bulu roma eh.. Terus msuk bilik tido sebelah adeq sampai pg..

Psttt : Tido tak lena pulak mlm tu.. Kak Syamim ni g kejut kul 3 pg cakap ade org lam bilik air.. Padahal kak haidar kat bilik sebelah tgh membuang kat bilik air die sendiri.. Apela.. Cakap aku je lebih.. Die pun lebih kurg.. Grr. Khayalan je semate-mate..

Xoxo, HannahSytieh




3 comments:

  1. bestnyer pergi CH!! nak jagung sedozen!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jagung yg beli tak sedozen ni pun tak habes dear :) tp jagung die sedapppp.. manisss...

      Delete
  2. New Diet Taps into Innovative Idea to Help Dieters Lose 15 Pounds in Only 21 Days!

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH