Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Monday, December 22, 2014

Kartika Sari, Bandung Indonesia

 
Assalamualaikum...
 

 
Ya Allah, baru kali ni aku nak sambung cerita balik time pergi ke Bandung tahun lepas. Hoi. Teruk betul perangai. Berzaman punya cerita. Baru nak bercerita. Apakah ? Bila belek2 balik gambar dalam lattop, banyak cerita sebenarnya aku terlepas pandang. Hehe. Busy la katakan. Balik2 bandung je suruh bertunang. Memang busy la jawab dia.
 
Time hari ke -3 aku kat Bandung tu. Rasa macam belum puas shopping lagi.... Padan muka aku sebab aku tukar duit paling sikit.. Yang lain2 semua tukar seribu, aku sorang je tukar RM400.. HAHA!!.. Konon nya xnak shopping pape. Sekali tengok aku la yang rambang mata, huhu... Hari pertama dah pergi pasar baru da. Hari ketiga ni nak pergi lagi sekali. Haha.
 
 
 
Mula2 hari ketiga dibandung plan pergi Kartika sari. Seawal pagi selepas sarapan, kita orang ke kedai Kartika Sari yang terletak bersebelahan Unik Hotel. Kek Coklat dan Brownies yang dijual memang sedap.
 
Kalau nak tau kedai Kartika sari ni ada banyak cawangan. Kat airport pun ada… Yang pasti ada kat kawasan bandung shj. Jakarta nan hado ok..
 
 
Kuih muih, roti kering, kek, brownies segala bagai. Kacang ada.. Bollen Peuyeum Keju, Bollen Durian Keju, Brownies Keju Panggang, Brownies Pandan Kukus, Cheese Roll, Bagelan, Soes Keju Kering and Toast Breed, kesemua sekali sedap.. Ada Bahasa yg tak paham kan? Tu Bahasa dia orang le teww.
 
Harga? Serius murah. Brownies kukus tak sampai rm13/-. Kat sini ada? Takdenyaaa .. Hikss.  
 
Kan aku cakap Kartika sari banyak cawangan kan.. So mcm2 rupa kedai ada. Ada yang design ala-ala butik, ada yang macam hotel cafe, ada yang macam kedai kek. Ehhh. Hahahaha. MCM2 la..
 Tempat2 kartika sari di bandung :
 
  • Jalan H. Akbar No.4.
  •  
  • Jalan Kebon Jukut No. 3 C.
  •  
  • Jalan Kopo Sayati No.111.
  •  
  • Jalan Terusan Jakarta No. 77 E.
  •  
  • Jalan Ir. H. Djuanda No.85.
  •  
  • Jalan Buah Batu No. 165 A.
  •  
  • Jalan Cimahi No. 518.
 
Dah penat shopping brownies and lain2 kita orang terus pergi ke Pasar Baru. Shopping kain la, apa lagi.. Hehe… Then baru pergi airport… Korang jangan lupa tau sediakan airport tax sebanyak Rp75 ribu  untuk dibayar sebelum kita check in nanti. Kalau tak bayar tak boleh check in.. So shopping, shopping jugak, kalau boleh asingkan terlebih dahulu aiport tax tu...
 
Cerita pasal bandung ni, mcm nak pergi lagi sekali, tapi nak ajak sape eh. Huhu..
 
Love, SEE YOU IN MY NEXT POST!
Hannah Sytieh, Muuaaahhhhx! 
 
 
 
 
 
 

8 comments:

  1. Assalamualaikum hana. bestnya.. teringin nak pergiiiii :)))

    ReplyDelete
  2. Punnn bolehla entry tahun lepas ! T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha. kita tak rajin macam awok. tp skrg da rajin sikit. haha

      Delete
  3. Nasib baik kusah last year....kot kisah hari ni mmg akak sentap...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha. akan jgn nak sentap sgt tau.. ni bandung tahun lepas nye cerita. throwback nama dia. haha

      Delete
  4. sallam..
    Tuan/Puan..

    Kami dari BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT
    menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
    untuk melancong di bandung dan di jakarta..
    kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
    dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..
    harga kereta yang kami tawarkan :

    -toyota avanza : IDR 450.000/DAY
    -suzuki APV : IDR 450.000/DAY
    -daihatsu luxio : IDR 450.000/DAY
    -suzuki ertiga : IDR 450.000/DAY
    -kijang inova : IDR 600.000/DAY
    -KIA Pregio : IDR 600.000/DAY
    -isuzu ELF (15 seat) : IDR 800.000/DAY
    -isuzu ELF (19 seat) : IDR 900.000/DAY

    harga kereta tersebut sudah termasuk :

    -minyak/petrol
    -parking
    -tol
    -driver meal

    per hari nye kereta boleh guna dari pukul 08AM hingga 10PM

    kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :

    3D2N :
    *untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

    4D3N :
    *untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

    5D4N :
    *untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)
    **jangan ter agak-agak bila Tuan/Puan menginginkan pakej yang sesuai bajet..

    Group yang telah kami layani adalah dari :
    - Kelab Proton Malaysia
    - UITM Malaysia
    - TV3 Malaysia
    - rombongan group shopping dari Brunei Darusallam
    - etc

    Service inshaAllah memuaskan, sila tengok pelbagai testimobi2 dari bermacam client kami dalam halaman facebook kami

    hotel yang kami sediakan terjamin keselesaan nye, confirm free breakfast buffet, wifi and other hotel facility..

    "YOUR COMFORT AND YOUR SATISFACTION IS OUR TRADITION"

    untuk mengenai pakej selengkap nya,Tuan/Puan boleh hubungi kamiat :


    whatsapp : +62 83821789103
    call : +62 8812057848
    email : bandungamanahtour@yahoo.com
    bandung-indah.blogspot.com
    FB page : BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH