Home Idea Kahwin Product Review Food Review Contact Me

Friday, September 27, 2013

Motivation Hari Jumaat


Hai, Assalammualaikum.


Susah nye nak update blog sekarang sebab dah takde internet kat rumah. Pindah rumah baru, tak pasang Wifi lagi. Jangan cakap wifi je, Astro pun tak hado… Semua dalam progress lagi.. Dahla takde ternet, Lattop plk problem tak boleh nak on.. Huhu~ Ni pun curik2 update kat office pakai broadband cousin. Muehehe..

So, disebabkan tak de hiburan ke ape ke.. Selain mengemas rumah.. Aku ade bace satu buku ni. Kisah Rabiatul Adawiyah. Part ayat ni memang aku berkenan sangat. Lagi-lagi kalau ditimpa problem kan. Ayat ni boleh semat dalam hati..

“Yang hidup pasti akan mati, yang datang pasti berlalu. Hanya Allah yang kekal, tiada awal tiada akhir. Tiada mula tiada tamat. Ingatlah Allah itu satu dan kepadan-NYA dipohon pergantungan, tidak beranak dan diperanakkan, tiada seorang pun yang setara dengan-NYA.

Sesungguhnya Allah tidak menguji hambanya melainkan mereka mampu mengatasinya. Melainkan hamba itu kurang takwa dan sabarnya.

Rasulullah pun diuji sedemikian rupa, apakah kita wajar mengeluh sekiranya ALLAH datangkan ujian yang tidak seberapa kepada kita.”



Itu je nak share setakat ni. Sehingga berjumpe lagi… Cewwahh.. ecececeh.. 
Mcm tgh buat siaran tv je rase.. 

Tanx Reading, Xoxo
Hannah Sytieh





2 comments:

  1. Salam sejahtera. awieomar.blogspot dengan seikhlas hati nak menjemput anda sertai game top "BLOGGER" untuk musim yang ke 4. Segala yang berkaitan pasal game untuk musim 1, 2 & 3 boleh tinjau kat blog. Senang je caranya nak sertai game ni. Tak perlu buat apa apa entri, hanya komen di mana mana entri blog Awie Omar dengan menyatakan "SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 4 : SURVIVOR SERIES. SEGALA SYARAT DAN PERATURAN AKAN SAYA IKUTI".". Harap sudi la menyertainya. Ganjaran pasti ada untuk pemenang :) http://awieomar.blogspot.com/2013/01/blogger-4-survivor-series-pengenalan.html

    ReplyDelete
  2. Jemput admin baca artikel baru ini thanks.

    Aaron Aziz Terima 3 Suntikan Steroid Kerana Leher Senget => http://syokbah.com/aaron-aziz-terima-3-suntikan-steroid-kerana-leher-senget/

    ReplyDelete

© Hannah Sytieh | Design By MH