Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Sunday, August 18, 2013

Cerita Raye : Raye Kedua 2013 :)

Hi, Assalammualaikum


Continue cerita raye. Terus la masuk bab raye ke-2. Bile raye ke-2 memg mencabar Iman tahap giles punye. Mesti kena bangun pagi2 then terus singgah ke rumah sedare2 yg patut kite singgah.

Adela dalam berbelas belas rumah jugak kuar masuk kuar masuk. Masuk makan borak-borak balik. Masuk makan borak-borak balik. Ulang la sampai 10 kali or 16 kali. Huhu. Memang semput. Memang boyot. Asal masuk je kena makan. Asal masuk je kena minum.. Dah kate raye kan. Relakan je la.. Walaupun berat badan akan menunjukkan angka yg bertambah tambah. Huhu..

Bile lagi nak rase suasana macam ni kan. Bile tak raye semua dah kejar hal masing-masing. Carik rezeki selagi boleh. Ye dak ? ok, jum.. Tepek gambar banyak-banyak. Nak besarkan gambar macam biase la.. Click je kat gambar. Nanti die enlarge sendiri ;) .

Tak ready lagi da take pic. Pastu kate lawa.. Muke mcm tu lawa.. haha.. bapak aku ni memg dasar. Dasar malas. Haha

Sebahagian family. Tema : purple. Tapi warne agak lari2 sikit. I love u olsss..

De gemuk gemuk in the house. Haha. Baju design sendiri :) . Love them.

Budak ni la... sebuk main rantai die. sebuk suruh amik gambar. Sebuk giyomi. Sibuk buat peace.. Hoyeeh hoyeeh hoyeeh .. Love both of u.

Dorang ni pinjam ph aku semate mate nak amik gambar macam ni ye.. oh... okk

Kan, sebuk giyomi kan.. giyomi, giyomi, giyomi... zzzz.. zaass..

Pelik je gambar ni. Abaikan muke seposen tu. Actually time ni, rumah nenek takde elektrik. Kite org kepanasan. Tu lari ke lorong sebelah rumah tu.. Naseb baek banyak angin kat luar ni. Lega.

Menu hari raye : Chicken grill... Sedap nak mam***

Salmon.. My fevret.. Ni aku la ni yg habeskan

Spagghetti. Pedas nak mati... Sepupu aku la ni p tambah lade banyak2.. Nak bg mati ke ape. huhu~

 Kite grill ayam lagi... SEdap tak terkate raye2 makan western food... Huuu~

 Pssttt : Ni je la cerite hari raye ke-2.. Pastu pukul 5 petang sampai rumah. Orang berpusu-pusu datag sampai pukul 12 malam. Sangat penattt nak gile tapi sngat happening meh.. I love hari raye. Syukur pade Alah s.w.t . Alhamdullillah.. 


Tertinggal satu lagi gambar untuk hari raye pertame. Tema 1st day kan blue.. Tapi adeq pakai merah hitam... ko rase comel ke deq sengih2 lagu tu... Jantung hati ambe 2 2 ni. Always support me.. Lagi-lagi adeq... 'sayang kak ana, kak ana wangi la, kak ana busuk la, kak ana nak tu nak ni, kak ana nak semua teddy bear kak ana' grrrr ! Sepatutnye die panggil aku makceq bukan kakak. Tapi muke aku ni mude sgt kot.. Haha! Perasan.  I love you both. 


Tanx Reading, Xoxo
HannahSytieh







2 comments:

  1. nice entry .. selamat hari raye .. ^_^
    evadanial.blogspot.com

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH