Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Wednesday, December 3, 2014

Skincare GLAMOSKIN from Legacy secret berkesan =)


Assalamualaikum

GLAMOSKIN, Skincare with collagen yang terbaik and berkesan




Dah lama tak sharing menyering bab kecantikan ni. Dulu selalu jugak sharing kan. Pastu stop kejap, sharing pasal Idea kahwin la pulak . Huhu~

Meh kita sharing pasal produk kecantikan muka ni. Dah lama muka ni tak dibelai2 dengan product kecantikan sebab kumpul duit nak kahwin. Yang lain terpaksa dilupakan sementara.

Fikir punya fikir nak pakai product apa. Last2 minggu lepas aku rewardkan diri dengan mencuba GLAMOSKIN. Mesti korang tak pernah dengar kan. Mesti la tak. Sebab ni product baru. Tapi aku berani nak try. Nak tau sebab apa. Sebab ingredients dia menggunakan bahan semulajadi dari ekstrak tumbuhan dan paling penting bebas merkuri   & Hydroquinone.

Siapa yang keluarkan produk ni ?

Mestilah keluaran Bumiputera iaitu Legacy Secret. Siapa yang tak kenal dengan Legacy Secret ni memang tak cool. Sebab produk2 dia yang sebelum ni pun hebat2 belaka and mendapat sambutan ramai.

Glamoskin ni buatan Korea. Dan yang paling penting Glamoskin ni dibuat khas utk Legact Secret pada 30 OKTOBER 2014 yg lepas.

15minit selepas product sampai :

Terus masuk dalam toilet guna pencuci muka dia.. Fiuhhh.. Bau sangat best macam buah epal hijau.. Time apply pencuci muka tu je terasa macam lembut sangat. Tak tipu.. Bukan nak promote. Tapi kenyataan. Muka terasa lembut sangat..

Kalau nak tau produk Glamoskin ini diperbuat daripada Collagen Gell yang menggunakan teknologi terkini dalam industry kosmetik dengan penemuan formula terbaru dan sangat berkesan berbanding formula lain.  

And yang paling penting dia punya teksture berbentuk gell bukan cream. Teksture gell ni biasanya mampu menyerap lebih baik sehingga 70% lebih cepat dan berkesan berbanding cream.

Penemuan formula terbaru Niacimade PC merupakan penemuan terbaru dalam industri kecantikkan dan kosmetik di Negara-negara maju seperti Korea dan Jepun. Niacimade PC telah diaplikasi didalam Glamoskin dan ditambah dengan penggunaan collagen gel membuatkan Glamoskin yang pertama di Asia menggabungkan kedua-dua formula itu.

Kajian yang mereka lakukkan mendapati kesan Glamoskin lebih cepat berbanding produk lain.

Glamoskin ada berapa set ?


Hanya ada dua. Glamoskin hanya didatangkan dengan pencuci muka dan collagen gell. Gabungan antara pencuci muka and collagen gell ni utk memastikan kitaran pemulihan kulit muka berjalan lancar dengan sempurna.

Glamoskin clenser juga menggunakan teknologi terbaru dalam pembuatannya. Dimana pencuci muka GLAMOSKIN ni mempunyai ciri-ciri pencuci, pemutih, pewangi dan penstabil. Membantu proses penyerapan Glamoskin Collagen Gell pada kulit dan mempercepat proses pemulihan.

CARA PEMAKAIAN :

First, tanggalkan semua makeup dekat muka anda


1. Ni bentuk pencuci muka GLAMOSKIN. Lawa sangat packaging dia kan.
2. Picit sedikit dekat tangan korang
3. Tak perlu letak air dulu ok. Just usapkan pada muka korang 
4. Ambil air sedikit and usap kat muka. Baru korang akan rasa buih die banyak . Then baru bilas. SEGAR OK!

Kalau korang letak air siap kat muka. Korang takkan rasa buih dia banyak. And korang takkan puas cuci muka. Seriusly... Ni cara aku pakai pencuci GLAMOSKIN.. Cara korang aku tak tau la kan. Aku buat cara ni sebab cleanser ni tak mengeluarkan buih yg banyak .

Setelah wajah di bersihkan dengan GS Cleanser, ambil sedikit gel dengan hujung jari. Usapkan tipis2 dan merata pada wajah sambil di sapu lembut hingga butiran gel meresap ke dalam kulit. Bau dia memng best sangat! and kulit aka terasa lembut.

Amalkan setiap pagi sebelum makeup dan malam sebelum tidur. Gell boleh diguna pakai siang dan malam dan cleanser setiap kali mencuci muka.

Kelebihan Produk glamoskin dengan Produk Lain:

  1. Bahan Semulajadi dari Ektrak Tumbuhan
  2. Paduan teknologi Nano dengan bahan aktif Niacimade PC dari Korea
  3. Bebas Merkuri dan Hydroquinone
  4. Perbezaan ketara setelah 30 hari pemakaian

Kandungan :

Cleanser : Glutathione , Hyaluronic Acid , Acetyl Hexapeptide , Niacinamide PC ,Apple Stemcell,Tanaka dan Glycerine

Collagen Gell : Hydrolyzed collagen. Niacinamide PC. Adenosine. Sodium hyaluronate. Panthenol. 3G-Bio complex. Phtooligo


Kelebihan :
  1. Collagen Gell pertama di Malaysia sebagai alternative penggunaan cream
  2. Menggunakan teknologi Korea yang canggih dan formula terbaru dalam kosmetik Niacinamide PC buatan Korea .
  3. Membaiki DNA kulit
  4. Mengawal Minyak
  5. Mengecilkan liang Pori
  6. Memutihkan
  7. Menghilangkan Pigmentasi
  8. Kesan seawal 4 minggu
  9. Harga mampu milik berbanding jenama lain dengan kesan standing jenama antarabangsa yang lain.
  10. Mencegah kesan buruk sinar UV matahari pada kulit.
  11. Pemakaian jangka panjang hingga 6 bulan keatas menunjukkan kulit wajah kelihatan lebih muda 4-6 tahun dari usia sebenarnya.

Produk yang memberi kesan cepat pun tak berapa elok untuk kulit ok. Maybe kesan pemakain cepat dapat hasil. Tapi makin lama, ada effect lain pulak. Lagi susah.


So, apa kesimpulan aku untuk percubaan pertama  product GLAMOSKIN ni..


Lima point lima bintang untuk GLAMOSKIN  ni, selain bertindak membidas benda2 yang kotor yang jahat dari terkena kulit, ia juga bertidak sebagai make-up base. Kat situ kita dah jimat banyak dah. Bau pun sedap sedap mata memandang, bahu memikul je. Dan paling penting, tak melekit. Kulit yang makin kering sebab pakai makeup tebal and honeymon tepi pantai pun dah ok. Dah tak kering, and sentiasa nmpak lembap.



 No edit! Just letak watermark.. Nampak tak anak panah anak panah tu. Nampak tak muka agak glowing and lembap... Ni selepas pakai pencuci muka GLAMOSKIN tu la. Serius best and wangi.

Jadi sekarang, sebab aku sendiri dah try , aku memang suggest lepas ni, korang pulak try. Kita boleh tengok hasilnya dalam sekali pakai. Benda baik kan, mestilah kita patut sama sama cuba. Lagipun halal.. And telah didaftarkan dibawah Kementerian Kesihatan Malaysia dengan No Not : NOT140703528K .

So, ni baru intro perkenalan.. Nanti dah cukup sebulan aku pakai aku review lagi sekali k.

Harga?
Harga  Asal:
Glamoskin Collagen Gell : RM120/130ss
Glamoskin Cleanser : RM80/90ss
Set : RM200/220ss

Launching Promotion Price :
Glamoskin Collagen Gell : RM90/95ss
Glamoskin Cleanser : RM70/75ss
Set : RM150/160ss

Rujukkan Facebook Page : https://www.facebook.com/GlamoSkin


Link Video testimony Korea :

Gambar Produk :

Terima kasih sudi baca & selamat menjadi cantik yang sihat :)

Love, SEE YOU IN MY NEXT POST!
Hannah Sytieh, Muuaaahhhhx! 




3 comments:

  1. Replies
    1. wow... best kan... cepat beli. hewhewhew

      Delete
  2. salam sis..so how now after 2 months of using GlamoSkin?? care to share?? tqia..

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH